Skocz do zawartości
.Melon

Darmowe / Tanie Gry - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe , wlasnie TYLE. Ta gra sprowadza sie do tego. Generalnie masz odnalezc swoja rodzine , zdobyc slawe i bogactwo. To w sumie nie tyle RPG , gra przygodowa , a strzelanka ekonomiczna. Strzelasz , rabujesz , palisz , zdobywasz i tak non stop. Konczac kariere masz pokazana swoja range od zebraka do vice-krrola i czesc. Dlatego rozwalaja mnie oceny w prasie za ten tytul : CDA bodajze 9/10...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

A nie widzicie Sid Meier w nazwie gry? Teraz się dostaje oceny za tytuł i hype.

Co do tanich gier w CLICKU jest Call of Juarez za 8,50!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz? Ludzie, przeciez Pirates! siega czasow Amigi, to jedna z najslynniejszych gier, ktora wyrobila Meierowi nazwisko. Zostala wydana praktycznie na wszystkie platformy, jakie wtedy na swiecie istnialy. Gra wyszla w 1987 roku, reka do gory kto wtedy byl na swecie ;)

A o co w tym chodzi? O zostanie postrachem Karaibow, najpotezniejszym piratem, jaki plywal po tych wodach ;) Gierka jest konglomeratem klasycznych motywow z filmow i historii o piratach - morskie potyczki, abordaze, pojedynki na szable, poszukiwanie skarbow, uwodzenie corek gubernatorow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Costi , mozesz robic w PR :D

Gra jest nuda , gra ktora w 2006 w ogole nie powinna zostac wydana. Taniej zagrac w starsza czesc...dokladnie to samo poza grafika.Morskie potyczki to banal , akcje z szabelkami smiesza , poszukiwanie skarbow jak i zdobywanie fortow jest spaprane w mojej opinii. Dla mnie to nuda. W latach 90 zagrywalem sie w to jako dzieciak , ale w 2006 juz smialem sie z tego , wydali to liczac chyba na pamiec naszego pokolenia...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie , dobrze sie w to gralo przez pierwsze 3 dni , ale ja ja meczylem miesiac , az przeszedlem... Dlatego zdania nie zmienie , to juz nie dla nas , a jedynie przez sentyment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo remake byl dobry , nie byl wybitny jak na amidze (czyzby brak joysticka?) , ale dobrze sie w to gralo.

to nie to, po prostu dla kogoś kto grał w pierwowzór, remake zawsze inaczej smakuje ;)..chociaż na joy'u to się grało :D

żaby nie było gadania - nie było mnie na świecie w dniu premiery :P, ale przyśpieszony kurs klasyków odbyłem (nieśmiertelny C64 ;p)

z 9 dla Piratów się zgadzam, wciągnęła mnie mocno ta gra (zaraz po premierze grałem)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz? Ludzie, przeciez Pirates! siega czasow Amigi, to jedna z najslynniejszych gier, ktora wyrobila Meierowi nazwisko. Zostala wydana praktycznie na wszystkie platformy, jakie wtedy na swiecie istnialy. Gra wyszla w 1987 roku, reka do gory kto wtedy byl na swecie ;)

Pirates! była dla mnie najlepszą grą na C64. Ciąłem w to tak długo, że na pamięć znałem całe Karaiby, a nie było wtedy takiego ułatwienia jak mapa z pozycją statku na morzu (która notabene w późniejszych wersjach na PC już była, a nie wiem jak z wersją na Amigę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mapy moze i nie bylo , tego nie pamietam , ale majac atlas z mapami z 17 wieku nie miales problemow ;D

Atlas to ja miałem aktualny :-P , co nie zmieniało faktu, że na pełnym morzu, ciężko było czasami okresilić swoją pozycję (później już nie było z tym problemu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to Cenaga wyprzedaje teraz gry z kolekcji klasyki w promocji kup 2 dostań 2 gratis.

Właśnie dostałem paczkę z Max Payne 1&2 (antologia), Bard's Tale, Sacredem Plus i omawianym wyżej remakiem piratów, a za całość zabuliłem 47,80 z czego 10 zjadł kurier za przesyłke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja hehe....i to już dość długo :D .Ja czekam z coraz mniejszą nadzieją na remake Silent Service 2 ,bo Silent Hunter choć niezły nie jest muśnięty ręką Sida.... :wink:

Pirates! nie podeszło mi jakoś już "wtedy" więc......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silent Service 2 hmm też odpalałem na amidze , ale jak miałem 10-12 lat to troche mnie ta gra przerosła i nie mogłem nic przejść poza misją treningową (4 nieruchome statki z tego co pamiętam :) ) - bo w normalnych misjach nigdy nie mogłem zgubić niszczycieli po wykonaniu pierwszego ataku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem jeszcze w jedynkę na atarynce wówczas -pikzeloza zabiłaby chyba współcześnie.Co ciekawe w SS 2(ale już na PC po odstawieniu Amisi ...chwilowym) grałem sobie po cichu ,a w tym czasie jakiś w TV konkurs ogłosili na tonaż "tych co im dno pokazaliśmy"....Ja ci patrzę ,a mam kilkadziesiąt(chyba 40k) tysięcy ton więcej niż "rekord Polski" :rolleyes: .Coś jak pamiętam o 1/4 go pobiłem nie wiedząc nawet....a to nie był koniec gry :wink: .Koledzy wyli z zawiści hehe....co wtedy też było dość ważne dla mnie :D .Zafascynowany tą grą byłem(i ogólnie tematyką).668 Attack Sub to już nie było to...Sida hicior -Cywilizacja(4 dyskietki uhahaha) do dziś mnie urzeka -w czwórkę cieniuję co jakiś czas ale będąc weteranem z kilkunastoletnim stażem(Dżizes :blink: ) z pobłażaniem patrzę na "wysiłki" mocarstw wrogich...Nie ma jak multi hehe, bo komp to klapsy dostaje okrutne.Syndicate kiedyś próbowałem odświeżyć sobie ale....bueeee....Nie te czasy nieco :sad:

Rety -po co tu zaglądałem?Teraz w bańce mi kołaczą: grafika wektorowa, "Klątwa" ,"Lotus" , rastrowa, "Conflict in Vietnam" ,"Seal Team" ,"Gun Boat" .Sherman M4","Apache 64 Longbow" i podobne przypominające ,że czas nie #$%@@ i nie stanie :rolleyes: .Tak niejako okazyjnie -symulator porządny śmigłowca bojowego to aż się prosi na rynek...tak sądzę.

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem jeszcze w jedynkę na atarynce wówczas

He, he. To była giera. Sam pykałem na C64, kumpel na Atarii 800XL, a jeszcze inny na Amstrad/Schneider CPC 464 (z czego ten od Atarynki był szczeniak w moim wieku, ale już wtedy spec - jego autorstwa jest poradnik do Silent Hunter 3 na gry-online)

Syndicate kiedyś próbowałem odświeżyć sobie ale....bueeee....Nie te czasy nieco :sad:

W swoich czasach miażdżył, też próbowałem sobie go odświeżyć i niesety kiepawo.

Tak niejako okazyjnie -symulator porządny śmigłowca bojowego to aż się prosi na rynek...tak sądzę.

Bardzo liczyłem na Whirlwind Of Vietnam: Operacja w dolinie Ia Drang, ale crap z tego wyszedł niesamowity. Edytowane przez mortex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

A propos tanich gier, to w najnowszym CDA jest Fable PL i najnowsze Combat Mission.

Fable hmm jeden z najgorszych RPG w jakie grałem a grałem na Xie od razu po premierze ale w Shockforce chciałem zagrać... szkoda tylko, że zawartości w środku czytać się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POlska wersja z napisami. Nie wiem czy inna była ale coś mi sie kojaży że nie.

Niezupelnie :D

Angielska z polskimi napisami dzieki czemu dialogi nie sa dretwe i nie draznia jak w wiekszosci polskich gierek.

Po co polskiej wersji napisy? :wink: B-) :D

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezupelnie :D

Angielska z polskimi napisami dzieki czemu dialogi nie sa dretwe i nie draznia jak w wiekszosci polskich gierek.

Po co polskiej wersji napisy? :wink: B-) :D

hehehe :D dobry jestem....... :D

no wiadomo o co chodzi.....

angielska z napisami polskimi i jedyna właściwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz nie pier... Mamy sporo doskonalych lokalizacji.

Wymienisz mi , poza Wiedzminem , jakas nowa , ktora daje rade?

Oprocz Baldura raczej nic nie znajdziesz , zas Mass Effect , nie dziekuje , nie znosze Rozdzki...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi