Skocz do zawartości
martinc

Wentylator Qoltec Tornado 8025hy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam w obudowie Chieftec BigTower 5 takich wentylków. Ciche to one naprawde są ale już niestety już nie są takie wydajne. Łożysk naprawdę nie słychać nawet jak się ucho przyłoży aczkolwiek słychać troszkę przyepły powietrza. Ale jak się ma zamkniętą obudowę to już nic nie słychać. Do zasiłki powinnien być optymalny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent podaje, że wentylator ma przepływ powietrza 30 CFM przy 1800 obr/min. W sumie ciekawe, bo teraz własnie mam Arctica Pro TC w zasilaczu - planuje zamontować go w obudowie. Kręci się ok 2100 obr/min (przy 2500 obr/min powinien mieć 32 CFM) i zasiłka jest tylko trochę letnia. Zresztą patrzyłem na inne firmy to przy tej klasie poziomu hałasu (liczbie obrotów) mają mniejszą wydajność (rzędu 25 CFM). Więc wydaje się że powinien być bardzo cichym i wydajnym wentylatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może ja sie podepne do tematu :wink:

mam dylemat potrzebuje kupić dwie 80 -tki i niewiem czy wziąźć tego

Qoltec Tornado 8025HY klick (łozysko żelowe)

Sharkoon Silent Eagle 2000 klick(niestety kulkowe chociaż może być spoko)

i nowość przynajmniej dla mnie Xilence Fan 80mm np tutaj (ten niewiem na jakim łożysku)

głównie chodzi mi o cichą pracę przy w miarę dobrych obrotach, powiedzmy 1700-2000 rpm :-P

na nocki można zapuścic 1500rpm ofkoz :)

jak wypadają według siebie te trzy, ktoś posiada, testował ?? podobno ten szarkoon to nowy patent na mega super hiper przepływ H2O

(tyle, że qoltek kręci sie max o 100rpm mniej a ma wiekszy przepływ o ok 3CFM na papierze - pomyłka ?)

pozdr.

Edytowane przez ToMkiLeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi