Gość mariush190 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam! Na allegro są mobilne pentiumy 1000mhz i 512cache L2, potrzebuje bardzo taniego sprzętu z pci-express, dlatego pomyslałem o s475. Własnie uwaliłem mojego semrona na 754 i nie mam kasy na nowego, dlatego sprzedaje swoją płyte główną i musze kupic za niewielką dopłatą płyte z procem, poniewaz mam grafe x550 na pci-e, i nie opłąca mi sie jej sprzedawac. Znalazłem cos takiego ultra taniego: http://www.gral.pl/preview/Asus/AsusP4V800..._i_PCI-E_87.php http://www.allegro.pl/item100147864_pentiu...gwarancja_.html Bedzie ze sobą działac?? Fajnie by było jak by jakies oc dało sie zrobic... Ale jak nie to tez przeboleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Powinno działać, chciaz jak patrze na wsparcie od strony Asusa dla cpu to nie ma takiego mobilka w spisie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To Ja się dołącze z nieco lamerskim pytaniem Mam mobo MSI i845 Ultra z S478 bez żadnych możliwości OC (oprócz timingów dla RAMu) i do tego Celka Northwooda 2 GHz Czy ten P3 na standardowych taktach będzie wydajniejszy od Celka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 watpie, czy to ruszy? - P3 to zupelnie inna architektura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jak to ruszy to może też takie cos dla testó sobie zmontuje .... w sumie ten P3 mobile to juz technologia 0,13 i inna struktura niż zwykły P3. Jestem ciekaw czy to zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) nie wiedzialem ze sa P3 na s478 :blink: ale za 35zł to warto Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tego co się ostatnio doksztauciłem to te mobilne procki mają socket niby z taką samą nazwą ale jednak inny i nie ma opcji żeby to pasowało (chyba chodzi o to że jest "zwykły s478 i Micro FCPGA s478, ale nie jestem pewien czy o to chodzi). Jeden z forumowiczów w płycie jak moja ma tego proca wykręconego na 3GHz >>>click<<< za te cene chyba nic lepszego nie kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 to jest proc do laptopów pozatym on ma chyba inny rozstaw nóżek i jest wiekszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Nie będzie działać, już dawno temu to przerabiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 to zonk, zepsułem mojego semprona i liczyęłm ze sklepie cos taniego sobie, a tu G. A celeronyM pasują?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 dothany za pomocą przejściówki (479 na 478) - tak , ale tanie to nie będzie , proc minimum 150zl , przejściówka tyle samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Intel Celeron na rdzeniu Dothan działa tylko za pomocą przejściówki CT-479 i to na dodatek tylko na mobo firmy Asus. Zwykły Celeron Mobil na rdzeniu Northwood działa na każdej mobo z socketem 478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam! Na allegro są mobilne pentiumy 1000mhz i 512cache L2, potrzebuje bardzo taniego sprzętu z pci-express, dlatego pomyslałem o s475. Własnie uwaliłem mojego semrona na 754 i nie mam kasy na nowego, dlatego sprzedaje swoją płyte główną i musze kupic za niewielką dopłatą płyte z procem, poniewaz mam grafe x550 na pci-e, i nie opłąca mi sie jej sprzedawac. Znalazłem cos takiego ultra taniego: http://www.gral.pl/preview/Asus/AsusP4V800..._i_PCI-E_87.php http://www.allegro.pl/item100147864_pentiu...gwarancja_.html Bedzie ze sobą działac?? Fajnie by było jak by jakies oc dało sie zrobic... Ale jak nie to tez przeboleje. Nie ma takiej mozliwosci. Mobilny p3 to zupelnie co innego niz p4 lub dzisiejsze pentium M. podstawka, chipset i zapewne uklad zasilania. Jezeli juz to predzej pojdzie na jakiejs dziwnej plycie od socetowego p3. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Jesli chcesz tanio to stanowczo opłaci się P4-M. Na allegro kosztuje grosze a zwykle dobrze sie podkręca ( polecam stepping C1 i D1, B0 potrafi być kiepski). Zreszta popatrz na mój sig. A co do p3 mobila to szokałem kiedyś na necie i nic nie znalazłem o montowaniu do płyt desktop. Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...