Skocz do zawartości
FumFel_20

Czy dobre napiecia?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Chciałem się zapytać fachowców od napięć :) czy moja zasiłka zajebistej firmy Megabajt 300W daje dobre napięci:

+5Vsb - 4.910-4.970

+12V - 12.860-12.990

+5V - 4.810 - i ani drgnie

+3.3V - 3.150-3.170

Czy wszystko jest ok?Chociaż nie znam się na tolerancji napięci/skakania napięći ale chyba nie jest dobrze :? Co Wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli skoki są zbyt wysokie może się to źle skończyć dla kompa :(

A co do twoich napięć to te +12V to troszke wysokie jest, prawie 13V. Co do reszty to są niższe niż powinny być ale skoki są bardoz malutkie więc nie masz się czego obawiać. Ja bym się tylko zainteresował tym +12V.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym +12V sie nie przejmuj. Ja mam normalnie 13,35V nonstop.

Napiecia sa takie sobie ale najwazniejsze, zeby nie skakaly. Jezeli utrzymuja sie na takim poziomie jak piszesz to nie powinno byc zadnych niespodzianek ze strony zasilacza. Ale jak dodasz jeszcze jakies urzadzonko to 3.3V spadnie do okolo 3V, Wtedy mozesz miec problemy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam że te 3.3 jest nie takie - troche mało, 5 też mogło by być ciutkę większe a 12 niższe. O dziwo ja mam tzw. Codeshita i mam:

3.3 - 3.26 do 3.31

5 - 4.91 do 5.05

12 - 11.6 do 12.4

Mam nadzieję, że tak mu zostanie :D - zasiłka ma rok - początkowo miała ciut większe napięcia ale wtedy nie mialem jeszcze 2 dychaczy, 2 CDków i zamiast GF3 miałem Matroxa na PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA mam codegen 300 w i przy oc p4 1.6A na wiecej jak 2 ghz musze dawac napiecie vcore ponad 1.6 volta. Wtedy mi na szynie 12 volt skacze do 12.9 , raz udalo mi sie 13 przekroczyc. Wiem ze to zle napiecia, wiec nie zyluje sprzetu dopoki nie kupie lepszego zasilacza. Jesli 12 voltow jest tak wysokie to moim zdaniem wrozy bliski koniec zasilacza- pracuje na max swoich mozliwosci wiec zuzywa sie duzo szybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie, mam juz wiekowy zasilacz (235W) i moje 5V to gdzies ok 4,6-4,7V czy moze to miec jakis niekorzystny wplyw na kompa? I przy okazji najprawdopodobniej przez tego staruszka, moj oc mojego Xp zatrzymal sie na 1937MHz i nie chce isc dalej ? Bo w kompie siedza jeszcze przeciez dwa dyski,nagrywara,cd-rom...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

copycd - moze pasc ci elektronika w hdd, cdrom...

choc hardcorowo to jeszcze chyba nie jest

btw a co powiecie na spadek z 11.97V do 11.84 (jak proc "pracuje")? Mam sie tym przejmowac czy jest dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...