letrev Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 No i stało się wczoraj zainstalowałem Zboard MERC i wszystko co trzeba i ..... z początku starsznie tródno było mi się przyzwyczaić do układu klawiszy... aczkolwiek skończyło się posiedzieniem do 2:00 przed kompem i CS :] PS. Jak będę miał chwilkę to zedytuje posta i naskrobie jakąś mini recenzje :] W razie pytań walcie postaram się odpowiadać bo tematów o tych klawiaturach bezpośrednich nie ma wcale :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spieq Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Będę ją wkrótce recenzować na TwojePC.pl Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Masz ją już, czy dopiero dostaniesz na testy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Z góry sorka za dwa posty pod rząd ale chciałem odświeżyć temat .... Mam już troszkę Zboard'a i co do tematu odpowiedz jak dla mnie brzmi: WARTO. Zacznijmy może od początku. Magiczny przycisk "Z" w lewej górnej części klawiatury uruchamia coś co producent nazwał ZENGINE a jest to program sterujący i wygląda tak: Jak widać sporo ustawień, presetów etc. Sam program w zasadzie pełni tylko i wyłącznie rolę informacyjną ponieważ oprócz zmiany presetu z poziomu programu nie można zmienić prawie nic :] (oprócz trrzech klawiszy HOT-KEY odpalających dowolnie wybrany program) Klawiatura wykonana jest z plastiku lekko chropowatego ale przyjemnego w dotyku. Początkowo dopadłęm tylko do opcji gier i przesiedziałęm przed kompem z 5h strzelając w głowy jakiś biednych przechodniów w CS'a... Natomiast następnego dnia odkryłem inny urok tej klawiatury. Skok klawiatura ma tradycyjny aczkolwiek jak dla mnie idealny. W zyciu nie spotkałem jeszcze tak przyjemnego "klik" klawiatura jest cicha nie ma zadnego uciążliwego klikania i spokojnie da sie na niej porozmawiać z jakimś zanjomym na gg/skype czy czymkolwiekk innym gdy 2m za plecami śpi nażeczona/żona :] (niedoświadczonym wyjaśniam że oszczędzamy sobie tym samym uciążliwego zrzędzenia oraz cichych dni w razie obudzenia takowej osobniczki ;) ) Zapomniałem jeszcze dodać że kabel w klawiaturze jest "grubaśny" - 4mm oraz dość długi. Pewnego rodzaju wadą wydaje mi się też coś ala "klawiatura numeryczna". a dokładnie chodzi mi o to: Jak widać połączona jest z z przyciskami numerycznymi, end-home-insert-delate-pgdn-pgup oraz dodatkowymi przyciskami ale zamknięcie okna + tradycyjne strzłki. Takie 3 w jednym tylko o funkcjonalności znikomej i wymagającego wyuczenia który przycisk co robi i to albo z włączonym Num Lock albo bez... (jak dla mnie to wada). Klawiatura ma szereg udogodnien takich jak np. informuje nas czerwoną diodą podczas uruchamiania gry że preset ustawiń klawiatury został wykryty do tej gry i załadowany (jeżeli dioda nie świeci to klawiatura posiada standardowe ustawienia) Sporo przycisków funkcyjnych takich jak przycisk zamykający otwarte okno, przycisk minimalizacji i maksymalizacji, copy, paste. Polecam tą klawiature każdemu zapalonemu graczowi powinien wraz z nią osiągnąć maksymalny poziom zadowolenia podczas grania i chyba to jest największą zaletą tej klawiatury :) Edytowane 3 Maja 2006 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Moesz dac jakies fotki samej klawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 OMG JAK TO WYGLADAAAAAAAAAA dobra jestem juz cykniety. co nie zmienia faktu ze numeryczna wyglada tragicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) We mnie numeryczna budzi mieszane uczucia ... z jednej strony klawiatura przez to jest standardowych wymiarów, z drugiej nie wiuem czy przszkadzało by mi 7-10 cm więcej tej klawy ale wygoda użytkowania by wzrosła jeszcze bardziej :] (no chyba że Zboard zostawia sobie miejsce na poprawienie tego w V2.0 :] ) Foto: (aparat nie najwyższych lotów ale przy odkładaniu na wesele ciężko jeszcze wyskrobać 6k na D30 ;) ) Edytowane 3 Maja 2006 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 To ma klawisze na stale, czy jest to wersja z wymiennymi klawiszami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 MERC ma stałe, zwykły ma nakładki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Bez obrazy ale ta klawa wygląda jak tandetna zabawka... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 No cóz, każdemu nie da się "dogodzić"... Z drugiej strony nie za bardzo rozumiem dlaczego "tandetna" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H@kowy Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Heh na tych pierwszych zdjeciach myślałem że to będzie jakiś wypas ale to ostatnie zdjęcie pokazujące tą klawiaturę w rzeczywistości to przypomina mi tracera,a tracera a ja nie lubie tych klawiatur takie byle co.Ale to niby jakie jakie to ma być ułatwienie w tej klawiaturze??. Poprawcie mnie jesli się mylę bo na oczy tej klawiaturki nie widziałem,ale zdjęcie wygląda jak wygląda. dziwi mnie troche szokująca cena na allegro http://allegro.pl/item100960983__klawiatur...gwar_fvat_.html Ale z tego co widze http://allegro.pl/item100968975__profesjon...do_zboard_.html to zapowiada się hicior!!! Tylko niech to stanieje!!! Po dokładniejszym zbadaniu SZOK,specjalna nakładka klawiatury do medal of honor!!! http://sklep.benchmark.pl/pelny_20197.html Edytowane 9 Maja 2006 przez H@kowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Heh na tych pierwszych zdjeciach myślałem że to będzie jakiś wypas ale to ostatnie zdjęcie pokazujące tą klawiaturę w rzeczywistości to przypomina mi tracera,a tracera a ja nie lubie tych klawiatur takie byle co.Ale to niby jakie jakie to ma być ułatwienie w tej klawiaturze??. Poprawcie mnie jesli się mylę bo na oczy tej klawiaturki nie widziałem,ale zdjęcie wygląda jak wygląda. dziwi mnie troche szokująca cena na allegro http://allegro.pl/item100960983__klawiatur...gwar_fvat_.html Ale z tego co widze http://allegro.pl/item100968975__profesjon...do_zboard_.html to zapowiada się hicior!!! Tylko niech to stanieje!!! Po dokładniejszym zbadaniu SZOK,specjalna nakładka klawiatury do medal of honor!!! http://sklep.benchmark.pl/pelny_20197.html co ty wogule piszesz te nakladki sa do tego zboarda ;) letrev a uzywales normalnego zboarda bo niewiem czy oplaca mi sie przesiadac ;/ w sumie juz przyzwyczailem sie do pisania bezwzrokowego na takim rozstawieniu troche mi brakuje 6 i 8 po lewej stronie jako leniwy cs player B) OT [ fUnc + MS IntelliMouse Explorer 3.0a + Zboard MERC + Icemat Siberia ] widze ze wiesz co dobre , tylko ta syberie na steelsouna 5H bym wymienil ;) (nielubie statycznych mikrofonow) EOT Edytowane 10 Maja 2006 przez mR4ZI3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) fUnc'a to chyba miałem jako pierwszy w polsce :] (sprowadzałem z niemiec po 38euro + cło SICK ! ) MS Explorera mam już chyba z 8 lat już i jakoś nie spieszno mi do zmiany. Co do Icemat to w życi bym ich na steelsounda nie wymienił :] po primo steel jest DUŻO DROŻSZY a prócz troszkę lepszego mikrofonu nie daje nic więcej... steel są ważą więcej co mi osobiście przeszkadza, pozatym Icemat są jak dla mnie wygodniejsze :] Zboard'a "nakładkowego" nie miałem... Co do tandetnego wyglądu to ja was jakoś nie rozumiem... Bo moge powiedzieć o tej klawie że ma beznadziejnie rozwiązana klawiaturę numeryczną, albo że didy mogły by świecić jakoś delikatniej a strzałki umieszczone "osobno" ale że jest tandetna/wygląda tandetnie ZUPEŁNIE NIE. Plastyk z jakiego jest wykonana jest dobry, miły w dotyku, nic nie trzeszczy, spasowana jest bardzo dobrze więc nie rozumiem po czym ludzie to wnoszą ? Edytowane 10 Maja 2006 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 uzywasz 8 lat tej samej sztuki ie 3.0 ? :eek: nie jest wytarta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 to ona w ogole jest od takiego czasu produkowana ?:o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 @aerial dokładnie :] Jest wytarta "pod kciukiem" i LPM od "fire" mniej więcej na szerokość 1cm :) ale jestem tak do niej przyzwyczajony że nie idzie mi jej zmiana :| Waga / kształt / precyzja tej myszki tak mi odpowiada że ciężko mi znaleźć "lepszą"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Trzeba stwierdzić, że układ klawiszy do gier świetnie się sprawdza. Tak patrzę na tego Merca i zastanawiam się czy bym zamienił swojego Zboarda na niego ? Ale chyba nie, bo po zmianie nakładki mam do dyspozycji typową klawiaturę ze standartowym układem klawiszy, no i hub usb. Recenzja Edytowane 14 Maja 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) harryt widze ze mamy ta sama klawiature , moim zdaniem jezeli tak bardszo ci sie podoba rozstaw to poczekaj na premiera najnowszego pada Zboarda ;) Edytowane 14 Maja 2006 przez mR4ZI3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Masz na myśli Fang'a ? To raczej przystawka do klawiatury a nie pad. Pozostanę przy Dual Shock'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Masz na myśli Fang'a ? To raczej przystawka do klawiatury a nie pad. Pozostanę przy Dual Shock'u.ehh oczywiscie ze chodzi mi o FAnga i wcale niezamierzam nim grac w gry pokroju tonego poprostupierwotny zboard ma wade w postaci zamalej ilosci klaiwszow numerycznych na wsda , btw zamowilem sobie wersje WOW'a gaming seta B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 gdzie zamowiles daj linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 gdzie zamowiles daj linka np. allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 http://shop.gameplay.co.uk/webstore/produc...uctcode=RM02272 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 hehe dopiero co przyszla paczka zaraz zrobie zdjecia a okolo wtorku testy (kolokwium) ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 trzymamy kciuki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spieq Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Obiecana recenzja, mały poślizg, bo czasu nie miałem... RECENZJA: Zboard MERC Specyfika MERC-a („gadżetowość”) sprawia, że nie mam zamiaru nikogo namawiać do jego zakupu. Każdy sam musi we własnym zakresie zadecydować, czy taki patent rzeczywiście jest w stanie mu pomóc. Większość miłośników gier, tak sądzę, wypowie się pozytywnie na ten temat, aczkolwiek należy pamiętać o tym, że wprowadzenie gamepada niesie za sobą pewne... ograniczenia. Te przeszkody to głównie skrócenie dwóch tradycyjnych prawych paneli do jednego wspólnego. Przyznam, że mam problemy czasem z obsługą kursorów (kilkunastoletnie przyzwyczajenie do autonomicznego modelu), irytująca bywa aktywacja/dezaktywacja funkcji numerycznych. To w zasadzie największa wada najnowszego Zboarda. Niektórym może przeszkadzać mały Enter, wysokie klawisze (!) itd. Są to jednak kwestie znane już przed kupnem, zatem MERC-a wybiorą osoby, którym to nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 W sumie to i czasem mi sie zdaża popracować w domu i numeruczna jest wtedy niezbędna ... Pozatym zgodził bym się niemal w pełni z treścią artykułu :) Zamiast "miękki" klik - Super Przyjemny Klik :) ale to oczywiście subiektywne uczucie... W sumie to korzystam z 3 kompów z 3 różnymi klawiaturami i może mam o tyle szczęście że każda mi odpowiada i wydaje się być świetnie dobrana do funkcji jakei ma pełnić ... I tak praca : MS Office Keyboard Dom\Fun\Granie: Zboard MERC Notebook: "low-click" zajmuje mało miejsca :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spieq Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Logitechy są supermięciutkie, heh... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Edytowane 30 Listopada 2007 przez Vegret Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...