GoLo Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 j/w. odrazu po instalce divx-a 5(i .0 i .0.1 i .0.2) wyskakuja mi niebieskie ekrany i komp zwisa.. po restarcie przy probie odpalenia filmu w divx-ie wywalaja sie zowu niebieskie ekrany i zwis again. probowalem roznych.. nimo, orginal itp. na all to samo. DivX 4 juz dziala spox. U jednego qmpla bylo dokladnioe to samo.. ale juz u innego all dziala spox. - czyli mozliwe ze cos zle robie?(malo prawdopodobne)-(u all Win 98/Me) przy instalce Nimo wyniuchalem ze blue screeny powoduje "DivX 5 Direct Show" - po wylaczeniu go z opcji instalacji all jest ok. poza tym ze filmy pod divx5 niedzialaja(poza dzwiekiem). Szukalem w archiwach ale nic nie znalazlem wiec pliz pomozcie. Update.. PS. Moglby ktos mi nagrac WinXProPL na CD i wyslac za zaliczeniem priorytetem jutro? jesli ktos bedzie chetny mi pomoc to bede wdzieczny. poniewasz niemam skad go teraz dorwac :( (na XP DivX5 mi chodzil - ale i tak prosze o pomoc z tymi 98/Me) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Dziwne bo u mnie Divx 5 działał na 98 bez problemów. Po prostu sciągnij oficjalną paczkę i instaluj. Możliwe że masz teraż "coś" w systemie co zostało po którejś poprzedniej paczce kodeków co powoduje te bsod. A znależć to będzie trudno, więc jeśli możesz to zainstaluj "na czysto" 98 i jeszcze raz divix'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 może usuń wszystkie dekodery grafiki (stare divx4 i nimo) i zainstaluj tylko divx5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 wlasnie nie bylo by problemu gdyby bylo tak ze po reinstalce systemu tego by nie bylo. ale wlasnie nawet na czysciutkim(zaraz po formacie systemie jest to samo.. a probowalem bardzo roznych diX-ow 5 i na kazdym bylo to samo. jeszcze zastanawia mnie ze moze mam jakiegos wirusa ktory ten blad powoduje.. juz sam niewiem co myslec. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Ja mailem takie jazdy z divixami podobne do twoich ale na win2k okazalo sie ze to wina sterow grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 To dziwne, może faktycznie to stery grafy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...