Gość lukas_gab Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Cześć po uruchomieniu programu defrag z atrybutem C: -b defragmentują sie pliki systemowe na c: ale czy można wywołac ten program z takim atrybutem jakimś prostym programem napisanym w bachu ? Jak tak to jaką komendą ? Może jakiś przykładowy ? Bardzo prosze ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 otwierasz sobie notatnik wpisujesz ta komende zapisujesz jako ostam.bat i gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 no mniej więcej tylko że to wygląda chyba tak @ECHO OFF CALL defrag c: -b PAUSE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 umnie bez tej calej paplaniny dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ty naprawde pytasz o program w bashu?? o ile wiem, to Windows nie obsluguje tej powloki. Jesli chodzi o batch, to w zupelnosci starczy sama komenda: defrag c: -b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) juz pomijajac fakt bash batch jeden kij :) a zreszta w tym pierwszym tez by to styklo tylko #!/bin/bash na wstepie Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 nie.. bash - powłoka UNIXOWA od Bourne-Again Shell batch - z ang. WSAD... Nazwa plików wsadowych pochodzi z epoki w której programy były pisane na kartkach perforowanych... Zawierały one ciąg zadań jakie ma zrealizować komputer.. zatem plik bat a bash to jest ogromna różnica... Sam czytałem pierwszego posta i sobie myślę czy ja czegoś nie wiem? Powłoka bash pod win? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ostatnio przebywam dużo na ubuntu i mi sie myli a tak pozatym to programy napisane w bachu a programowanie wsadowe ma dokładnie takie same zadanie - stworzyć skrypt co robi wszystko za ciebie w jednym kliknięciu bez grzebania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Jezeli ktos tego nie wie to informuje. Z basha w windows tez mozna korzystac(tak samo jak z większosci programów unixowych) >> cygwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 nie..co nie.. jak nie jak tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...