ubiquality Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Witam. Posiadam płyte gł. Asus A8N-E. Dokupiłem wczoraj drugą kośc pamięci DDR 512MB Geil CL2.5.. identyczną jak poprzednia. I nie działają w trybie dual :((. Po podpięciu ich w oba niebieskie banki, słysze tylko pikanie, komp nie rusza. Próbowałem w szare banki - to samo. Pomyślałem. niech strace, podpebne w Single Channel. I tu zonk. Pamiątki działają w single channel ale tylko gdy podepnę je do slotów DIMM_B1 i DIMM_B2, ale i tu wykrywa je jako DDR 333MHz a nie DDR 400Mhz, jak powinno. Gdy podpinam je do banku DIMM_A2 i DIMM_B1, płyta czasem rusza, i wykrywa pamięci jako DDR 400, ale po resecie kompa znowu pika.. co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosj Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 masz 2 ustawienia na płycie do Duala. sprawdzaj. Podnies napiecie minimalnie na ram i bedą chodziły spokojnie bez błedów. Ja miałem 2x512 MB Geil Value i musiałem podnies im napiecie i chodza pieknie cały czas. One lubia nawet duze napiecia i ładnie sie kreca. Jak podniesies znapiecie to daj znac czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...