kenfollet Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 W zasadzie powiedziałem wszystko. Kabel działa na innym telewizorze. Laptop nie był próbowany na innych telewziorach i kablach ale mam nadzieje że to nie jego wina. Podłączam kabel do laptopa telewizora i nic się nie dzieje. TV czarny. W ustawieniach Ati TV jest wyświetlony znaczek odłączonego kabla. Nie wiem w co włożyć ręce i co próbować bo do tej pory nigdy nie miałem problemów, reset i gotowe. Z góry dzięki za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) moze masz w Tv 2 zlacza euro i kilka trybow, wtedy trzeba szukac pstrykajac pilotem. Zakladam ze kable dobrze masz podlaczone :-) Ja na swoim nawet restartu nie robilem podlaczylem pierwszy raz, wcisnolem Fn+F5 i "wułala" :E Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Przezornie sprawdziłem wszystkie euro..dalej nic... Jak naciskam Fn+f5 to wyświetla sięikonka laptopa, nie ma ikonki z telewizorem. Lapek nie widzi podłączonego kabla. Jakiś program może czy coś. Dodam że sterowniki są świeżo ściągnięte ze strony Ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 moze zainstaluj NGO Optimized drivers ja mam takie. Stery ze strony ATI to crap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Nie wiem w co włożyć ręce i co próbować bo do tej pory nigdy nie miałem problemów, reset i gotowe było już http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182403 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 podłączasz kabel. robisz reset. potem w ustawieniach ekranów powinieneś mieć już widoczną ikonę z kablem (nie odłączony). klikasz na kabelek. potem na kółeczko ( poniżej masz kółko z kropką i ekran obok ekranu) i dajesz zastosuj. MUSI zadziałać. oczywiście pod warunkiem że dobrze wpiąłeś kable do tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Bardzo zainteresowała mnie kwestia z topicu który proponowałeś "kable s-video do laptopów są troche inne niż do kompów stacjonarnych". Myślę że tu może leżeć problem. Mam jakieś takie nieodparte wrażenie że w komputer ten kabel wchodzi głebiej ale w laptopa go już na 200% dalej niedopchne! Czy ktoś wie coś więcej o tych różnicach w kablach, czy to prawda i jak wygląda ewentualna przeróbka? Z góry dzięki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 powiem Ci tak - zapożyczyłem sobie kabelek z karty grafiki ati, podłączyłem do acerka poprzedniego i wyjście tv nie działało :-| myślałem, że jest coś zwalone, nie chciało mi się bawić i olałem kupiłem asus-a, podłączam przez ten sam kabelek i to samo, [gluteus maximus] :blink: no to wziąłem kabelek oryginalny dołączany do asus-a i laptop wykrył tv więc coś w tym jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Kurcze. Jestem nerwus i nie lubie sie bawić w robótki ręczne. Przejżałem allegro (baaardzo ogólnie) i nie widziałem żeby było coś takiego jak kable s-video do laptopów, chyba ktoś zajołby się produkcją tego... Laptop posiada też wyjscie na monitor zewnętrzny a telewizor ma wejście na taki kabel więc pomyśle o kupieniu czegoś takiego ale skoro wydałem 2 dychy na s-video to miło by było go używać... Kurcze. Jestem nerwus i nie lubie sie bawić w robótki ręczne. Przejżałem allegro (baaardzo ogólnie) i nie widziałem żeby było coś takiego jak kable s-video do laptopów, chyba ktoś zajołby się produkcją tego... Laptop posiada też wyjscie na monitor zewnętrzny a telewizor ma wejście na taki kabel więc pomyśle o kupieniu czegoś takiego ale skoro wydałem 2 dychy na s-video to miło by było go używać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 no ryzyk fizyk :D tak jak mówie, u mnie jeden kabel działał, a drugi nie, mimo iż końcówki wyglądały tak samo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik2k Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 juz bylo poruszane ze w niektorych lapach wyjscia(piny) video sa pozamieniane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Czy ktoś wie coś więcej o tych różnicach w kablach, czy to prawda i jak wygląda ewentualna przeróbka? pytania: 1. Jaki masz kabel ( powinien mieć 4 bolce jeżeli jest S_VIDEO -> EURO lub 5 bolców jeżlei jest S_VIDEO -> S_VIDEO) ? http://www.solar.blurp.org/tvout.html#czb 2. Stosujesz jakies przejsciowki ? 3. Jak długi jest ten kabel ? w MM kupisz kabel taki jak potrzeba np. firma HAMA PS. Możesz też kupić kabel 7 pinowy i problem z głowy Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Hmmm. Pozamieniane piny to nie brzmi zbyt groźne. Wystarczyłby schemat śrubokręt i lutownica. Biorącąc pod uwagę długi weekend... Jeśli potrzebne są jakieś jeszcze narzędzia i/lub wiecie gdzie dorwać schemat proszę o pomoc. Ma 4 bolce (sprawdziłem) i jest s-video->euro. 0 przejściówek, nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik2k Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 contradanza dal dobry link z opisaem co i jak musisz podlutowac koncowki 7 i 4 pinowa mozesz dostac w elektronicznym za jakies 4 zlocisze i do tego kabelek i smigasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dym3k Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam. Ja mam Acera Aspire 3023 i podlaczalem go pod telewizor Thomson 29" i jeszcze 2 inne Thomsony kablem jaki mi pozostal po stacjonarnej grafice ATI Radeon 9000. Kabel ten ma ok. 40cm dlugisci i ma 7 bolcow. Jak narazie to nie mialem zadnych problemow z wyjsciem TV w lapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Bo masz 7 bolców. Jak zakupiłem kabel 7 bolcowy to też zaczęło działać. Pan w komputerowym był tak zszokowany, że są różne typy... Jak znalazł w swoim magazynie (czytaj kartonie) kable 7 i 4 bolcowe to miał oczy jakby odkrył Ameryke... Nie ma to jak wyszkolony personel.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...