BuMeL Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Czarny, lepiej wygląda, z czerwonym będzie za duży kontrast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Ja uważam że pasuje z czerwonym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 jeszcze się obada, złączki w zamyśle mają wychodzić z piwnicy (po przez mufy) np.: Bitspower G3/8" Silver Sining G3/8" To IG1/4" Adapter (BP-WTP-C23) :: ..:: Angela.pl ::.. Bitspower G3/8" Black Sparkle G3/8" To IG1/4" Adapter (BP-BSWP-C23) :: ..:: Angela.pl ::.. lub coś 'ala filport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 czarne paski mówią same za siebie. ;) 1 to ścianka za zatokami 5.25 i widzę ją w kolorze czerwonym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 dzisiaj deczko rzeźbiłem w ALu, niestety brak fot z prac (za dużo opiłków) szkoda było aparatu efekt końcowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Pięknie Ci to wyszło. Nie mogę się już doczekać efektu końcowego :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 dziękować :) grafa też zyskała 2-3C, ma gdzie uciekać ciepłe powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Wygląda pro :) Gdybym sam miał takie coś robić, to pomyślałbym chyba nad srebrną siatką lub białą siatką. Ale to ja :P Zapowiada się baaardzo ciekawie :) jedziesz z tym koksem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Noo, Red Baron revision 2.0 w tłoku .... tfuu ... w toku. Racuch na pewno niedługo nas zadziwi, o ile młody pozwoli mu kompa w weekend rozgrzebać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 młody blokuje prace ale może i dobrze, powolutku będę sobie grzebał :), blachę ALu zamówiłem, trzeba będzie porobić szablony i wszystko z jajem rozplanować siatex z okrągłymi ocz-kami mi się widzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 siatex jak siatex. mogłeś zaokrąglić rogi co by się komponowały z resztą tego kawałka metalu co zakrywa przedni wentylator. niemniej będzie wysoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 młody blokuje prace ale może i dobrze, powolutku będę sobie grzebał :), blachę ALu zamówiłem, trzeba będzie porobić szablony i wszystko z jajem rozplanować siatex z okrągłymi ocz-kami mi się widzi ... Z okrągłymi to może i rzeczywiście ładniej. Też muszę zamówić jakaś blachę, tylko nie wiem czy nie zwykłą, bo alu mi nie będzie do niczego pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) górna siatka (top budy) ma kształt prostokąta i też będzie (jest) RED, wszystko w temacie :) Edytowane 29 Maja 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Hyhy, dawaj Jacur, dawaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Racuch, jak u Ciebie z kulturą pracy tych fabrycznych kulamastowych wentylatorów - terkoczą łozyska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) ten na froncie o "dziwo' nie terkocze, podłączony pod mobo więc być może ma delikatnie mniejsze RPM Edytowane 31 Maja 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 ten problem pojawia się tylko gdy leżą. zawsze można wymienić je na innej firmy wentylatory. choć wątpię aby na 130mm coś się znalazło. jednak CM chyba przewidział tam miejsce na mniejsze wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Tutaj nie da rady ich na nic innego podmienić, U mnie terkoczą wszystkie, ten na froncie dodatkowo jak się wyłącza to jeszcze charakterystycznie "świergocze" zanim się zatrzyma. Ale podłączyłem wszystkie do Kaze Server i te u góry włączają się automatycznie tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba. Widać ten model "tak ma". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 (edytowane) na 3 szt. kupione wraz z budą żaden nie terkocze, nie ściemniam (dla sprawdzenia dam dla BuMela, niech On oceni) p.s. jeden z wentyli pójdzie na złom, podczas testowania spadł na łopatki mały wkrętak i jedna z nich "poszła w las" :lol2: c.d. na top budy wydziargałem z pleksy (5 mm) ramkę, wymiary otworów takie jak z przodu budy 140 x 155, ramka będzie pryśnięta na czarny mat + red siatex i może będą z tego ludzie ;) Edytowane 3 Czerwca 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Dzisiaj walczyłem z otworami na siatex w ramce (top budy).Wyrzynarka + pleksa=porażka (skleja i topi ), pożyczony od BuMela dremel spisał się b.dobrze, tarczka cięła 5 mm pleksę jak należy, gorzej było później, samo dopicowanie otworów trwało wieki. Obóbka dremlem, piłowanie pilniczkiem i szlif papierem trwał ok. 3-4 godz. szkoda gadać Jutro jadę z czarnym matem w spraju od śnieżki , zobaczymy :) Edytowane 4 Czerwca 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 (edytowane) ja myślałem że to jest sztywna metalowa siatka, coś jak front bud CoolerMastera :D a to taka siatka jak na ziemniaki jest :) myślałem że jest trochę sztywniejsza :blink: Edytowane 5 Czerwca 2010 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 (edytowane) taaak, siatex made by stonka p.s. Wuce By Racuch - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 16 ;) Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 tak to wyszło , plany co do TOP-u na budzie uległy zmianie więc zrobienie tej ramki to jeszcze nie koniec ...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Soczyście Jacuś :D a zarazem misternie i mistycznie :D Czyżby PA 120.3? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jest super. Pełna profeska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Widać wkład w wydziobanie tej ramki :) Mam nadzieję, że niedługo też usiądę do swojego na dłużej... Jak na razie wszystko prezentuje się pr0 i świetnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) C.D. :) Pi X Oko tak to wygląda ale za wcześnie gmerałem przy śrubach i deko lakier rozmazałem na górnej płytce :cry: , będzie do poprawy .Przy okazji zrobiłem myk ala ALu czarne szczotkowane. Po ok. 2 godz. po pomalowaniu pojeździłem po dywanie, coś 'Ala ratan i dość szorstki, gdyby nie paluchy to myk niesamowity i 100% zadowolenia. Ofc po poprawce lakierniczej zrobię podobnie. Androctonus-ie to jest Feser Xchanger Triple Radiator 360 ;P Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Pro elo zajebiście (przyp. to nie jest wulgaryzm) no Jacek pomysły masz extra, a wykonanie cud miód malyna :) Oby tak dalej :) Sądziłem, że masz PA 120.3 :) Które wężyki wybierzesz do układu? ;) Pozdrawiam, Androctonus Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Pro elo zajebiście (przyp. to nie jest wulgaryzm) no Jacek pomysły masz extra, a wykonanie cud miód malyna :) Oby tak dalej :) Sądziłem, że masz PA 120.3 :) Które wężyki wybierzesz do układu? ;) Pozdrawiam, Androctonus może jakiegoś eunectes-a chyba że zmienię złączki to i serpentes będzie 13/19 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jacur zapowiada się iście jadowicie :) czy pompki będą dalej w tym samym miejscu czyli blisko chłodnicy na froncie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...