mieczynski Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Zmieniłem płytę główną z ESC K7S5A na Gigabyte GA-7VAX i komp restartuje się przy ładowaniu windowsa za 2-gim razem się ładuje, lecz system wytrzymuje max 1,5 dnia, później trzeba sformatować. Dałem kompa do serwisu gość wziął kase i powiedział, że dysk mój dysk (WDC 80 GB) nie jest kompatybilny z płytą i jak wymienie go na seagate to będzie ok, lecz na tym może sie restartować ale system nie powinien się rąbać. Niestaty system dalej wytrzymuje tyle co wcześniej i się restartuje. Pożyczyłem od kolegi dysk seagate 4 GB i podłączyłem. Komp restartuje się dalej ale system mam ok 5 dni i jeszcze nie formatowałem. Proszę o pomoc. Moja konfiguracja to: procesor: AMD Duron 1.3 Ghz płyta główna: Gigabyte GA-7VAX pamięć: Goodram 512 MB PC3200 FSB 200 dysk: Seagate model ST34321A 4 GB zasilacz: feel 300 watt karta graficzna: GeForce 5500fx 128 MB 128 bit cd rom:LG GCC-4520B Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez mieczynski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 + pomoc kogoś bardziej znającego się na kompach (poszukaj po znajomych, znajomych ich znajomych itp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...