Odishon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Witam. Zdecydowałem się wycisnąć jak najwięcej z mojego starego Durona 800 (sig). No i doszedłem do stabilnej wartości 133x7,5, co daje 1 GHz, ale ja chciałbym WIĘCEJ :D Zrobione mody mostków L1 oraz L7, napięcie w tej chwili wynosi 1,9V. Czy można w ogole coś więcej z tego wycisnąć??? PS Niedługo będe miał nowe chłodzenie, ThermalRight SLK-900A więc może uda się osiągnąć lepszy rezultat :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 To i tak dobrze że ze SPITIFE wyciągnołeś tyle (przy 1 Ghz wszedł rdzeń morgan). Może przy zastosowaniu Wodnego chłodznenia wycisnał byś więcej ale to nie takie pewnie... ALe to i tak dobry wynik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odishon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Myślałem nad jakimiś vcore modami np 2V dać albo 2,1V bo 1,95V to max po modzie (w biosie mam tylko opcje +0,1V) Tylko nie moge znaleść modów do tej MoBo (sig). :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzielnyp Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 witam prośba do bardziej zorientowanych ( respective Odishona ) walczę z podobnym prockiem - Duron 850 chciałem się wbić na magistralę 133 ale przy mnożniku 8.5 komp nie wstaje. byłem na to przygotowany i za radą serwisu Twoje Pc połączyłem jeden mostek L7 co by mnożnik był 7.5 Odpaliłem na magistrali 100 przy napięciu 1.7 I TU POJAWIŁ SIĘ PROBLEM komp nie wstał ( czerny ekran) a procesor ewidentie zacząl się smarzyć :) ( co łatwo stwierdziłem po zapachu:)) ) Wie ktoś o co chodzi ? HELP ! Jedyne co mi przychodzi do głowy to , to że zwarłem sąsiadujące mostki - ale na 99% nie widziałem połaczenia pod lupą... Płyta MSI kt7266 pro2 PS proc przeżył ,po wymazaniu połaczenia wstal i działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Musiałeś coś zepsuć, czyt. źle połączyć albo grafit/pasta zaleciała tam gdzie nie powinna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzielnyp Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 witam udało mi się uruchomić durona na fsb 133 jednak po zasave'owaniu zmian w biosie, komp nie uruchamia się na nowych ustawieniach dopóki nie wyciągnę wtyczki z zasilacza. po tej "operacji" normalnie staruje z nowymi ustawieniami i działa stabilnie. jesli włącze "uruchom ponownie komputer" sytuacja powtarza się - nie startuje dopóki nie wyjmę wtyczki... ?? jeśli mógłby mi któs pomóc - byłbym bardzo wdizęczny pozdr dzielny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...