Gość Qroń Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Z Everesta (jak i spod AIDY) wywaliło mi że moja płyta to : PCPartner AP133AAS13/AP133AAS3/AP133ABS3/AP133AMS3 / A-Trend ATA-V941-CX0 / Polaris 4XB-B Troche poszukałem i już wiem że tak konkretnie to jest to model : AP133AAS3-C962 Zakupiłem kontroler USB 2.0 na chipsecie VIA VT6212L. Problem tkwi w tym ze jak podłącze ów kontroler do gniazda PCI to po próbie włączenia kompa nic się nie dzieje. Tzn. napięcie idzie, twardziel rusza ale monitor nie dostaje żadnego syganłu. Tak jakby płyta główna w ogóle nie startowała i nie zapuszcza biosa. TU jest link do manuala tej płyty głównej jakby to mogło w jakiś sposób pomóc (ja nic co by pomogło nie znalazłem). Sorka wiem że już zarzucałem taki temat, ale teraz już wiem że problem tkwi w płycie głównej, a do kategorii pozostałe w dziale inne komponenty prawie nikt nie zagląda. Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Intel Inside Qroń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Probowales w roznych slotach pci? Probowales wylaczyc kontroler usb na plycie przed zamontowaniem tego na pci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Probowales w roznych slotach pci? Probowales wylaczyc kontroler usb na plycie przed zamontowaniem tego na pci? Próbowałem na wszystkich (5) PCI. Jeśli chodzi o zmianie w BIOS'ie to wyłączenie kontrolerów USB płyty głównej nic nie daje (OnChip USB - DISABLED ustawiam i nic, no tyle że bez mojego kontrolera i z tą wyłączoną funkcją USB w ogóle nie mam <_< ). Dokopałem się zaś (tzn kumpel mi powiedział żebym sprawdził) do opcji: PCI Dynamic Bursting, oraz Assign IRQ for USB i wyłączenie tych opcji i przyniosło pewne rezultaty ale.... Otóż jak zatwierdziłem zmianie w biosie odrazu po restarcie wsadziłem mój kontroler do magistrali PCI i o dziwo BIOS się załadował, wszystko poszło gładko, Winda załadowała się, nawet wykryło ów kontroler, ale nic podpiętego pod niego nie działało. Pomyślałem sobie - sterowniki, zarzuciłem sterowniki, restart kompa i znowu nic się nie dzieje. Płyta rusza z tym kontrolerem tylko jeśli w czystym biosie wyłącze te dwie opcje i odrazu po resecie zainstaluje kontroler w slocie, a jak załaduje Winde i go wykryje, to dalej żadne podpięte urządzenie nie działa. :mur: Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Intel Inside Qroń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 I co żadnych już pomysłów?? Chyba se zarzuce jakiegoś ASUS'a, bo z AGP też tak nie za ciekawie. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...