WRX Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Wpadlem dzis na ten szalony pomysl, aby upchac wspolczesnego Peceta do obudowy Macintosh'a Classic. Mieszkam w stanach, wiec mysle ze uda mi sie znalezc taka obudowe za darmo. Plyta glowna i zasilacz byla by z komputera typu Shuttle XPC, zamiast stacji dyskow bylby DVD ze szczelina. Komputerek ma byc tani, glownie do Inetu i mp3. Wymiary obudowy to 13.2 x 9.7 x 11.2 cali. Jeszcze nie wiem jaka jest dokladnie przekatna ekranu, ale podobno jest to 9 cali widzianego obrazu, moze da sie troche powiekszyc otwor pod ekran. Teraz pytanie, czy wiecie gdzie mozna kupic ~9 calowy monitor LCD o rozdzielczosci minimum 800x600, lub od czego mozna zaadoptowac taki ekran (jakis laptop?) tak aby bez wiekszych przerobek podlaczyc go do karty video. Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez WRX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 chyba bede pierwszy ... Od laptopa to bedziesz musiał podłącyć do cyfrowego gniazda na karcie anie do d-sub czy dvi a takie wejscia to ostatnio widziałem na gf 2mx i voodoo chociaż dobrą alternatywą jest karta na pci ( w polsce na wystawce z niemiec w czaczu za 5zł ) Najlepiej to kablem od fdd podpiać poszukaj w modyfikacjach ale kolega uzyskał 16 kolorów 0_________0 a widziałem gostka co uzyskał max na to złacze 256 kolorów więc więcej nie wyciągniesz ... musiał byś kontroler zbudować .. przynajmniej na forum tak mówią ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Może te od PlayStation. Przykład Ten akurat ma 5 cali...może sa wieksze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Wydaje mi sie ze mozna takie ekrany zaadaptowac ze sprzetu car audio. Sa wypasne zestawy z takimi lcd'kami. A moze pio prostu ladnie lapka jakiegos starego tam wkomponujesz??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) na allegro.pl / ebay mozna czasem dorwać monitorki lcd o mniewiecej takich wymiarach (jest tego dosyć dużo...) - odrazu z wejsciem d-sub (czesto dotykowe - usb) np. lilliput tu masz jeden z przykładów takiej zabudowy (monitorek CRT!) wiecej o małych monitorkach mozesz tutaj znaleść: mp3car.com (dział monitorów) ewentualnie: mp3car.com (urządzenia wejścia) Edytowane 3 Maja 2006 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...