The_Wayn Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 chcę otworzyć pewien zakres portów w swojej bramie internetowej w win xp czy muszę każdy port wpisywać ręcznie czy da się jednym ciągiem otworzyć zakres portów np. 4000-5000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 a czym je blokowales moze najpierw napiszesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Wayn Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 mam router, tyle że bez praw dostępu do konfiguracji, ale przez brame internetową mogę otwierać porty - domyślnie wszystkie są zablokowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 mam router, tyle że bez praw dostępu do konfiguracji, ale przez brame internetową mogę otwierać porty - domyślnie wszystkie są zablokowanemożna podać jeden port, lub zakres dlaczego chcesz otworzyć te porty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Wayn Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) można podać jeden port, lub zakres dlaczego chcesz otworzyć te porty ? a jak się otwiera zakres portów? umiem otworzyć pojedyńczy port, ale zakresu nie mam pojęcia chcę otworzyć porty gdyż wymaga tego directplay (chcę pograć w strongholda po sieci :D) Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez The_Wayn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 a jak się otwiera zakres portów? umiem otworzyć pojedyńczy port, ale zakresu nie mam pojęcia chcę otworzyć porty gdyż wymaga tego directplay (chcę pograć w strongholda po sieci :D) porty są dostępne dla każdego programu i są domyślnie zamknięte, muszą zostać otwarte np: przez program (do nadawania lub nasłuchu), porty mogą również zostać zablokowane tak aby żaden program nie mógł przez nie nadawać/nasłuchiwać, jeżeli masz tzw. ogniomurek to on jest od tego żeby pilnować portów, wiec musisz skonfigurować go tak aby dał możliwość słuchania lub nadawania na konkretnych portach, dla konkretnego programu jaki masz ogniomórek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...