Carl0s Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Kyle no to powiedz mi dlaczego mam WC juz chyba 16 rewizje, i nie mialem wycieku nigdy w zyciu? To tylko kwestia przemyslenia ukladu i odpowiedniego zabezpieczenia go. Ja tam przynajmniej nie czuje dyskomfortu z poeodu wody w kompie. Wrecz przeciwnie, uspokaja mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 jak ktoś potrafi zrobić kibel to nie ma prawa przeciekać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 :mur: ja składałem swoje wc pierwszy raz w życiu i nie miałęm , żadnego przecieku.... Wystarczy wszystko zabezpieczyć ( uszczelki , teflon , sylikon dokręcanie kluczem nakrętek na SK ) i co najważniejwsze nie wolno gryźdz węzy ! .... Eh... dlaczego nie woda ? bo woda przewodzi prąd coś kapnie i booom ?!! To sobie pomysl , obudowa jest z metalu , radiatory są z metalu , wystarczy , ze źle zamocujesz zapinke radiator spadnie i booom , zle nałożysz paste z metalu i booom ... więc tak , czy tak ryzyko takie samo , a raczej nie ryzyko tylko takie samo bezpieczenstwo pracy... No należy równierz pamietrać , zę wc jest o niebo mniej chałasliwe od Ac i ma większe osiągni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jak dla mnie to jest jakaś paranoja ! Taką śliczną bude schować do okropnego biurowego pudla ?! Człowieku, zastanów sie następnym razem na co ty pieniądze wydałeś. Fakt twoje pieniądze i możesz z nimi robić co ci sie podoba , ale nie musisz sie tym tutaj chwalić. Jestem na nie dla tego czegoś. Głupota jakich mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 SZKODA chować taką do pudła ale to nie jest głupota ! Najpewniej dla niego liczyła sie cisza i to osiągnął ... To jest przepis czyli instrukcja , że karzdy może takie coś zrobić i wsadzić , a że nie ma pod ręką innej to wsadził tą ...Ma cicho i o to mu chodziło ... Zawsze może otwarzyć dzwiczki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ja juz wyzej napisalem, chociazby procedura zgrywania czegos z plyty to czysta paranoja. Przerost formy nad trescia to malo powiedziane. Mebel ani to ladny, ani praktyczny. No i kwota jaka zamknal sie projekt jest co najmniej nieporozumieniem, za 500 mozna kupic naprawde wysokiej klasy chlodzenie. I nie dam sobie wmowic ze te wentylki 80 z tylu nie generuja szumu nawet na 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 heh ... kupujemy ( nie nie ściągamy ) gre wtwieramy pudełko , wyjmujemy cd , otwieramy szafe , otwieramy dzwiczki budy wkłądamy cd .... nie za dużo roboty ... Mogłęs to zrobić troche zęższe bo taki klocek ... chyba , ze planujesz wsadzić tam jeszcze pare kompów ... Albo wsadz na to telewizor może ładnie sie będzie prezentować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 WoW ale buda ja bym swojego Chiefteca bym nie schował :D ale bardzo dobre rozwiązanie by komp ucichł // pozdro GJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Jeszcze małe OT odnośnie WC. Macie wiatrak na chłodnicy ? Co ile zmieniacie wodę / dolewacie (?) ps. -> lukas_gab spokojnie ... bez nerwów ( to takie :mur: to chyba ich oznaka :wink: ) ps2. gdybym to ja montował chłodzenie wodne pewnie też by nic nie wyciekło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Jeszcze małe OT odnośnie WC. Macie wiatrak na chłodnicy ? Co ile zmieniacie wodę / dolewacie (?) ps. -> lukas_gab spokojnie ... bez nerwów ( to takie :mur: to chyba ich oznaka :wink: ) ps2. gdybym to ja montował chłodzenie wodne pewnie też by nic nie wyciekło :wink: Kyle - zapraszam do dzialu - tam wszystko jest w wersji naprawde rozbudowanej :wink: (odp na twoje pytania: mozna zrobic wc bez wentylatorow, ale to wymaga okreslonego typu i wymiarow chlodnicy, a wody sie praktycznie nie wmienia jesli jest to roztwor np borygo (nic sie z nim nie dzieje, 0 glonow, zanieczyszczen), ew minimalne uzupelnianie stanu cieczy bo nawet w ukladzie zamknietym mamy lekkie parowanie - ale sa to sladowe ilosci raz na wiele miesiecy) A co do tematu - troche dziwne to wyciszczenie skoro i tak mamy 3x 120mm, mozna zrobic dobre chlodzenie w samym Chiefie stosujac w ogole np 2x 120mm (jeden w PSU a drugi na gpu i psu). Taka skrzynka wycisza - ok, ale sama halasuje nieslabiej niz moglby z tymi wentylami halasowac normalny komp w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...