Skocz do zawartości
Odishon

Duron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zdecydowałem się wycisnąć jak najwięcej z mojego starego Durona 800 (sig).

No i doszedłem do stabilnej wartości 133x7,5, co daje 1 GHz, ale ja chciałbym WIĘCEJ :D

Zrobione mody mostków L1 oraz L7, napięcie w tej chwili wynosi 1,9V.

Czy można w ogole coś więcej z tego wycisnąć???

PS Niedługo będe miał nowe chłodzenie, ThermalRight SLK-900A więc może uda się osiągnąć lepszy rezultat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak dobrze że ze SPITIFE wyciągnołeś tyle (przy 1 Ghz wszedł rdzeń morgan).

Może przy zastosowaniu Wodnego chłodznenia wycisnał byś więcej ale to nie takie pewnie...

ALe to i tak dobry wynik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

prośba do bardziej zorientowanych ( respective Odishona )

walczę z podobnym prockiem - Duron 850

chciałem się wbić na magistralę 133 ale przy mnożniku 8.5 komp nie wstaje.

byłem na to przygotowany i za radą serwisu Twoje Pc połączyłem jeden mostek L7 co by mnożnik był 7.5 Odpaliłem na magistrali 100 przy napięciu 1.7 I TU POJAWIŁ SIĘ PROBLEM

komp nie wstał ( czerny ekran) a procesor ewidentie zacząl się smarzyć :) ( co łatwo stwierdziłem po zapachu:)) ) Wie ktoś o co chodzi ? HELP !

Jedyne co mi przychodzi do głowy to , to że zwarłem sąsiadujące mostki - ale na 99% nie widziałem połaczenia pod lupą...

Płyta MSI kt7266 pro2

PS proc przeżył ,po wymazaniu połaczenia wstal i działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

udało mi się uruchomić durona na fsb 133

jednak po zasave'owaniu zmian w biosie, komp nie uruchamia się na nowych ustawieniach dopóki nie wyciągnę wtyczki z zasilacza. po tej "operacji" normalnie staruje z nowymi ustawieniami i działa stabilnie. jesli włącze "uruchom ponownie komputer" sytuacja powtarza się - nie startuje dopóki nie wyjmę wtyczki... ??

jeśli mógłby mi któs pomóc - byłbym bardzo wdizęczny pozdr dzielny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...