sativ Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ale ja Ciebie rozumiem naprawde :) (tzn teraz jak wytłumaczyłeś o co Ci chodzi :P )....ale nadal ma to sie nijak do tematu tej dyskusji :? Tylko tyle Klasyka jest klasyka Mozemy nazywac wszystko inaczej... i tylko tyle chcialem powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Tylko tyle Klasyka jest klasyka Mozemy nazywac wszystko inaczej... i tylko tyle chcialem powiedziec No to przeanalizujmy znaczenia słowa "klasyka" po pierwsze znaczenie tego słowa nie obejmuje tylko dzieł starych (z okresu starożytnej grecji), słownik języka polskiego podaje także inne znaczenie, że są to dzieła tradycyjnie uznane za wzór. W przypadku gier i ich krótkiej w porównaniu z innymi gałęziami twórczości historii, o klasyku w przypadku gry wyznaczającej kompletnie nowe standardy i często nie posiadających godnego naśladownika np Far Cry, Mafia możemy już mówić po dwóch-trzech latach, w końcu wszyscy nie ważne czy grali czy nie grali w tą grę wiedzą że jest zajefajna :) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Dla mnie klasykami bedzie glownie NfS2SE i TR2,no moze jeszcze Hl i PoP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Panowie, przypominam, ze temat nie tyczy sie definicji klasyki ;) To tak uprzedzajaco, zanim wejdziemy w powaznego offtopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 nowe tytuły w czerwcu - eXtra Klasyka neXt! piszę to tutaj bo mysle, że ten temat się do tego najbardziej nadaje. oto tytuły: * Empire Earth Złota Edycja (Empire Earth + dodatek Sztuka Podboju) * Zeus: Pan Olimpu Złota Edycja (Zeus: Pan Olimpu + dodatek Posejdon: Bóg Atlantydy) * Immortal Cities: Children of the Nile * The Punisher (DVD) * Colin McRae Rally 04 (DVD) * Tribes: Zemsta (DVD) Wszystkie za 19.90 zł. * Nowoczesny design zbliżony do premierowego wydania gry, * Specjalne, grubsze pudełko dotąd znane z droższych edycji gier, * Dwukrotnie obszerniejsza instrukcja drukowana na papierze kredowym z kolorową okładką, dodatkowo zawierająca poradnik do gry, * Wysokiej jakości kolorowe nadruki na płyty, * Atrakcyjne dodatki na www.gram.pl po zarejestrowaniu gry, Dziwne, Colina widziałem już jakiś czas temu na półkach w punktach z prasą (nie pamiętam czy to była "Extra klasyka" ale było i też w cenie 19.90). Z tego to polecam Punishera. Może grafa nie najwyższych lotów ale klimat ma, oj ma! IMO jak dotąd najlepsza produkcja na podstawie komiksów Marvela która wyszła na PC. Tylko dla dorosłych!! (przemoc, przemoc i...przemoc ;) ). Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 The Punisher ciekawy, można się wyżyć i zrelaksować - no ale ona kosztowała 39.99 więc tak dużo cena nie zmalała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ehu ehu a ja właśnie brata wysłałem, po Sacreda z KK nie wiem co mnie naszło ;). A tam nie narzekaj pentliczek, ciesz się, że taniej jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Witam Również się skusiłem na zakup tytułu z Kolekcji Klasyki - Komandos Anatologia - swoją drogą super sprawa takie tytuły za taką KAse !! jeszcze nie jeden pewnie kupie . Mam jednak problem W 1 część komandosów raczej ciężko pograć na "dzisiejszym " sprzęcie zna ktoś jakiś "dobry" program do spowolnienia kompa ? Kiedyś pogrywałem w to na Pentium 90 i w miare dobrze chodziło :) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez tooom19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam Również się skusiłem na zakup tytułu z Kolekcji Klasyki - Komandos Anatologia - swoją drogą super sprawa takie gry za tak ą KAse !! jeszcze nie jeden pewnie kupie . Mam jednak problem W 1 część komandosów raczej ciężko pograć na "dzisiejszym " sprzęcie zna ktoś jakiś program do spowolnienia kompa ? Kiedyś pogrywałem w to na Pentium 90 i w miare dobrze chodziło :) wpisz w gogle.pl spowalnianie kompa i Ci się wyświetli B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jeżeli ktoś ma podobny problem z szykością KOmandosów 1 i wogóle starszych gier polecam program CPU GRAB (http://dsj.wujo.pl/dsj-download/cpugrab.zip). Mozna procentowo ustawić o ile zmniejszyć prędkość , u mnie na 60 % Comandosi chodza normalnie . A za odpowiedzi jak post wyżej dziękuje bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) U mnie komandosi chodzą tak ze 2x szybciej niż normalnie ale da się grać ;). Zresztą jeżeli gra się "dobrze" to taka szybkość nie ma znaczenia. W końcu działamy po cichu i niepostrzeżenie. Problem jest przy dynamicznej zadymie ale chyba nikt do takiej nawet nie doprowadza bo nie o to w tej grze chodzi. @tooom19 Czy u ciebie też się wieszaja komandosi(1)? Bo mi wychodzi do windy bez ostrzeżenia. Mogę grać kilkadziesiąt minut bez zwiechy albo włączyć grę i po paru minutach mieć "niespodziewane wyjście" :(. Myślałem że to może wina ustawionego wygaszacza ale to nie to. Albo może jakieś patche wyszły....poszukam. Nara. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Narazie ani razu mi gra nie wyszła do windy (grałem tak po godzince kilka razy) . Resetuje mi się profil i musze grac na domyślnym, oraz ustawienia rozdziałki (co włączenie musze zmieniać) Reszta jest ok. Możliwe że u ciebie to wina sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 w olsztynskim empiku jest promocja: kup 5 zaplac za 3. ciekawie sie robi :) swietne tytuli za niezla kase. wreszcie zaczyna sie cos zmieniac na dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 w olsztynskim empiku jest promocja: kup 5 zaplac za 3. ciekawie sie robi :) swietne tytuli za niezla kase. wreszcie zaczyna sie cos zmieniac na dobre. we wszystkich empikach to jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 we wszystkich empikach to jest :) wydawalo mi sie, ze wyczytalem tutaj, ze biarac 3 placi sie za 2, no nic moj blad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ale bomba! Punisher i Tribes. świetne gierki. Tribes z pewnością kupię bo to taki UT 2004 tylko lekko inny klimat. a Punisher jest po prostu genialny! muzyka, przemoc (!), znęcanie się na wrogach, MASY broni, ten jego wielki nóż. heheheh jeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Co do tych promocji Empikowych - to w sumie fajnie, szkoda, że nie wszystkie tytuły są w każdym Empiku dostępne. Ale fakt faktem, że te "Kolekcje Klasyki" różnych wydawców robią się coraz większe. Może sam dzis skoczę po Mafię, albo Kroniki Riddicka. Zobaczy sie ;] EDIT Kurde, duże braki są w tych Empikach. Bo ja chciałbym Mysta Antologię, Tropico, Mafię a jako gratisy: XIII i POP'a. Ale ni ma. Wie ktoś czy w Wawie są te tytuły, bo nie będe na darmo z domu wychodził. Ale kurde promocja jak się patrzy - dajesz 75 PLN a dostajesz 5 gierek, to wychodzi 15 PLN od sztuki, niech jeszczE CDProjekt da takie promo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jeżeli ktoś miał problemy ze stroną Kolekcji Klasyki na Firefoxie to już jest wszystko okej. Albo oni coś poprawili albo to zaleta wersji 1.5.0.4. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jak macie kupować Far Cry z tej serii to darujcie sobie, szkoda kasy... Chyba, że lubicie grać z wyłączonym dźwiękiem, bo polskich dialogów nie da się słuchać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Na tym to akurat się da. Chyba nie słyszales dialogów z normalnej wersji przed tym zani mje poprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Dialogi w FC to porażka totalna. No ale nie narzekać już, jak macię gierkę za 25 zł. Nie dla dialogów chyba kupuje się grę :lol2: Jak nie pasi, to wersję eng za więcej kasy, ale imo nie warto. Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Dialogi w FC to porażka totalna. No ale nie narzekać już, jak macię gierkę za 25 zł. Nie dla dialogów chyba kupuje się grę :lol2: Jak nie pasi, to wersję eng za więcej kasy, ale imo nie warto.Za jakie 25 zeta ;)? Idzie się do Media albo nawet do Tesco i za niecałe 20 zeta się bierze :razz: . Ale zgadzam się że i tak nie ma co narzekać. W takiej cenie ino brać i grać :). Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Dałem 15zł i żałuję ;P Nie potrafiłbym w to grać dalej po usłyszeniu "mam twój numer..." I jak pierwszy raz mi ryknął ten Fronczewski to prawie z krzesła spadłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 jeżeli mówicie o tym poprawionym spolszczeniu FC to ja nie wiem co wam nie pasuje mi odpowiadało co prawda super to ono nie było ale grać się bez problemu dało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja czekam( i doczekac sie nie umiem) zeby w tej serii wyszedł KOTOR, chociaz pierwsza czesc;) Gra od dłuzeszego czasu nie tanieje i jakos nie ma zamiaru:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 I jak pierwszy raz mi ryknął ten Fronczewski to prawie z krzesła spadłem :DTo jest kurat duzo gorsze od dialogów. Na szczęscie wystarczy wcisnąc Esc jak tylko pojawi się okno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Fronczewski też mnie powalił :wink: Miałem dość głośno ustawione słuchawki i pierwszą grę odpaliłem późno w nocy... Teraz mam do niego jakiś uraz.. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 To jest kurat duzo gorsze od dialogów. Na szczęscie wystarczy wcisnąc Esc jak tylko pojawi się okno.Nie we wszystkich grach. Po wciśnięciu Esc u mnie, w Commandosach gra nie ładuje się dalej. Ale wystarczy wejść do katalogu z grą i zrobić sobie skrót bezpośrednio do pliku *exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Nie we wszystkich grach. Po wciśnięciu Esc u mnie, w Commandosach gra nie ładuje się dalej. Ale wystarczy wejść do katalogu z grą i zrobić sobie skrót bezpośrednio do pliku *exe. Co wy tam chcecie od Fronczewskiego smyki? Ten gość to debeściak totalny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 widzieliście juz gdzieś w sklepach te nowe tytuły z Klasyki?? Chodzi mi o Punishera, Colina 4 etc. Bo u mnie w mieście w Empiku czy MM nie ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...