DrKleiner Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Skraplacz zasluguje na szacunek - tutaj nie ma co nawet dyskutowac :wink: Ale w polaczeniu z ta obudowa to wyglada troche dziwnie - starcie dwoch swiatow :) Bo to Racuch a on lubi takie mixy ;) Racuch daj foty z fc od Zalmana;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 ..dzisiaj bedę ciut złośliwy.. A Arni tu nie dowidzi.. swego czasu pisał. "Nie no jak autor nie słyszy Revolteca to spoko nie można mu zarzucać że zestaw jest głośny ... urok zestawów chłodzenia wodnego....zawsze znajdą swojego fana " a tu 4x Revoltec...i tak bez krytyki pozostaną ? Ale i tak pomysł z "pralką" mi sie podoba. Wydajny na pewno i oryginalny tak naprawdę słychać czasami dyski a w nocy wirnik z DDC revolteczki zasuwają na 7 volt., jak widać na fotkach buda stoi pod biurkiem a skraplaczyk jest od strony ściany wiec praktycznie tylko pompka fkurza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 To daj DDC na 7V. Ja dziś będę bawić się kabelkiem od DDC i zrobię go na 3PIN i będę miał pełen zakres ustalania obrotów Lainga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 niop dałem ale właśnie ta DDC mmnie wqrwia ;/ (przerobiona na +) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) mały update zmiana Crucial Lanfest 4x1GB na OCZ FLEX II 2x2GB, "sztuka dla sztuki", dla zabicia czasu ;) i mała zmiana na węże Polix Edytowane 18 Maja 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Tez mysle nad zakupem pamiatek "WC ready" ale zastanawia mnie jaki to ma wplyw na przeplyw w calym ukladzie. Zauwazyles wzrost temp np na cpu po wlaczeniu w uklad tych ocezetow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ta fota na dole rządzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Wersja z Polixami wymiata ;) Super kolorki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) co do WC na ramach to zero oporu są 4-ry wężyki , każdy po 3mm śr. wew. czyli około 12mm w sumie Praktycznie zerowy przyrost temp. na CPU poliksiory są OKI :) borygo EKO te małe coś nie bałdzo kolorek łapią ;/ Edytowane 19 Maja 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Te Polix'y przezroczyste są? Aaaa... i bez tych sprężynek dużo lepiej Racuszku xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Ta, Polixy przezroczyste i nawet ładnie się układają. Za tą cenę tylko brać ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 A po ile taki polix :) może sie skusze na grube ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 1zł metr? przy zakupie 25 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Ladnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Da ktoś namiar na takie Polixy?: P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 http://www.polix.com.pl/ lub większość sklepów motoryzacyjnych. Proś o wąż do paliwa lub oleju, i sprawdź czy aby to na pewno Polix :) Pisze na nich wiec nie da się tego pominąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 co do WC na ramach to zero oporu są 4-ry wężyki , każdy po 3mm śr. wew. czyli około 12mm w sumie Praktycznie zerowy przyrost temp. na CPU A jak Ci to wyszlo???? To chyba o pole powierzchni przekroju powinno chodzic jesli mowimy o oporach... Czyli to bedzie Jesli masz 4 wezyki po 3mm srednicy, czyli 1.5 promienia to wyjdzie jakos kolo 4x7,065 (przy uproszczeniu ze PI to 3,14) czyli 28,26mm2 Przy wezyku o srednicy wewnetrznej 8mm wyjdzie jakies 50,24mm2 A przy 10 mm srednicy wewnetrznej masz 78,5mm2, czyli sporo ponad 2 razy wiecej, tak ze o chlodzenie pamieci to niezly flow killer... Nie lepiej bylo dac z trojnika i zrebic przewezenie? Ja mam tak ze w ukladzie mam specjalne 2 trojniki, sie znaczy 2 krocce na 8/11.2 i 1 na 5/6 bodajrze. I wlasnie z nich leci jakby druga pentla na kostki. Nie ma spadku flowu w calym ukladzie, duzo bloczkow i 2 chlodnice, tak ze dzieki temu pompka ma mniejsze opory, a w rezie jak byl kociol tak dalej jest. Ten rozdzielacz to cos w >>tym<< stylu?? Jesli tak to pomoze polaczenie rozdzielaczy kawalkiem wezyka przez ten piaty krociec 3mm (mam tez 2 takie i 8 bloczkow na pojedyncze kostki ram, przy polaczeniu przez 4 krocce i bloczki bylo slabo z flowem, ale jak jeszcze tym piatym polaczylem bylo znacznie lepiej) - gdyby ktos byl zainteresowany to praktycznie caly komplet lezy nie uzywany z wezami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) narazie WC z pamięci zdjęte + radiax na NB (gustownie dobrany) ;) http://img186.imageshack.us/my.php?image=sn850757gw8.jpg przy DDC nie straszny żaden flowkiller ;) Edytowane 7 Lipca 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Radiaxy roxują rulezem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) mały update rez@top XSPC - przed złożeniem zmodowałem wlot z 8 na 10 mm fullcover EK na EVGA 285 mała edyta z colosussem zakupionym od Worms14, pozdrowionka Krzysiek coś ala kufer z boczku, wentyle wypychają pow. , puszczone na 7 vol. W porownaniu do Swiftech-a 2x120 z 4-ma wentylami sprawa wygląda tak: przy E8400@4GHz i EVGA po lekkim oc mam nizsze temp. na colossusie o 10 -12 C ale z prockiem puszczonym na 4,5GHz więc spadek temp. układu + wyższe Oc zyskałem :) bebechy z okazji zmiany pompki (spalona doszczętnie) nastąpiła zmiana węży z 10/12 na 11/15 mm + kolor od Fesera z pomocą Plastka co w promocyjnej cenie coś czasem sprzeda :) Edytowane 6 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Widzę mała zmiana imadżu hehe .... btw dalej czujesz siarkę z rana ? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) a mi sie bardziej ta zieleninka podoba. Chyba dzisiaj takie coś zaciągnę u siebie :) Edytowane 7 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ładnie to wygląda! UV ma pole do popisu i ciekawie rozwiązałeś umieszczenie chłodnicy. Teraz tylko coś do sli i drugi fullcover.....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) już siarki nie czuję (Pan chyba wybaczył mi 1-rwszo majowe wódczane ekscesy) ;) ech narazie SLI nie potrzebne Ewka po OC zamiata co się nawinie :), bez 4-ech katod UV nie było by efektu "krwistego płynu" cos tam jeszcze w wolnym czasie dopicuję ;) Edytowane 8 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Soczyście to wygląda. Podświetlenie UV dało znakomity efekt. Gratulacje LC-ta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 dziekować w wolnym czasie będzie kabelkologia i takie tam wstawianie KERS-u i podwójnego dyfuzora ale to przed Grand Prix Węgier ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 A kiedy zrobisz konkretną sesje ? :D Czekam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 hmm poupycham dziury pakułami, szczeliny zakleję kitem i może coś pstryknę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Piękne :love: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Racuch kiedyś krytykował mój kaloryfer (kolor) a teraz urządził sobie w budzie kolorki rodem z barbie :lol2: Chciałem zawsze zobaczyć ta chłodnice w akcji , jednak 9 wentylatorów trochę odstrasza mimo że sa ultra ciche i na 7V. Temperatury lepsze coś za coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...