pakuu16 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 WITAM. Mam problem z podkreceniem pamieci geila na plycie asusa K8SE DELUX. Zakupiłem takie ramy na allegro : http://www.allegro.pl/item100273231_geil_2...12mb_razem.html problem polega na tym ze w Biosie moge ustawic max. napiecie dla pamieci na 2,8V a pamieci sersyjnie moga ciagnac do 3V i przy napieciu 2,8V moge je podkrecic na 430mhz na 440mhz nie przechodza testy w prime95 a przy 460mhz uruchamia sie Biosale windows juz nie:( pamiatki u kolegi poszly na 520mhz i przeszly testy poprawnie... czy moge jakos odblokowac to napiecie na pamieciach?? prosze o pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakuu16 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 wielkie dzieki za link ale ja wiem jak podkręcać pamięć i że najlepiej robić to synchronicznie z prockiem... zapomnialem dodac zeprocek to Sempron 2500 64bit a płyta to KV8SE DELUX... w chwili obecnej procek leci na 7x254mhz a pamięci na 392mhz (2-3-3-5)... wiecej z procka nie moge wycisnać bo nie mam możliwości zwiekszenia napięcia a pamięci nie chca chodzic na wyższej cześtotliwości niz 420mhz gdyz max. napiecie jakie daje plyta 2.8 V to jest dla nich za malo:( czy jest jakas możliwośc (np. wgranie odblokowanego biosa) żeby podnieść napięcie na ramie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...