phoenix__ Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zastanwiam się nad wybroem notebook'a narazie podoba mi się HP nx6125 EK159EA, lecz jest on na Turionie ... Jak myślicie czy opłaca się go kupić ? a może poszukać czegoś innego z Centrino? Od razu mówie że nie chce acera najbardziej interesują mnie HP i Toshiba. Pamięc najlepiej jakby w jedenj kośći 512 ;) Oczywiscie DVD DL :) Matryca 15" albo 15'4" Procesor... tutaj nie mogę się zdecydować ale raczej nie Celeron. Dobrze by było jakby posiadał czytnik kart Hdd: 60-80gb Grafika: obojętnie... wifi, lan itp ofc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zastanwiam się nad wybroem notebook'a narazie podoba mi się HP nx6125 EK159EA, lecz jest on na Turionie ... Jak myślicie czy opłaca się go kupić ? a może poszukać czegoś innego z Centrino? Od razu mówie że nie chce acera najbardziej interesują mnie HP i Toshiba. Pamięc najlepiej jakby w jedenj kośći 512 ;) Oczywiscie DVD DL :) Matryca 15" albo 15'4" Procesor... tutaj nie mogę się zdecydować ale raczej nie Celeron. Dobrze by było jakby posiadał czytnik kart Hdd: 60-80gb Grafika: obojętnie... wifi, lan itp ofc ;] Jest topic prawie że identyczny: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=198671 Jeśli zależy ci na czytnikach kart to HPki odpadają bo nie mają takich bajerów , poszukaj Toshiby lub ASUS-a Jeśli czytnik nie jest sprawą decydującą to nx6110 czy nx6125 będzie ok. Oba są trawałe i są w całkiem wydajne , komputerki nie powinny wpadać w "dłuższe zamyślenie" podczas pracy z okienkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix__ Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) HP nx6125 ma akurat czytnik .... A co z tym Turionem bo tutaj tylko głownie o to mi chodzi http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/sm/WF...4-67396079.html 1 gniazdo kart PC Card typu I/II obsługuje 32-bitowe karty CardBus i karty 16-bitowe lub opcjonalny wbudowany czytnik kart procesorowych, 1 gniazdo kart Express Card 54, gniazdo nośników cyfrowych: czytnik nośników „6 w 1” Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez phoenix__ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_rud Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Hej, Mam dokładnie ten sam model i obszernie opisałem swoje wrażenia w tej recenzji. Jeśli za mało na temat procka, to jeszcze jeden link: porównanie Turiona z Intelem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Turion64 ma jedną ogromną zaletę nad Pentium M - jest 64 bitowy. Załatwiłem koledze HP nx6125 z Turion'em64 i LCD panoramicznym oraz Radeon'en x300. Sprzęt spisywał się znakomicie. Korzystałem już z kilkunastu nx6110 na Celeron'ie M, Pentium'ie M, nx6125 na Sempronie i Turion'ie64. Pod względem wydajności i przyszłościowgo zakupu Turion64 wypada najlepiej. Jeśli wolisz Intela to może to będzie ciekawe rozwiązanie: HP nx6310 na Intel Core Solo http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27678 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix__ Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) NIe to że wole intela, wole AMD, tylko go miałem, wszystkie moje dotychczasowe procki to AMD, intela sie nie tykałem ;p Czyli chyba to jednak ten bedzie, a jaki to dokładnie ten nx6125? Mar_rud moglibyśmy jakoś pogadać GG albo jabber? Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez phoenix__ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_rud Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Chyba nie ma modelu nx6125 z panoramoczną matrycą i pewnie chodziło o matryę 15" w wyższej rozdzielczości (1400x1050), czyli wspomniany na początku EK159EA. Co do zalety 64bit to jest to jedna z ostatnich rzeczy na jaką zwracałem uwagę, no chyba że potrzebujemy do konkretnej aplikacji. Wyzej wspomniany model ma dużo zalet: - duża rozdzielczość - 512 ramu w jednej kości - dysk 80GB (5400) - mocna obudowa, która łatwo się nie rysuje - dużo dodatków (czytnik kart, s-video, 3xUSB, Firewire, mikrofonik i mniej lub bardziej standardowe, czyli Wifi, gigabitowy LAN, bluetooth) - wydajny procesor, który dorównuje Pentium M, a tutaj jest nawet o częstotliwości 2.2GHz Jedyną większą wadą może być czas na baterii, ale dla mnie 3h-3.5h jest ok. PS: phoenix__, posłałem Ci namiary przez PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix__ Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jedyną większą wadą może być czas na baterii, ale dla mnie 3h-3.5h jest ok. Dla mnie to wystarczająco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jedyną większą wadą może być czas na baterii, ale dla mnie 3h-3.5h jest ok. jeżeli 3,5h na baterii jest wadą to ja już sie gubie :) Ma być matryca panorama, wydajny procek i grafika a spalanie tyle co sam dysk :) a tak na marginesie 3-3,5h to wcale nie jest mało; to jest dobry wynik bardzo modeli dużo nie wytrzymuje 2,5h, a tylk niewiele ponad 4h ale o już chyba inna cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...