Skocz do zawartości
Racuch

Wuce By Racuch

Rekomendowane odpowiedzi

Widze ze drzwi z przodu zdemontowane :) Na rzecz wydajnosci chlodnicy z przodu, czy moze inny powod ?

wrota sa juz założone.W 2/3 składaja sie z siatki przewiew 1-rwsza klasa , buda wyglada jak prosto z "szopu" ;-)

dodaje fotke ze sposobem mocowania chłodnicy z wentylami do drzwiczek

Dołączona grafika

w zasadzie to są przykręcone wiatraki (4xmaleńkie wkrety) zaznaczone na fotce ,pewnie ze zwykłymi "kwadratowymi" wichurami 120mm będzie więcej zachodu ale mozna zawsze cos zaimprowizować

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały update:

w miejsce X2P rev02 ---> PrisonProV2 by Kyniek

a w miejsce Black Water 122 Advanced ----->Cooltec Extream

na bloku zyskałem 2-3C (mniej) a Cooltec trochę mnie zawiodł bo praktycznie 1-2C zysku .Zostaje jeszcze pompka ale tu nie wiadomo w co się pchać ,niestety.

Dołączona grafika

to be continued....................................................

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladalem ja jedynie przez chwile, ale tez mi sie tak wydawalo :angry:. topu nie potne. pozostaje ew. montaz chlodnicy z tylu na wieszaku, jak np. AndyN albo Martinii maja... bude w idealnym stanie z markowymi wiatraczkami za pol ceny nowej kupic chyba warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladalem ja jedynie przez chwile, ale tez mi sie tak wydawalo :angry:. topu nie potne. pozostaje ew. montaz chlodnicy z tylu na wieszaku, jak np. AndyN albo Martinii maja... bude w idealnym stanie z markowymi wiatraczkami za pol ceny nowej kupic chyba warto.

Ja mama Stackera 831 i mam chłodnicę z tyłu. Ale 3x120mm to będzie już dziwnie wyglądać z tyłu :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mama Stackera 831 i mam chłodnicę z tyłu. Ale 3x120mm to będzie już dziwnie wyglądać z tyłu :unsure:

Kiedyś myślałem o wstawieniu 3x120 na góre ale tam sa nity i ochota przeszła a od 2 dni z kolei myśle nad dołożeniem jeszcze 1ColltecaExtream (2x120) bo niechcący trafiłem "dziwnego" C2D 6600

p.s.

grzeje sie deczko :wink:

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracajac do tematu 3.120 w stackerze.

urodzil mi sie pomysl ze moze udaloby sie sprobowac wpasowac taka duza chlodziawke w spod stackera. bez ciecia sie nie obejdzie, ale spod to tylko spod, reszta budy nie ucierpi. jedyne co, to koniecznosc podniesienia jej w gore troszke, kolka chiefteca moze by sie zdaly???

fandery na chlodnice moga wiac w gore, buda jest na tyle dobrze wentylowana ze w srodku temp. podskoczy minimalnie albo i nie, zatrzyma sie na ew. karcie na pci badz gpu :lol:.

z tego co kojarze, stacker jest dosc dlugi wiec bez problemu cooltek powinien sie zmiescic. poza tym byloby chyba dosc latwo taki uklad odpowietrzyc.

dobrze kombinuje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b.dobrze

wystarczy wyciąć 3 otwory (okrągłe)i małe na wkręciki(do mocowania wiatraków) ale z kurzem będzie problem ,pomysł dobry ale ja w to nie wchodzę

to mi chodziło po głowie :

Dołączona grafika

ew. odwrotnie czyli wiatraki od dołu a chłodnica w środku budy

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika Dołączona grafika

wiosenne porządki ^_^

ze zmian pompka akwarYjówka "inline" poszła won a na jej miejsce "pchalnia cieczy" firmy Thermaltake z rezem (z zestawu 735). Cooltek Extream powędrował na przód ,do poprawy zmiana węzy ,ułożenie okablowania itp.

co do pompki to miłe zaskoczenie świetna i cichutka ,bardzo małe wibracje (na razie zadowolony :wink: )

temp. się nie zmieniły

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde tyle sie mowi o szlifowaniu proca, ze sam zaczalem sie zastanawiac... Tylko co z gwarancja? Co potem jak przyjdzie czas sprzedazy? :?

może zastanów się nad takim rozwiązaniem :

2571637[/snapback]

Jak ta pompka radzi sobie z twoim zestawem? Chodzi mi o to jak zachowuje się woda w rezie przy twoim WC?

Mogła by sobie poradzic z 2-3 blokami i 3x120?

przed kupnem sporo poczytałem o niej ,u mnie po odpowietrzeniu jest w zasadzie niesłyszalna (drgania są)

Opinie sa różne, od pochlebnych do skrajnie krytycznych. Od siebie dodam że zauważalnie ma mniejszy spadek przepływu przy wiekszym oporze ,zwykła akwariówka siada szybciej (dla mnie bomba) mocna i niesłyszalna!

nazwa i producent może nie zachwycaja ale .......... :D

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta pompka jest cicha? Bo jakoś nie mam do niej przekonania. To jakie temp masz na C2D? Teraz po szlifie? Bardzo ładna obudowa ale daj wiecej fot z środka budy z WC bo teraz to dużo nie widać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fota przepływu raczej niewykonalna (bez przesady) ;-)

porządek pokażę (w budzie) jak zrobię now. rev.

-szlif zbił ok. 6C

-temp proc 3,8GHz przy 1,3875 !! Vcore z BIOS-a

IDLE 35-37C

LOAD po 1 godz. Orthosa 60-62C

Pompka niesłyszalna ale komuś z ocforum.pl strasznie terkotała i jak to w życiu nie ma idealnych pompek ,ew. w kazdej partii trafia sie jakaś trefna i jest jednak zbudowana na zasadzie akwariówki

mała rewizja co do temp. (jest cieplej i narazie 37-39 IDLE po 2 godz. grania),po 15 min. ustabilizuje sie jednak do 35-37

Dołączona grafika

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi