Malik Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Widze ze drzwi z przodu zdemontowane :) Na rzecz wydajnosci chlodnicy z przodu, czy moze inny powod ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Widze ze drzwi z przodu zdemontowane :) Na rzecz wydajnosci chlodnicy z przodu, czy moze inny powod ?wrota sa juz założone.W 2/3 składaja sie z siatki przewiew 1-rwsza klasa , buda wyglada jak prosto z "szopu" ;-) dodaje fotke ze sposobem mocowania chłodnicy z wentylami do drzwiczek w zasadzie to są przykręcone wiatraki (4xmaleńkie wkrety) zaznaczone na fotce ,pewnie ze zwykłymi "kwadratowymi" wichurami 120mm będzie więcej zachodu ale mozna zawsze cos zaimprowizować Edytowane 25 Października 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 hMMMM, jest mniej zachodu :) Idzie załapać je na cztery śruby po przekątnej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) mały update: w miejsce X2P rev02 ---> PrisonProV2 by Kyniek a w miejsce Black Water 122 Advanced ----->Cooltec Extream na bloku zyskałem 2-3C (mniej) a Cooltec trochę mnie zawiodł bo praktycznie 1-2C zysku .Zostaje jeszcze pompka ale tu nie wiadomo w co się pchać ,niestety. to be continued.................................................... Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Widze ze nastepuja zmiany - niezle :) Czekam na kolejna czesc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 mam okazje kupic taka bude za nieduze pieniadze i zastanawiam sie czy da sie tam gdzies wcisnac coolteka maxistreama 120.3 w srodku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 nie ma takiej opcji :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 ogladalem ja jedynie przez chwile, ale tez mi sie tak wydawalo :angry:. topu nie potne. pozostaje ew. montaz chlodnicy z tylu na wieszaku, jak np. AndyN albo Martinii maja... bude w idealnym stanie z markowymi wiatraczkami za pol ceny nowej kupic chyba warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 ogladalem ja jedynie przez chwile, ale tez mi sie tak wydawalo :angry:. topu nie potne. pozostaje ew. montaz chlodnicy z tylu na wieszaku, jak np. AndyN albo Martinii maja... bude w idealnym stanie z markowymi wiatraczkami za pol ceny nowej kupic chyba warto.Ja mama Stackera 831 i mam chłodnicę z tyłu. Ale 3x120mm to będzie już dziwnie wyglądać z tyłu :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Ja mama Stackera 831 i mam chłodnicę z tyłu. Ale 3x120mm to będzie już dziwnie wyglądać z tyłu :unsure:Kiedyś myślałem o wstawieniu 3x120 na góre ale tam sa nity i ochota przeszła a od 2 dni z kolei myśle nad dołożeniem jeszcze 1ColltecaExtream (2x120) bo niechcący trafiłem "dziwnego" C2D 6600 p.s. grzeje sie deczko :wink: Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 wracajac do tematu 3.120 w stackerze. urodzil mi sie pomysl ze moze udaloby sie sprobowac wpasowac taka duza chlodziawke w spod stackera. bez ciecia sie nie obejdzie, ale spod to tylko spod, reszta budy nie ucierpi. jedyne co, to koniecznosc podniesienia jej w gore troszke, kolka chiefteca moze by sie zdaly??? fandery na chlodnice moga wiac w gore, buda jest na tyle dobrze wentylowana ze w srodku temp. podskoczy minimalnie albo i nie, zatrzyma sie na ew. karcie na pci badz gpu :lol:. z tego co kojarze, stacker jest dosc dlugi wiec bez problemu cooltek powinien sie zmiescic. poza tym byloby chyba dosc latwo taki uklad odpowietrzyc. dobrze kombinuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) b.dobrze wystarczy wyciąć 3 otwory (okrągłe)i małe na wkręciki(do mocowania wiatraków) ale z kurzem będzie problem ,pomysł dobry ale ja w to nie wchodzę to mi chodziło po głowie : ew. odwrotnie czyli wiatraki od dołu a chłodnica w środku budy Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 mam znajomy zaklad ktory zajmuje sie blachami/stolarka aluminiowa. pewnie udaloby sie dorobic taka podloge i podmienic oryginalna, wtedy bol mniejszy bo niepocieta ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) wiosenne porządki ^_^ ze zmian pompka akwarYjówka "inline" poszła won a na jej miejsce "pchalnia cieczy" firmy Thermaltake z rezem (z zestawu 735). Cooltek Extream powędrował na przód ,do poprawy zmiana węzy ,ułożenie okablowania itp. co do pompki to miłe zaskoczenie świetna i cichutka ,bardzo małe wibracje (na razie zadowolony :wink: ) temp. się nie zmieniły Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Racuch czy ja dobrze widze czy masz pompke TT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 yhy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 no wiesz co :P TT wsadzac do kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 mała rewizja układu X1900XT "poszedł w ludzi" jak narazie stockowe chłodzenie 8800GTS 640MB nie wqur..wia za mocno wiec zostanie (chwilowo) fotka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 witam po zmianie grafy spadły temperaturki ? czy nie za bardzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 witam po zmianie grafy spadły temperaturki ? czy nie za bardzo?w zasdadzie to samo (Tagan daje rade) temp. spadły po szlifie proca i szlifie spodu bloka + CLP (to akurat dało najwięcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Kurde tyle sie mowi o szlifowaniu proca, ze sam zaczalem sie zastanawiac... Tylko co z gwarancja? Co potem jak przyjdzie czas sprzedazy? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jak ta pompka radzi sobie z twoim zestawem? Chodzi mi o to jak zachowuje się woda w rezie przy twoim WC? Mogła by sobie poradzic z 2-3 blokami i 3x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Kurde tyle sie mowi o szlifowaniu proca, ze sam zaczalem sie zastanawiac... Tylko co z gwarancja? Co potem jak przyjdzie czas sprzedazy? :? może zastanów się nad takim rozwiązaniem : 2571637[/snapback] Jak ta pompka radzi sobie z twoim zestawem? Chodzi mi o to jak zachowuje się woda w rezie przy twoim WC? Mogła by sobie poradzic z 2-3 blokami i 3x120? przed kupnem sporo poczytałem o niej ,u mnie po odpowietrzeniu jest w zasadzie niesłyszalna (drgania są) Opinie sa różne, od pochlebnych do skrajnie krytycznych. Od siebie dodam że zauważalnie ma mniejszy spadek przepływu przy wiekszym oporze ,zwykła akwariówka siada szybciej (dla mnie bomba) mocna i niesłyszalna! nazwa i producent może nie zachwycaja ale .......... :D Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Cały czas masz tam tego tt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 caly czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Mógłbyś zrobić podobną fote do tej?: Chciałbym zobaczyć jak zachowuje się woda w rezie przy twoim układzie. Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ta pompka jest cicha? Bo jakoś nie mam do niej przekonania. To jakie temp masz na C2D? Teraz po szlifie? Bardzo ładna obudowa ale daj wiecej fot z środka budy z WC bo teraz to dużo nie widać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 O ja... ale masz porzadek... U mnie jak w serwerowni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) fota przepływu raczej niewykonalna (bez przesady) ;-) porządek pokażę (w budzie) jak zrobię now. rev. -szlif zbił ok. 6C -temp proc 3,8GHz przy 1,3875 !! Vcore z BIOS-a IDLE 35-37C LOAD po 1 godz. Orthosa 60-62C Pompka niesłyszalna ale komuś z ocforum.pl strasznie terkotała i jak to w życiu nie ma idealnych pompek ,ew. w kazdej partii trafia sie jakaś trefna i jest jednak zbudowana na zasadzie akwariówki mała rewizja co do temp. (jest cieplej i narazie 37-39 IDLE po 2 godz. grania),po 15 min. ustabilizuje sie jednak do 35-37 Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hmm.. Jak na to V to w stresie troche sporo jeszcze przy szlifie i CLP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...