turtles5 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 dokładnie 7 i ok 2 cm. zapasu bedzie. No to troche kicha bo buda ma 9 zatok? BTW buda ideal czy cos bys w niej zmienil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 No to troche kicha bo buda ma 9 zatok? BTW buda ideal czy cos bys w niej zmienil? Wysuwanie boków nastręcza pewne trudności no i przednie drzwi potrafią dziwnie zaskrzypieć (przy otwieraniu).Pod względem mnogości konfiguracji,wietrzenia i jakości wykonania to tak raczej ideał. Osobiście mam ochotę na rzucenie kolorku w malarni proszkowej ale rodzina mnie przestrzega przed tym.Nie do końca przemawia do mnie to aluminium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Drzwiczki sa plastikowe czy aluminiowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Drzwiczki sa plastikowe czy aluminiowe?Może z 1% budy to nie aluminium.Konsola (reset,power ) chyba z plastiku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 IMHO - bardzo fajne i schludne WC, a największy plus za to że upchałeś to wszystko w budzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 hMMM, siema Jacur :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Mi sie podoba ;) Osobiscie tez mialem kupic ta bude :) Ale zostal jednak Armor. Jak zrobisz porzadek to bedzie fajnie wygladalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) hMMM, siema Jacur :twisted2:aaaa siema ,podgoń grafy nie bądź wiśnia ;-) a co do ładu w środku to fakt bo Cristallo nomen omen Extra daja ciała powoli i jakąś firmówkę wrzucę i kable poukładam p.s. na tej focie juz deko lepiej "chyba?" Edytowane 17 Maja 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A co dokładniej z wężemi nie tak? Juz sie zaczynają twarde robic? Luźne przy króćcach? Napisz co jest. Ja mówiłem na forum, że cristallo to najwieksze goofno, a ludzie to widać nadal kupują :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Chyba też zmatowiały. Mylę się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 wężyki robią sie b .miękkie , wręcz "gumowe" i myślę że to ten antyskalant z elektrociepłowni(od qmpla) choć na starym układzie też przez 1-rwszy miesiąc było szaro i ponuro a potem z dnia na dzień chłodziwo robiło się bardziej klarowne .Na fotce pokazuję gdzie wąż się zagina przy zamykaniu drzwiczek, robi się nieciekawie(docelowo okręciłem taśmą izolacyjną) ale to prowizorka pierwszoligowa i przy zmianie wężyków pomyślę nad nowym ich układem. fota: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jedno rozwiązanie ... daj w tym miejscu opaske zaciskową i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 wogle dziwnie rozplanowane jest to WC. Co tam masz u nad pompką, do czego ona pompuje?? Nie mogłes puscic tego na prosto?? ew jakeis kolanka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) myślałem nad oplotem ze sprężyny długość z 5 cm. nawet byłem dzisiaj w sklepie "Swiat wysokich ciśnień" ;-) ale oddzielnie sprężyn nie sprzedadzą a może wpuścic węzyk w kolanko miedziane ??(45 st.) ale wygląd nie teges wogle dziwnie rozplanowane jest to WC. Co tam masz u nad pompką, do czego ona pompuje?? Nie mogłes puscic tego na prosto?? ew jakeis kolanka.. Wylot na blok GPU ,generalnie jak pisałem wyżej tez bym cos zmienił,załaduj fote na pulpit i wysmaruj cos w paincie ew. jak mozesz,weź pod uwage że jest to kibel z mobilna chłodnica(na drzwiach) więc sprawa deko sie komplikuje Edytowane 17 Maja 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Patrząc na zdjęcia można dojść do wniosku, że powodem zaginania się węży jest sposób zamontowania chłodnicy Żeby wyeliminować zaginanie trzeba by mieć coś takiego: Możnaby takie kolanko uzyskać łącząc w odpowiedni sposób: * to kolanko: http://mcs.pc.pl/produkt104.html * z tą złączką kątową obrotową: http://mcs.pc.pl/produkt43.html Musisz sprawdzić czy ta złączka obrotowa pasowałaby do Twoich węży. Trochę kombinowania i zawijasów ale może warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 tez tak kombinowałem (z 2-ma kolankami obrotowymi) ale dł. całego ustrojstwa moze zachaczac o MOBO,w wolnej chwili pomierzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 tez tak kombinowałem (z 2-ma kolankami obrotowymi) ale dł. całego ustrojstwa moze zachaczac o MOBO,w wolnej chwili pomierzęPoza chłodnicę całość będzie wystawać mniej więcej tyle co to kolanko: http://mcs.pc.pl/produkt104.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 no te kolanko to ok. ale jak jest zagiete o kąt ok 70* no to niezłe opory są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) no te kolanko to ok. ale jak jest zagiete o kąt ok 70* no to niezłe opory są.nie do końca ,zobacz na poprawionym rys. przepływ cieczy nie jest jednak tak zakłócony wracając do zaginania weży to tego szukam: Edytowane 23 Maja 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Odswieze nieco temat: Czy rozstaw otworow chlodnicy odpowiadal temu z plastikowej ramki? Jak nie to jak sobie z tym poradziles? Wiatraki domyslam sie 120x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 postaram sie pstryknąć fotki z zamocowaniem ,przy okazji wywalę te dwie 120 pod chłodnica (nic nie dają i zasysaja sporo kurzu na kratkę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zdaje mi sie ze pompka nie jest w zbyt dobrym polozeniu. Chlodniczke lepiej by bylo zamontowac w druga strona (kroccami w strone zatok) dac troche weza zeby sie ladnie w srodku uginaly, jestes pewien ze przy zamknietej budzie nie sa zalamane? Ogolnie fajnie wyglada, buda jednak wyglada bardzo masywnie, wiec pewno jest ciezka, no i kosztuje tyle co wyplata mojej babci ;-) Jest dobrze ale zawsze moglo byc troche lepiej :rolleyes: Pompka fajna, sam taka mialem, ale ja spalilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) co do położenia pompki to bym podyskutował(oś jest pionowo i nie naciska tylko z 1-dnej strony na panewkę),z kruccami w strone zatok robiłem test i niestety lipton( węże były by za długie) i przy zamykaniu układaja sie byle gdzie i byle jak .W tym układzie dolny wąż delikatnie się spłaszcza i zapodam na niego sprężynę(oplot zewnętrzny) jak można tą pompkę spalić ?? ;) p.s. całość będzie do poprawy pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Jakieś nowości? ;) Zaginanie węży zwalczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 nic nie robię w wakacje(jestem na odwyku) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Mały update: właśnie padła mi pompunia Cooltek ;-(,tzn. działa ale nie samodzielnie i dopiero po lekkim pomachaniu nią na wszystkie strony rusza. Na prędce skleciłem cos takiego(foto niżej) i z braku czasu do sklejenia starej zatapiałki użyłem kleju na ciepło słynnej firmy TOYA.Pompka jest niesłyszalna i narazie chyba tak zostanie bo nie ustępuje niczym Cooltekowi. FOTO: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 co to za pompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 ma z 5 latek,ze stareńkiego zestawu CPC, 650l/h 7,5 W(220 vol) "wygrzebana z szafy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Te sprężynki na węże mają od niedawna w cooling.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) No i po wczasach czyli dalsza część dłubaniny. Parę dni temu zabrałem się za modowanie bloczka X2P[CPU] ,w tym linku szczegółowe info: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=211375 Dzisiaj z kolei do zestawu dołączyła chłodniczka z USA (import) demobil po kimś foto: którą przerobiłem z 13 na 8mm. takimi oto redukcjami (1 szt. 4 pln.) akurat były pod ręką ;-) foto: dodatkowa chłodnica powędrowała na przód budy po zamaskowaniu nic nie widać bo i po co ? ;-) Zmienił się nieco układ i kolejność elementów ,obecnie wygląda to tak: BW122---->pompka---->Abadon[GPU]---->Chromówka 1x120---->X2P[CPU]---->Rez Po dodaniu Chromówki nareszcie temp. w stresie wynosi +/- 40C czyli jakieś 4-5Cmniej niż przed dodatkową chłodnicą .Sporo też spadły temp. na Radku z 48-50C w stresie na 41-43C.Na wymianę czeka jeszcze awariówka (inline) która podnosi temp. w układzie o jakies 2C. ale to z czasem. Edytowane 9 Września 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...