Skocz do zawartości
rathien

Jaki Odtwarzacz Dvd Wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Manty nie polecam. To jest dobre jak ktos nie wymaga jakosci obrazu/dzwieku albo posiada stary lub slaby tv. Z tanich modeli moge polecic panasonica S295 - dziala divx bezproblemowo. Obraz z dvd bardzo solidny, dzwiek po podlaczeniui coaxialem rowniez.

PS. Bawilem sie manta u znajomej. Darmo bym tego nie chcial. Dekoder dvd jest fatalny, przy duzym ekranie widac normalnie kwadraty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manty nie polecam. To jest dobre jak ktos nie wymaga jakosci obrazu/dzwieku albo posiada stary lub slaby tv. Z tanich modeli moge polecic panasonica S295 - dziala divx bezproblemowo. Obraz z dvd bardzo solidny, dzwiek po podlaczeniui coaxialem rowniez.

PS. Bawilem sie manta u znajomej. Darmo bym tego nie chcial. Dekoder dvd jest fatalny, przy duzym ekranie widac normalnie kwadraty.

Zabawne .... rodzice mają taki odtwarzacz i nie ma rzadnych kwadratów na 25" SONY ..... Zaktualizowałeś BIOS ? Jedyne do czego można się przyczepić to nieco powolnawe działanie ( menu itd. ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam TV 32" 100Hz i różnica w obrazie między DVD Cyberhome (jakiś Manto podobny), a DVD Yamaha S540 jest kolosalna oczywiście na korzyść tego 2.

Obecnie również stoję przed kupnem nowego DVD, ponieważ Yamaha nie czyta płyt Dual Layer :-| Zastanawiam się nad"

DVD Panasonic S42 (Przetwornik D/A video 108 MHz/12-bitowy) za około 300 zł, rozważam też zakup jakieś nagrywarki DVD w cenie 500-600 zł (niestety wszystkie mają słabe przetworniki D/A, przez co tracimy na jakości obrazu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawne .... rodzice mają taki odtwarzacz i nie ma rzadnych kwadratów na 25" SONY ..... Zaktualizowałeś BIOS ? Jedyne do czego można się przyczepić to nieco powolnawe działanie ( menu itd. ).

Pisalem o normalnym duzym tv nie o 25".

Jak ktos nie widzi roznicy miedzy manta a normalnym dvd na 42" to jest mi poprostu smutno. Ogladacie same divx na na tym ii wmawiacie sobie ze te kwadraty to ma tak byc?

sgj

>A róznic w obrazie to nie widze zadnych między normalnym odtwarzaczem DVD, a manta.

Roznica jest ogromna na telewizorze.wiekszym niz 32" Jest calkiem inny obraz. Naprawde widac roznice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam TV 32" 100Hz i różnica w obrazie między DVD Cyberhome (jakiś Manto podobny), a DVD Yamaha S540 jest kolosalna oczywiście na korzyść tego 2.

Obecnie również stoję przed kupnem nowego DVD, ponieważ Yamaha nie czyta płyt Dual Layer :-|

A szukales nowszego oprogramowania do tego odtwarzacza? Do S550 najnowszy soft (dostepny na itepe.net) dodaje obsluge Dual Layer i SACD (na wyjsciu analogowym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem, niestety nic z tego :? najnowsze firmware jaki znalazłem nie dodaje obsługi DL, DIVX itd. Widocoznie technicznie DVD nie jest w stanie obsłużyć teg formatu płyt...

Co do wyboru nowego sprzętu to jest to naprawdę bardzo trudne... Nie ma np. odtwarzaczy DVD obsłogujących Divx, płyt Dual Layer oraz posiadających złącze HDMI (przyda się pewnie w przyszłości) :-| A wiadomo, że lepiej kupić coś na zapas, niż za rok znowu wymieniać na inny (zakładam że kupię plazmę z HDMI/DVI)...

JEST LG DVX-9900 za 490 zł z DivX i HDMI, ale nie czyta Dual Layer :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleciłem tą mante, ponieważ pomyślałem, że ma byc to uzupełnienie sprzętu o możliwość odtwarzania DivX’ów… rzeczywiście jako odtwarzacz do prawdziwego kina jest mało zdatny… ja skompletowałem sobie zestaw Yamachy już dość dawno i mam amp. RX-V640 do tego DVD S540 głosniczki również Yamachy (5 satelitek + centralny z serii 430) i sub YST-SW015… to mi wystarcza w zupełności jako kino… a że właśnie brakowało mi tylko możliwości odtwarzania plików Divx to dokupiłem sobie tą Mante Empror III i jestem z niej zadowolony (patrząc pod kątem obsługi DivX czy xvid)

pozdrawiam

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem, niestety nic z tego :? najnowsze firmware jaki znalazłem nie dodaje obsługi DL, DIVX itd. Widocoznie technicznie DVD nie jest w stanie obsłużyć teg formatu płyt...

Co do wyboru nowego sprzętu to jest to naprawdę bardzo trudne... Nie ma np. odtwarzaczy DVD obsłogujących Divx, płyt Dual Layer oraz posiadających złącze HDMI (przyda się pewnie w przyszłości) :-| A wiadomo, że lepiej kupić coś na zapas, niż za rok znowu wymieniać na inny (zakładam że kupię plazmę z HDMI/DVI)...

JEST LG DVX-9900 za 490 zł z DivX i HDMI, ale nie czyta Dual Layer :mur:

Moze zamiast HDMI cos z wyjsciami Component?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jako, że mam podobny problem z wyborem odtwarzacza DVD to zadam putaj pytanko :)

Jaki odtawrzacz polecili byście do projektcji filmów na dużym erkanie ( projektor ), z możliwością odtawrzania filmów divx/xvid i z poprawnie wyświetlającymi się polskimi znaczkami ?

Cena jaką moge zapłacić to ok. 500 zł :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem o normalnym duzym tv nie o 25".

Jak ktos nie widzi roznicy miedzy manta a normalnym dvd na 42" to jest mi poprostu smutno. Ogladacie same divx na na tym ii wmawiacie sobie ze te kwadraty to ma tak byc?

sgj

>A róznic w obrazie to nie widze zadnych między normalnym odtwarzaczem DVD, a manta.

Roznica jest ogromna na telewizorze.wiekszym niz 32" Jest calkiem inny obraz. Naprawde widac roznice

Ciekawią mnie Twoje kwadraty, bo mam w domu dwie manty- jedna co prawda podpięta pod TV 21 cali, ale druga pod 100Hz Panasonica 29'' i nie mów mi, że to za mało, żebym zobaczył niedoróbki jej. I na DVD żadnych kwadratów nie widzę, a nawet na większości divxów/xvidów obraz jest elegancki, więc nie wiem skąd Twoje "kwadraty" się wzięły :lol: Nawet seriale, co mi na kompie średnio wyglądają bardzo ładnie się na mancie odtwarzają.

PS. Dodam, że jestem cholernie wyczulony, na złą jakość dźwięku/obrazu w filmach i największej drobnostki się przyczepić potrafię.

PS2. Manta idealna nie jest, wad ma trochę, ale akurat to o czym mówisz to ciekawe jest...

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi