jonzi Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 hej, jak zrobić w openoffice obrócenie tekstu w tabeli o 90 stopni w lewo? aby obrócić w prawo wystarczy wybrać we właściwościach tabeli->przepływ tekstu->kierunek tekstu: z prawej-do-lewej (pionowo). niestety nie da się ustawić z lewej-do-prawej (pionowo). znalazłem jeszcze Format->znak->obrót skalowanie i wszystko fajnie, ale po zastosowaniu tego robi się dziwna sieczka, której nie potrafię zrozumieć. nie działa to tak jak ustawianie kierunku tekstu. help:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agi27 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Nie wiem dokładnie czy to o to Ci właśnie chodzi. Ale przed momentem zrobiłam to na moim Open office i mi wyszło. Spróbuj tak: Format-Znak-pozycja-obrót/skalowanie, i zaznaczasz 90 stopni. Albo 270 stopni. Na moje oko obraca się on we wszystkich możliwych kierunkach. Napisz czy Ci to wyszło. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 tak również robiłem. chodzi o to, że jak jest kilka wierszy, to po takim obróceniu te wiersze łączą się w jedną linię. właśnie odkryłem, że używając shift+enter robią się nowe wiersze. hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agi27 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 No więc się udało. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 nie do końca... odpowiednie sformatowanie tego tekstu to w tym momencie masakra. duży punkt dla microsoftu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agi27 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A tu ci przyznam racje. Zdecydowanie Word jest o niebo lepszy od open office. No ale z kolei droższy niestety. Idzie się jednak przyzwyczaić. :? Powiedzmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...