Skocz do zawartości
Racuch

Wuce By Racuch

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie węże stały się niemal przeźroczyste dzięki temu a kolor czerwony jest taki jak ma być czyli soczysty. Ofc na focie tego nie widac bo nie mam rozsądnego aparatu.

U siebie listwę diodową puściłem w ceowniku aluminiowym > patrz mój topic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak teraz z tempami po zmianie z umiejscowieniem chlodnicy? :P

stary układ był pod jednym względem OK, dawał ciepło w nogi ale chłodnica zaciągała to ciepło powtórnie ;/

w układzie z chłodnicą z przodu (sprawdzane ze 3-4 razy) wentyle wydmuciach!ące powietrze z wnętrza lepiej się u mnie sprawdzają, świeże pow. wlatuje z boku (patrz siatka boczna) i teraz ciepło z chłodnicy wylatuje na "środek pomieszczenia"

w układzie wdmuciach!ącym ogrzane pow. do budy zagrzewał się zasilacz i reszta bebechów

tak to w skrócie wygląda :), szkoda że ten siatex ma oczka w romby, deko oczy bolą ;/

edyta:

zamiast siatex-a zaślepki (bez siateczek)

Dołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modyfikacje na plus siatka ładniutko się prezentuje czyli o nowej budzie nie myślisz jak na razie _??

nie ma po co, ze stackera można jeszcze sporo wykrzesać (pomysły nowe już są) i jak coś pozmieniam to zdam relację (szkoda zaśmiecać temat )

p.s.

ostatnia sesja w tej rew.:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja się tak podpytam. z kilku powodów w zasadzie.

wlot na HK jest na samym środku. jak u Ciebie płynie płyn?

dalej czy musi być ten dziwny wężyk z bloku na mobo spadać tak pionowo? nie da się tego jakoś inaczej rozwiązać?

nie fajniej by było dać np z pompy (bo domyślam się że grafa jest chłodzona na końcu) na środek HK później na blok od płyty na górze zaczynając od mosów. a następnie z mostka północnego wskoczyć na grafę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja się tak podpytam. z kilku powodów w zasadzie.

wlot na HK jest na samym środku. jak u Ciebie płynie płyn?

dalej czy musi być ten dziwny wężyk z bloku na mobo spadać tak pionowo? nie da się tego jakoś inaczej rozwiązać?

nie fajniej by było dać np z pompy (bo domyślam się że grafa jest chłodzona na końcu) na środek HK później na blok od płyty na górze zaczynając od mosów. a następnie z mostka północnego wskoczyć na grafę?

jest tak:

Dołączona grafika

chyba najprościej jak się da i w miarę estetycznie, maźnij mi jak to widzisz po swojemu (klepnij schemat na fotce jak u mnie) :)

p.s.

seba84_2005, mogę długo wymieniać niedoróbki i zaniechania a nr. 1 do zrobienia to oploty, na razie zostaje jak jest :), męczy mnie ten rez od XSPC (qmpel powiedział że nie bardzo pasuje do całości a ma tzw. "oko estety")

krótka przerwa w przeróbkach zawsze dobrze robi na świeże spojrzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz już jak? :D

ps tak nie skromnie powiem że mam taki dar 8)

w moim zamyśle fillport miał być na dachu budy a rez wybrałem - "XSPC Laing Dual Bay Reservoir 1Res 1Pump" :)

będzie jednak z wykorzystaniem obecnego rez-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja solidarnie z seba powiedziałbym, żeby Jacuś nie pchał już swoich łapek w układ ale niestety dziadek najpierw robi, potem myśli a na koniec przychodzi do mnie, patrzy na swoje wypociny i łapie się za głowę hehehe.

OT.

Ponoć spodziewamy się gościa w sobotę :>

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest miiiłość hehehe ..... ale twierdzi, że pełnoletnia ;) a tak poważnie to moja buda też będzie niedługo kolejny raz rozbierana i krojona xD

Zastanawiam się, czy nie prościej byłoby Racuchowi wsadzić pod sufit jakiegoś o-tanka w poziomie zamiast obecnego reza a pompeczkę schować gdzieś na dole albo podwiesić bezpośrednio pod rezem na górze i wszystko ładnie zasłonić, zanitować, zakitować, żeby nie było widać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi