Gość mariush190 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam! Składam sobie zestaw na s478, potrzebuje płytę pod ten socket, ale musi mniec pci-express, poniewaz mam grafe x550 (pozostałosci po starym kompie, gdzie zepsułem procka). Popsułem mojego semprona na s754 i bede zmuszony sprzedac płyte, a z procka zrobic breloczek. Nie mam pieniedzy, a potrzebuje komputer, wiec pomyslałem o s478, to jest chyba najtanszy z lepszych w tej chwili socket. Znalazłem jakiegos asusa na pci-e, ale on ma chipset Via, wiec do o/c sie raczej nie nadaje. Płyta nie musi miec duala, chociaz chyba wszystkie teraz mają. Prosze o pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Kup sobie coś takiego ASROCKJest bardzo tania i stosunkowo dobra pod względem cena/jakość. W ogóle ciężko znaleść coś z PCI-EXPRESS pod s478. A jak poszukasz na allegro to może znajdziesz taką taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 czy ona ma regulacji napiecia na procek? A czy ten asus co podłem link ma?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODY89 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Czesc:) Ja posiadam takiego asrocka na s478. I powiem tak. Jesli chcesz cos taniego to polecam i to bardzo!! Jest bardzo stabilna, dual działa dobrze a co do o/c to tak: albo jestem slepy albo nie ma zmian napiecia to po pierwsze, po drugie to mojego p4 2,4 maxymalnie podkecam na 2,76 i pozniej system mi juz nie ładuje ale to CHYBA wina zasilacza ale nie wiem na 100%. Po długim weekendzie bedzie tagan to bede wiedział czy to wina zasilacza:) Co kupisz to juz twoj wybor ale ja asrock'a polece:) Pozdawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To raczej nie wina zasilacza poprostu asrocki ( z wyjątkiem 939 dual sata 2) są słabe do O/C pozatym ma chipset VIA nie wiem czy nawet ma blokade PCI/AGP to że niema zmiany napięć to jeszcze nie koniec świata ważne żeby była na dobrym chipsecie i sie nadawała do O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Na P4 z s.478 było bardzo malo płyt z Pci-e Asus P4RD1-MX Asus ASUS P4V800D-X - UWAGA PCI-E jest 4x zamiast 16x ! + AS-rock który został już wymieniony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODY89 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ja znalazłęm na allegro cos takiego..... http://www.allegro.pl/item99089007_asus_p4..._e_dualddr.html wygląda całkiem całkiem.....ale cena tez całkiem całkiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tego co wiem to wszystkie VIA maja pci-ex x4 i nie wszystkie grafy z tym beda chodzily. Na stronie asrocka jest jakas lista kompatybilbych kart w kazdym razie dla tej plyty w wersji pod 775. No i na via880 raczej wiecej niz 220 fsb nie wyciagniesz chipset nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ja znalazłęm na allegro cos takiego..... http://www.allegro.pl/item99089007_asus_p4..._e_dualddr.html wygląda całkiem całkiem.....ale cena tez całkiem całkiem:) a jeszcze lepiej P4GD1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ja znalazłęm na allegro cos takiego..... http://www.allegro.pl/item99089007_asus_p4..._e_dualddr.html wygląda całkiem całkiem.....ale cena tez całkiem całkiem:) Szkoda że chipset 915p <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...