Skocz do zawartości
Racuch

Wuce By Racuch

Rekomendowane odpowiedzi

eee tam brawo, roboty będzie fpyte :twisted2:

Dr.Ząbek wie sam ;)

wnętrze jest jak Katedra, co ja teraz zrobię z rezem XSPC ? ;/

tutaj mała pomoc dydaktyczna :)

a budy CM - delicious !

Jest tego troche do roboty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kilka pomysłów i na razie pary z ust nie puszczę

p.s.

buda stoi w pudle i robi za stolik ;d no i szkoda ze w sufit nie wejdzie 3x140, brakuje dosłownie 4-5 cm. ale to nie problem

fakt, jak patrzę na ilość rewizji to jest ona jak merc beczka, co ciekawe trzyma się dziarsko do dziś

3 wielkie turbiny - SIO z nimi i właśnie jak rozwiążesz kwestię stelaża na hdd, tzn. usuniesz go i z frontem będziesz kombinował? Czyli chłodnica na front i sufit?

Zapewne nie sprawdzałeś odległości tacki MB do bocznego panelu na upchanie kabelków, itp.? :D Heh, stolik, faktycznie pudło od budy musi robić wrażenie, podobnie jak u mnie :)

Powiedź jedynie czy też dostałeś zapakowaną budkę w worku? :D CM jest taki pro eko ostatnio :D szkoda, że worek ma taki kolor nieciekawy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oplot to byl projektowany przez NASA :P Sam taki chcialem, ale Racuch nie chcial zdradzic swego zrodla :D

Co do zlaczek + tygon to tez sie obawialem czy przypadkiem waz nie wyskoczy i nie zaleje mi sprzetu. Jedyna metoda na taki zestaw to wlasnie taka jak zobrazowales, czyli waz musi byc pod katem prostym do zlaczki i koncowka weza wchodzac na zlaczke powinna byc plaska :) Mozna by jeszcze napchac pod nakretke tasmy izolacyjnej, zeby lepiej sie waz trzymal.

Podswietlenie mobasa bedzie wygladac bosko ;)

układzik bardzo fajny, wręcz zajebiaszczy ^^,

btw. a czy przypadkiem NASA nie jest u Plastka w pokoju ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj testowo zapodałem 2 loops

Phobya 200mm + big wentyl kuler-majster + pompka Laing DDC (bez plusa)na samą grafę :)

widać pierwsze efekty, po zapodaniu FurMark-a obieg CPU+fulcover na EVGAClass = zero reakcji czyli temp w miejscu (oprócz 1-go rdzenia)

bajzel w wenżach więc wstyd pokazywać ;d

jest to wer. pre-beta-alfa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstyd ;/

Phobya po wywaleniu koszyków na HDD z ATCS wchodzi na styk !(chyba pod tą budę robiona), tymczasowo siedzi na dwustronnej taśmie

zabrakło węży więc jak to mówią (każdy pies z innej Budy) tygon, masterklecha i feser ;d

jest śmiesznie

będzie sporo pracy i rozkminiania jak to rozsądnie zapodać ...

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie sporo pracy i rozkminiania jak to rozsądnie zapodać ...

przynajmniej będziesz miał co robić i nad czym mysleć.

tragedii nie ma. powodzenia. czekamy na kolejną relację.

Edytowane przez jacekcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest git. :) bez kitu masz chyba ogromną kolekcję węży :D pompy to może bokiem daj, oraz tak jak mówiłem. w środku na dwa kolorki też można by maznąć ;) byłoby świetnie :)

EDIT:

:lol2:

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

terrarium (tekturowe pudełko) daje rade, zawsze jakiś grzechotnik niepozornych rozmiarów się w nim znajdzie

jedni zbierają znaczki, inni wenże ;)

układ robiony na szybko, coś "ala" nowy bolid F1, trzeba dokręcić pare atrap, wpuścić do tunelu aero bo nie zawsze symulka komputerowa powie prawdę

:)

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwal się chociaż zaklinaczu czy się tempy poprawiły ;)

powiem tak

na grafie mam 4-5C mniej a na CPU ma teraz temp. podobne ~ przy 4GHz (przy 1,25pln.) jak wcześniej przy 3,4 (przy 1,14pln.)

jednym słowem wizjonerom mówiacym o bezsensowności stosowania dualloop mówię stanowcze NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba niepotrzebnie zacząłem od początku wątku.

Po przeskoku na ostatnią stronę ukazała mi się przeciętność zestawu podobnego do 27 innych chociażby na tym forum. Niestety.

Minus za evga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba niepotrzebnie zacząłem od początku wątku.

Po przeskoku na ostatnią stronę ukazała mi się przeciętność zestawu podobnego do 27 innych chociażby na tym forum. Niestety.

A właśnie, gdybyś był bardziej zorientowany to wiedziałbyś, że Racuch organizuje się do nowej obudowy, jak już gdzieś wspomniał "wrzucone łopatą i upchnięte kolanem" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku wentyl będzie musiał ciągnąć do środka, bo inaczej to będzie dmuchał na tę blachę z przodu, co się montuje. Ale widze że chłodniczka idealna do tej budy, w przyszłości też będę musiał 2x120mm tym zastąpić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racuchu, pro elo kolorystycznie wyszło :D

Pytanie jak DL się spisuje? BTW. masz 2x Swiftech 350? I czym teraz zalałeś układ? ;) Aha i jeszcze do czego pompki podłączyłeś? Zasilacz? :) Heh, Tagan 1,3kW :D chyba miałeś okazję, że takie bydle kupiłeś :)

Też mi DL chodzi po głowie :) Masz jakiś Aquacomputer czy mCubed BigN?

Pozdrawiam, Androctonus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2:

DL-> Wuce By Racuch - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 15

-SWIF na CPU+full EVGA

-Laing (bez+) na GTX285

-Mayhems Dye Candy Red 5ml + borygo (boryszew red)

-pompki podpięte bezpośrednio do molex-a, rez na gąbce (nie nadaje się do 5,25") co byś nie robił i tak brzęczy cała buda ;/

-była okazja na spawarkę więc nabyłem ;)

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racuś :) zdradź tę okazję na Tagana :) Też mi DL chodzi po głowie ale gdzie w moim Cosmosie eS upcham ten podwójny rez? :D jak mam już 2 chłodnice PA 120.3? :D Sufit i zatoki na froncie zajęte :D

Racuch ratuj :D

PS: w lipcu jak dobrze pójdzie po sesyji i obronie jednej z dwóch magisterek ruszam z moim Cosmosem S :D

Edytowane przez Androctonus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leżak ze sklepu BuMela (cena zakupu jak dolar był po 2,2pln.)

jedziez z cosmosem na duala np. z tym :

-Black Water NanoTank 3x G1/4

-EK Water Blocks Multioption RES 100 rev 2.0

-EK Water Blocks EK-DDC X-RES Laing 100 Acetal

lub jakieś dwa małe custom-owe zbiorniczki pod wymiar, jest pare osób które może to wykonać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2 rezy 120mm Koolance'a i 2 chłodnice PA 210.3 :) jedna na sufit druga na front ale gdzie wsadzić dwie pompki? chyba, że 2 osobno umieścić w 2 różnych miejscach w budzie, a wydawało mi się, że eS jest duży :D lub inaczej kupić podwójny top EKa i jakoś takoś umiejscowić.

BTW. taki wynalazek? Cooling.pl : EK Water Blocks EK-DDC Dual Top V2 Black Acetal [EK204] - 174.90PLN

ale to chyba nie daje nam DL w układzie? :) Racuch, daj jakieś linki leniu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz dwie te same chłodnice = zostaw 1 loop i dopicuj "bajzel" ;)

korzystając z chwili zapodałem na szybkiego dwa testy z HT i bez, wiem krótko ale temp. już się ustabilizowały i nie musiałem odkręcać wentyli na maxa więc jest jak na moje potrzeby OK

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i chyba deko pasta źle nałożona (do poprawy)

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi