Skocz do zawartości
GoLo

DivX5 + Win 98/Me = Blue screen's

Rekomendowane odpowiedzi

j/w. odrazu po instalce divx-a 5(i .0 i .0.1 i .0.2) wyskakuja mi niebieskie ekrany i komp zwisa.. po restarcie przy probie odpalenia filmu w divx-ie wywalaja sie zowu niebieskie ekrany i zwis again.

probowalem roznych.. nimo, orginal itp. na all to samo.

DivX 4 juz dziala spox.

U jednego qmpla bylo dokladnioe to samo.. ale juz u innego all dziala spox. - czyli mozliwe ze cos zle robie?(malo prawdopodobne)-(u all Win 98/Me)

przy instalce Nimo wyniuchalem ze blue screeny powoduje "DivX 5 Direct Show" - po wylaczeniu go z opcji instalacji all jest ok. poza tym ze filmy pod divx5 niedzialaja(poza dzwiekiem).

Szukalem w archiwach ale nic nie znalazlem wiec pliz pomozcie.

Update..

PS. Moglby ktos mi nagrac WinXProPL na CD i wyslac za zaliczeniem priorytetem jutro? jesli ktos bedzie chetny mi pomoc to bede wdzieczny. poniewasz niemam skad go teraz dorwac :( (na XP DivX5 mi chodzil - ale i tak prosze o pomoc z tymi 98/Me)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne bo u mnie Divx 5 działał na 98 bez problemów. Po prostu sciągnij oficjalną paczkę i instaluj. Możliwe że masz teraż "coś" w systemie co zostało po którejś poprzedniej paczce kodeków co powoduje te bsod. A znależć to będzie trudno, więc jeśli możesz to zainstaluj "na czysto" 98 i jeszcze raz divix'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nie bylo by problemu gdyby bylo tak ze po reinstalce systemu tego by nie bylo.

ale wlasnie nawet na czysciutkim(zaraz po formacie systemie jest to samo..

a probowalem bardzo roznych diX-ow 5 i na kazdym bylo to samo.

jeszcze zastanawia mnie ze moze mam jakiegos wirusa ktory ten blad powoduje..

juz sam niewiem co myslec. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi