Skocz do zawartości
.Melon

Darmowe / Tanie Gry - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Jedyne co mi sie nie podoa to to ze napisali instrukcja + poradnik a zamaiast poradnika jest tylko kilka cheatów :[

a zobacz do folderu gdzie zainstalowaną masz grę...:)

a ja się chyba na Syberię 1&2 szarpnę ...chociaż 1 już mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TrueVanDal napisał(a):

BTW: Jak się dowiedziałem że można teraz Riddicka kupić za 20 zeta to spadłem z krzesła...ale znowu, już mam tą grę. Jeżeli ktoś nie ma to niech atakuje!! Świetny klimat, świetna gra!!.

stray to nie wymówka :P ja tez miałem tą grę (tzn chyba że masz oryginał wtedy to nie), ale za taką cene warto kupić..sam kupilem i tamtą "wersje" wyrzucam do kosza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raven_88 napisał(a):

a zobacz do folderu gdzie zainstalowaną masz grę...:)

a ja się chyba na Syberię 1&2 szarpnę ...chociaż 1 już mam...

jestem w tej samej sytuacji :)

syberia 1 z playa, wiec raczej nie mam sie jak wykrecic przed kupnem 1&2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie to już jutro! Ja już zacieram ręce B)

Tylko że stoje przed ogromnym dylematem bo nie wiem co kupić w pierwszej kolejności :-?

Aż wstyd się przyznać ale w sporą część z tych gier jeszcze nie grałem :oops:

Mafia i FarCry na pewno pójdą do uzupełnienia kolekcji ale co wziąć na teraz?

XIII albo Syberię a może Rainbow Six lub H&D a zostaje jeszcze Prince of Percia i Comandos Antologia

Oj ciężko będzie coś wybrać :wacko:

Edytowane przez Cortezon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cortezon napisał(a):

Panowie to już jutro! Ja już zacieram ręce B)

Tylko że stoje przed ogromnym dylematem bo nie wiem co kupić w pierwszej kolejności :-?

Aż wstyd się przyznać ale w sporą część z tych gier jeszcze nie grałem :oops:

Mafia i FarCry na pewno pójdą do uzupełnienia kolekcji ale co wziąć na teraz?

XIII albo Syberię a może Rainbow Six lub H&D a zostaje jeszcze Prince of Percia i Comandos Antologia

Oj ciężko będzie coś wybrać :wacko:

Ja biorę XIII i Commandosów :). Ale to dopiero w sobotę :(. Wcześniej nie dam rady.

Warto dodać że ruszyłą oficjalna strona Kolekcji Klasyki

LINK: Kolekcja Klasyki

EDIT: A teraz wielki LOL. Otóż na tej właśnie stronie co podałem napisane jest że te wszystkie tytuły na które czekamy do 19 maja...są już w sprzedaży!! Tak tam jest napisane!. Mało tego, w reklamówce MediaMarktu z początku tygodnia widziałem jak reklamowali właśnie gry z Kolekcji Klasyki z dopiskiem "Premiera kolekcji 16.05.2006!! Myślałem że coś im się rypło bo na stronie Cenegi nie ma o tym info i nadal jest tam napisane że premiera 19 maja ale wygląda na to że nie kłamali! A to oznacza że w Media już są te gry!! I teraz was zgaszę: w cenie 19.90zł!!! :). O 5 zyli taniej niż cena dystrybutora...mam nadzieję że to prawda i że jak pojadę do Media w sobotę to nadal będę mógł kupić te tytuły co mnie interesują (paradoksalnie zainteresowanie jest spore, żeby nie wykupili ;) ).

EDIT2: Ta stronka jest rypnięta trochę. Odpalam to Firefoxem ale wystarczy że przejadę niżej trochę i kliknięcia w dobre "znaczki" nie mają rezultatu, tak jakby strona sięprzewijała ale linki pod nią już nie :?...

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TrueVanDal napisał(a):

Ja biorę XIII i Commandosów :). Ale to dopiero w sobotę :(. Wcześniej nie dam rady.

Warto dodać że ruszyłą oficjalna strona Kolekcji Klasyki

LINK: 2139275[/snapback]

EDIT2: Ta stronka jest rypnięta trochę. Odpalam to Firefoxem ale wystarczy że przejadę niżej trochę i kliknięcia w dobre "znaczki" nie mają rezultatu, tak jakby strona sięprzewijała ale linki pod nią już nie :?...
Mi w Firefoxie też nie działa. Tylko IE :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze ciekawsza promocja jest w sieci Empik: 5 gier w cenie 3. Czyli za 5 gier z Kolekcji Klasyki placisz 75 PLN (oszczedzasz 50 PLN). Bym sie skusil, ale mam w tym miesiacu wazniejsze wydatki niz gry. ;)

Ograniczylem sie do dlugo wyczekiwanej Mafii. Wydanie ladne, ale ma dwa minusy (jeszcze nie odpalalem i nie wiem jak wyglada "Nowa, ulepszona Polska edycja"). Pierwszy to brak mapki. ;( Holender szkoda, ze nie dali jej do tej wersji. Drugi minus to, ze jest to wersja CD. Nie lubie przekladac plyt i DVD by bylo o niebo lepsze.

Ale to tylko takie marudzenie - i tak jestem zadowolony. :D

ps. Rozwalil mnie kupon do telepizzy 50%: "Oferta nie dotyczy Łodzi" WTF? :lol:

Edytowane przez q-b-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

q-b-a napisał(a):

Jeszcze ciekawsza promocja jest w sieci Empik: 5 gier w cenie 3. Czyli za 5 gier z Kolekcji Klasyki placisz 75 PLN (oszczedzasz 50 PLN). Bym sie skusil, ale mam w tym miesiacu wazniejsze wydatki niz gry. ;)

Nie mam pytań! Teraz tylko musze wybrać 5 gier a z tym to będzie ciężko :wink:

Mam tylko nadzieje, że w każdym Empiku jest taka promocja

Edytowane przez Cortezon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-=KAX=- napisał(a):

ja własnie kupiłem dzisiaj tzn wczoraj, ciekawe kiedy wypuszczą Noc Kruka za dwie dychy...

Gothic ma być w Extra Grze. Z reklamy następnego numeru można wywnioskować, że będzie z dodatkiem.

<edit> niestety jednak bez dodatku :mur:

Edytowane przez logray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem dzisiaj XIII i powiem szczerze , że jestem pod wrażeniem , jak za 19 zł bardzo ładnie wydane , instrukcja , płytka DVD , ładne pudełeczko i zniżka 50% na pizze w Telepizzy :] także 100% zadowolenia szkoda , że nowe gry nie są takie tanie myślę , że byłby to jakiś sposób na piractwo , takie małę OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nabylem serious sama first and second encounter, az sie dziwie, ze nikt w tym temacie wczesniej nie wspomnial o tych tytulach ;]

wedlug mnie to sa najlepsze gry zaraz po mafii (oczywiscie w tym wydaniu kolekcji klasyki)

a wydanie gry extra, jedynie co mnie boli to ten glos sama, przypomina mi nieco jaroslawa dymka ;] - oryginal byl o niebo lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzisiaj zkupiłem XIII i Commandosów czyli wcieliłem w życie moje plany ;). Zakup w Media, 19.90zł sztuka. Szkoda że nie wiedziałem o tej akcji w EMPIKU ale tak naprawdę kupiłem tylko to co mnie interesowało (narazie ;) ) wiec nie narzekam (jakbym kupował w EMPIKU to tak napradę zapłaciłbym wiecej po to by mieć już posiadane gry, dla mnie bez sens a czegoś co mnie nie interesuje kupował nie będe tylko po to żeby "mieć"). Jedyne co mi się lekko nie podoba w tych wydaniach to...płyta :lol:. Tzn. liczyłem na orginalną grafikę na płycie z ewentualnym dopiskiem że mam do czynieniea z "Kolekcją Klasyki" a dostałem raczej przeciętnie wyglądającą płytę w jasno "karmelowym" kolorze z logiem Kolkecji Klasyki i twórców tejże gry...no i ten napis na płycie. Proste literki układajace się w nazwę gry. Wiem, marudzę ;). I tak jest dobrze. Tak mam XIII na jednym DVD a o ile mnie pamieć nie myli to ta gra w oryginale była na 4 CD (mam rację?). No i Commandosi też na jednej płytce co zdecydowanie zaliczam in plus :). Narazie gram w XIII i bardzo mi się podoba, jatka z elementami stealth w oryginalnym "dizajnie".

Gdybym jeszcze mógł komuś coś polecić to byłby to Prince of Persia: Sands of Time, przgody Ksiecia Persji w bajkowym (a raczej bajecznym) klimacie. Coś a'la Action/Adwenture z mieczem w dłoni oraz elementy platformowe i logiczne. Niestety krótkawa ale w tej cenie warto obadać. Przy okazji liczę że za jakiś czas do Kolekcji Klasyki dołączą kolejne gry i być może kolejna część przygód Księcia (Warrior Within...obecnie jest on w Super Sellerze za 49.90) więc można zebrać "trylogię" (prędzej czy później i Dwa Trony też tu trafią ;) ). Pozdro.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sztandar napisał(a):

Zakupiłem dzisiaj XIII i powiem szczerze , że jestem pod wrażeniem , jak za 19 zł bardzo ładnie wydane , instrukcja , płytka DVD , ładne pudełeczko i zniżka 50% na pizze w Telepizzy :] także 100% zadowolenia szkoda , że nowe gry nie są takie tanie myślę , że byłby to jakiś sposób na piractwo , takie małę OT.

Niektore nowe gry sa tez w takiej cenie. Wlasnie w katalogu dolaczonym do KK zaciekawila mnie akcja Rewolucja Cenowa. W sumie moze trzy gry by mnie interesowaly (Call of Cthulhu od czerwca!), ale zawsze to jakis postep. Takze kupujcie, dystrybutorzy zauwaza, ze to dobry interes i bedzie wiecej tanich gier. :D Edytowane przez q-b-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licze na waszą pomoc i dobre rady. Mam zamiar zakupić 5 gier z Kolekcji Klasyki w Empikowej promocji.

Na bank będzie to Mafia i FarCry - te gry muszą znajdować się w mej kolekcji B)

Wstyd się przyznać ale w pozostałe nie grałem :oops:

Myślałem jeszcze nad:

Syberia - w sumie dawno nie grałem w dobrą przygodówkę

Prince of Percia - powinno mi się spodobać

Tak na 90% myślę że będą to te 2 powyższe tytuły i jeszcze zostaje 1. Hmm tylko co?

Commandos, może bardziej Rainbow Six albo H&D (nie wiem co lepsze) lub XIII (chociaż zagrałem w demo i jakoś mnie nie porwało - ale to tylko demo) albo coś z innej beczki - Tropico :?: :?:

:wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prince of persia polecam szczegolnie warrior within ;> Mafia tez polecam

FarCry sobie odpusc.. imo nie warto byla to po prostu rewolucja w grafice(wody?) i fizyce , grywalnosc prawie zerowa.

POLECAM zainwestowac w Fable wiem ze moze nie w super cenie ale naprawde gra warta polecenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black_war napisał(a):

prince of persia polecam szczegolnie warrior within ;> Mafia tez polecam

FarCry sobie odpusc.. imo nie warto byla to po prostu rewolucja w grafice(wody?) i fizyce , grywalnosc prawie zerowa.

POLECAM zainwestowac w Fable wiem ze moze nie w super cenie ale naprawde gra warta polecenia

:mur: :mur: :mur:

weź odpowiadaj na pytania a nie dajesz odpowiedzi z księżyca..czy on się radził jaką grę kupić w ogóle?? nie..chodzi mu tylko o KLASYKE..wiec po co pieprzysz o Fable??

@Cortezon - nie słuchaj black_war'a bo sie nie zna i koniecznie bierz farcrya który jest 100x lepszy od dooma3 itp.

poza tym ja bym wziął XIII, H&D i Commandosów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk_ napisał(a):

:mur: :mur: :mur:

weź odpowiadaj na pytania a nie dajesz odpowiedzi z księżyca..czy on się radził jaką grę kupić w ogóle?? nie..chodzi mu tylko o KLASYKE..wiec po co pieprzysz o Fable??

@Cortezon - nie słuchaj black_war'a bo sie nie zna i koniecznie bierz farcrya który jest 100x lepszy od dooma3 itp.

poza tym ja bym wziął XIII, H&D i Commandosów

Właśnie chodzi mi tylko i wyłącznie o klasykę. Napisałem nad czym się zastanawiam.

A jak już napisałem w FarCry i Mafię grałem (pierwszej co prawda nie ukończyłem ale może teraz się własnie za nią wezmę a drugą mam zamiar przejść po raz czwarty!) -> obie gry są z tych, które trzeba mieć!

Thx lukk ale gdybyś miał wybrać jedną z tych gier co wymieniłeś. Bo zostanie mi tylko jedna - najprawdopodobniej wezmę jeszcze Prince of Percia i Syberię.

Wymieniłeś XIII, H&D i Commandosów czyli Rainbow Six odpada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Princa bierz, nprawde fajna gierka, akrobacje, efektowne walki (choc pod koniec moga nudzic) - to trzeba miec.

Zreszta co mamy ci pisac, bierz co lubisz.

Jak podoba ci sie granie w zespole, ukladanie akcji i potem ich wykonywanie, granaty dymne i flashowe to bierz Rainbow'a ;] do tego chyba ma multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cortezon napisał(a):

Właśnie chodzi mi tylko i wyłącznie o klasykę. Napisałem nad czym się zastanawiam.

A jak już napisałem w FarCry i Mafię grałem (pierwszej co prawda nie ukończyłem ale może teraz się własnie za nią wezmę a drugą mam zamiar przejść po raz czwarty!) -> obie gry są z tych, które trzeba mieć!

Thx lukk ale gdybyś miał wybrać jedną z tych gier co wymieniłeś. Bo zostanie mi tylko jedna - najprawdopodobniej wezmę jeszcze Prince of Percia i Syberię.

Wymieniłeś XIII, H&D i Commandosów czyli Rainbow Six odpada?

czyli jesli dobrze rozumiem to jednak Syberie i PoP tez bierzesz??

czyli bierzesz:

PoP

Syberia

Mafia

FarCry

i zostaje 1..hmmmmmm..nie wiem co bym wziął :P sam sie przymierzam jutro jechac do empiku i wziąć:

Mafie

PoP (swoja wersje miałem ale razem z grafa która sprzedałem i grę też oddałem)

H&D

Commandosów

oraz SACRED!!

właśnie nie zobaczyłem dokładnie że jest Sacred! dopiero przed chwilą looknąłem.

ja mam o tyle łatwiej że XIII oraz FarCry'a mam już :) kupiłem w Supersellerze

a co ja bym wziąl na twoim miejscu...hmmmmmmmm...chyba Sacred :) bardzo mi się gierka podobała..przeszedłem ok. 3/4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mętlik nadal pozostał. Pewniaki to tak jak wymieniłeś lukk:

Mafia

FarCry

PoP

Syberia

SACRED raczej nie.

Dalej zastanawiam się nad Commandosami, H&D (widze że chyba lepszy wybór niż Rainbow Six) i pozostaje jeszcze XIII tak przez was zachwalany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi