Skocz do zawartości
thoth

Gotowy Przepis Na Cichy Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Kyle no to powiedz mi dlaczego mam WC juz chyba 16 rewizje, i nie mialem wycieku nigdy w zyciu? To tylko kwestia przemyslenia ukladu i odpowiedniego zabezpieczenia go. Ja tam przynajmniej nie czuje dyskomfortu z poeodu wody w kompie. Wrecz przeciwnie, uspokaja mnie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

:mur: ja składałem swoje wc pierwszy raz w życiu i nie miałęm , żadnego przecieku.... Wystarczy wszystko zabezpieczyć ( uszczelki , teflon , sylikon dokręcanie kluczem nakrętek na SK ) i co najważniejwsze nie wolno gryźdz węzy ! .... Eh... dlaczego nie woda ? bo woda przewodzi prąd coś kapnie i booom ?!! To sobie pomysl , obudowa jest z metalu , radiatory są z metalu , wystarczy , ze źle zamocujesz zapinke radiator spadnie i booom , zle nałożysz paste z metalu i booom ... więc tak , czy tak ryzyko takie samo , a raczej nie ryzyko tylko takie samo bezpieczenstwo pracy... No należy równierz pamietrać , zę wc jest o niebo mniej chałasliwe od Ac i ma większe osiągni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to jest jakaś paranoja ! Taką śliczną bude schować do okropnego biurowego pudla ?! Człowieku, zastanów sie następnym razem na co ty pieniądze wydałeś. Fakt twoje pieniądze i możesz z nimi robić co ci sie podoba , ale nie musisz sie tym tutaj chwalić.

Jestem na nie dla tego czegoś. Głupota jakich mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

SZKODA chować taką do pudła ale to nie jest głupota ! Najpewniej dla niego liczyła sie cisza i to osiągnął ... To jest przepis czyli instrukcja , że karzdy może takie coś zrobić i wsadzić , a że nie ma pod ręką innej to wsadził tą ...Ma cicho i o to mu chodziło ... Zawsze może otwarzyć dzwiczki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz wyzej napisalem, chociazby procedura zgrywania czegos z plyty to czysta paranoja. Przerost formy nad trescia to malo powiedziane. Mebel ani to ladny, ani praktyczny. No i kwota jaka zamknal sie projekt jest co najmniej nieporozumieniem, za 500 mozna kupic naprawde wysokiej klasy chlodzenie. I nie dam sobie wmowic ze te wentylki 80 z tylu nie generuja szumu nawet na 5v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

heh ... kupujemy ( nie nie ściągamy ) gre wtwieramy pudełko , wyjmujemy cd , otwieramy szafe , otwieramy dzwiczki budy wkłądamy cd .... nie za dużo roboty ... Mogłęs to zrobić troche zęższe bo taki klocek ... chyba , ze planujesz wsadzić tam jeszcze pare kompów ... Albo wsadz na to telewizor może ładnie sie będzie prezentować .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze małe OT odnośnie WC.

Macie wiatrak na chłodnicy ? Co ile zmieniacie wodę / dolewacie (?)

ps. -> lukas_gab

spokojnie ... bez nerwów ( to takie :mur: to chyba ich oznaka :wink: )

ps2.

gdybym to ja montował chłodzenie wodne pewnie też by nic nie wyciekło :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze małe OT odnośnie WC.

Macie wiatrak na chłodnicy ? Co ile zmieniacie wodę / dolewacie (?)

ps. -> lukas_gab

spokojnie ... bez nerwów ( to takie :mur: to chyba ich oznaka :wink: )

ps2.

gdybym to ja montował chłodzenie wodne pewnie też by nic nie wyciekło :wink:

Kyle - zapraszam do dzialu - tam wszystko jest w wersji naprawde rozbudowanej :wink:

(odp na twoje pytania: mozna zrobic wc bez wentylatorow, ale to wymaga okreslonego typu i wymiarow chlodnicy, a wody sie praktycznie nie wmienia jesli jest to roztwor np borygo (nic sie z nim nie dzieje, 0 glonow, zanieczyszczen), ew minimalne uzupelnianie stanu cieczy bo nawet w ukladzie zamknietym mamy lekkie parowanie - ale sa to sladowe ilosci raz na wiele miesiecy)

A co do tematu - troche dziwne to wyciszczenie skoro i tak mamy 3x 120mm, mozna zrobic dobre chlodzenie w samym Chiefie stosujac w ogole np 2x 120mm (jeden w PSU a drugi na gpu i psu). Taka skrzynka wycisza - ok, ale sama halasuje nieslabiej niz moglby z tymi wentylami halasowac normalny komp w obudowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi