Savage Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Witam. Niedawno zakupiłem sobie Radeona 8500 firmy Hercules i mam problem. Po odpaleniu kompa obraz rwie, przelatuja przez ekran zakłucenia. W windowsie też rwie... o dziwo jak przełączę w tryb 85Hz w rozdziałce 1024x768 to efekt znika.... Jak wchodzę do zaawansowanych opcji sterownika to wtedy znowu się pojawia ale chwilkę dopóki nie pojawi się ekran z opcjami. Myślałem, że może to zasilacz podaje słabe napięcia... ale dlaczego zmiana częstotliwości pomaga... Zasilacz to stary Codegen 200W. Sprawdzałem jeszcze na 2 innych kompach. Na jednym z 300W zasilaczem efekt występuje ale nie tak obficie jak u mnie. Na drugim też z 300W zasilaczem efektu nie ma w ogóle. Niestety nie sprawdzałem na tych innych kompach częstotliwości odświeżania. Nie jest to wina softwaru bo w dosie też efekt się pojawia więc stery odpadają. Proszę o poradę. i z góry dziękuję za szybką odpowiedź bo jak co to kartę odeślę bo kupowałem z sklepie internetowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savage Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 jak włączę w rozdziałce 1024x768 100Hz lub 60Hz to efekt jest bardzo zauważalny . tylko w 85 Hz nie występuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Moze wina monita? Jakis cienki i ma swoje kaprysy? Albo sterowniki? Probowales nowe zainstalowac? Albo zasilke masz za slaba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savage Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Monitor mam Highscreena ale to nie on bo na swoim starym LG 14" sprawdzałem i to samo, stery odpadają bo w dosie też się tak robi... Najdziwniejsze jest to, że w rozdziałce 1024x768 w 85Hz efektu nie ma i pojawia się na chwilkę jak wchodze do zaawansowanych opcji sterów do grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savage Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 poprawka w tej rozdziałce efekt nie znika ale pojawia się bardzo żadko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 skoro o herculesach mowa to sie tez dolacze.. mam pewien problem z herculesem FDX 8500 LE mianowicie, nie bardzo potrafie go poprawnie zainstalowac. Sprawdzalem go na 4 kompach i sytuacja przedstawia sie nastepujaco: 1. ECS K7S5AL, athlon xp 2.0+, win me - dziala prawie ok, az do momentu kiedy wlacze demko trueforma, natychmiastowy zwis windy (pionowe roznokolorowe pasy na ekranie), potem winda juz nie wstaje, potrzebna reinstalacja (reinstal sterownikow nic nie daje) 2. EPOX (nie pamietam modelu ale na KT333), athlon 1.4, win 98 - dokladnie to samo co wyzej 3. ECS K7S5AL, athlon xp 2.0+, win 98, win xp (prawie to samo co w 1. ale inny egzemplarz, najnowszy bios na plycie) - w 2d dziala, ale kazda proba uzycia softu korzystajacego z DirectX, wiesza kompa, potem winda do reinstalacji 4. jakas stara plyta na BX'ie, celeron 300A - i tutaj niespodzianka - wszsytko dziala perfekcyjnie - a wiec karta nie jest spaprana (co podejrzewalem wczesniej). aha, dodam ze na kazdym kompie byly instalowane czyste windy, tylko stery do AGP, i radeona, potem 3dmark, i ... zazwyczaj zwis.... moze ktos ma jakies sugestie/mial podobny problem ?? najbardziej interesuje mnie kwestia ECS'a bo to moj komp, reszta to testy u kumpli... moze sa jakies sterowniki, patche, cokolwiek na tego ECS'a, bo ja juz stracilem wiare... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 cofam pytanie, problem zostal juz rozwiazany, przyczyna byla baaaardzo prozaiczna.... zasilacz :D z blizej nieznanych mi powodow tylko zasilacz celerona (200W 8O) wyrabial z zasilaniem - reszta nie bardzo... jednoczesnie dopisuje sie do sporej liczby zazartych przeciwnikow budek (a konkretnie zasilaczy) codegen'a... :twisted: CODEGEN SUCKS !!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 aneks... ...codegen 300W sux. Moj kumpel kupic se gf4mx440 SE i mu komp sie wiesza przez codegena 300W :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 A ja mam codegena 300 w i mi sei komp nie wiesza. Za to jakikolwiek oc p4 1.6 ponad 2 ghz jest zabojczy, napiecie Vcore lata o 0,12 volta (1.6-1.48). TEz nie polecam tego zasilacza. Sam wlasnie mocno sie zastanawiam nad kupnem enermax 460 watow PFC......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...