Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

"Dowalasz" się do słówka "po prostu", a sam nie potrafisz napisać poprawnie nicka, że o tym przecinku przed "i" nie wspomnę.

Poza tym za ortografię moderatorzy aż tak bardzo nie karzą, chyba że tych błędów jest dużo lub są to błędy rażące. Jedyny przypadek, gdy za każdy błąd ortograficzny były % i 1 dzień ZPP, to temat o nudzie na purepc.

Inna sprawa: kto zgrywa polonistę, do tego wielkiego? Sikor na pewno nie, a to On najbardziej zwraca uwagę na błędy ortograficzne. Kto jeszcze z moderatorów czepia się tak bardzo błędów ortograficznych?

OT END
Ty :lol:?
OT END

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kliknąłem na ten kwadracik żeby przeczytać ostatni post to otworzyło mi 29 stronę, a postów na 28 (od postu romka ) nie czytałem, więc nie zawsze to działa poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też czasem tak się zdarza, załóżmy na stronie 28 nie przeczytałem jednego albo dwóch ostatnich postów (domyślna ilość postów na stronę), a przenosi mnie na początek następnej strony. Ktoś może wie z czego wynika ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak piszę SGJ nie dziwne, że otwiera jak ktoś wpisuje url=http://imageshack.us to zawsze po naciśnięciu na powiększenie pojawi się druga strona. Trzeba karcić za takie zachowanie i upominać, że tak nie wolno. Innego lekarstwa na to nie ma, przykro mi.

Lanc wyjasnil o co mi chodziło, faktycznie mozna to bylo interpretowac inaczej, bo ciezko mi bylo to wyjasnic.

Bardzo mnie to denerwowało jak ktos w temacie o superpi wstawail jakies porownanie czasu vs timingi. Zeby cos z tego wyniesc trzeba znacz czas w stosunku do timingow, zeby zobaczyc co naa pomniejszonym screenie trzeba go powiekszyc i jednoczesnie zamknac 10razy wyskakujace denerwujace okienko. Jest to denerwujace podobnie jak popupy.

Ale jednoczesnie nalezy zrozumiec ze osoba wklejajaca kilka fot ma ulatwienie w postaci gotowej tresci na imageshack, nie musi ciagle klikac w staw obrazek, tylko ctrlC ctrlV.

Mylse ze rozwiazeniem by byla zmiana tego skryptu zmieniszajacego fotki, aby "belka" nie była linkiem. Z mojego punktu widzenia nie jest to bardzo trudne, a ułatwi sprawę znacznie. Z tegoco pamietm to "Wy" (w sensie ppc) pisaliscie ten skrypt wiec nie powinno byc problemu ;]

pozdrawiam

kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jednoczesnie nalezy zrozumiec ze osoba wklejajaca kilka fot ma ulatwienie w postaci gotowej tresci na imageshack, nie musi ciagle klikac w staw obrazek, tylko ctrlC ctrlV.

A czy tak cięzko zamiast wszystkiego skopiowac tylko od [img.. do /img] ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy tak cięzko zamiast wszystkiego skopiowac tylko od [img.. do /img] ?

nie....ale zauwaz ze duzo latwiej skopiowac calosc, bo na imageshack jst tak, ze klikasz na ramkę i od razu zaznacza sie calosc,ni nie trzeba zanaczac tekstu ktory sie chce skopiowac.

Jezeli przerobienie tego skryptu jest duyzym problemem to pozostaje tylko upominanie uzytkownikow ktorzy tak robia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam wypowiedzi romka to na serwisie juz dawno temu miala pojawic sie recenzja z podkrecania athlon fx przez rybe . i to juz naprawde dawno dawno dawno bylo. a do tej pory nic nie ma -a mialo byc na 100% .ehhhhhhh takie szumne zapowiedzi byly -ze nowy portal to bedzie to na co kazdy czeka ,a nie jak kiedys tylko forum .a jak jest kazdy dobrze widzi -tragedia . sam portal jest chyba jednym z najgorszych jakie sa - zupelne przeciwienstwo forum . gdyby jeszcze nie te szumne zapowiedzi...

Miała być też obszerna relacja z targów w Gdańsku, ale widocznie coś poszło nie tak ;) Ja tam nie narzekam, i tak praktycznie z forum korzystam :] A serwis jest jaki jest, przynajmniej żyje, bo za czasów rudego to był żart a nie serwis :lol:

Teraz też jest czas rudego tylko gdzie indziej, forum i servis(newsy ma dobre :rolleyes: ) to jeden wielki żart :lol: :lol2:

no ale nie tak mialo byc .znowu jest tylko forum i nic wiecej , a zapowiedzi romka byly takie a nie inne ... obietnice recenzji itp .tymczasem nie ma nawet tych ktore juz sam zapewnial ze w niedlugim czasie sie pojawia ...po co wogole takie pisanie , juz by nic nie pisal lepiej niz obietnice bez pokrycia

Dla mnie purepc to jedynie forum, portal niestety 'nie istnieje' i nie wiedze sensu na niego wchodzic (odstrasza i wygladaem i jakoscia). Od swieta pojawi sie jakas recka spozniona o kilka miesiecy, ale to stanowczo za malo. Przyklad nalezy brac z pclab'a, ktory ciagle oferuje nowe, interesujace, profesjonalnie przygotowane arty i recki (moze nie kazdy sie ze mna zgodzi, ale w porownaniu z purepc jest przepasc). Gdyby tak polaczyc portal pclaba i forum purepc to mamy doskonaly i idealny serwis o tematyce komputerowej. :D

No nie jest aż tak strasznie niektóre recki sie przydają, zgadzam sie co do reszty, wygląd przydało by się zmienić też troche więcej serca włożyć w servis bo forum jest moim zdaniem najlepsze ;)

I ja się pod tym podpisuje niestety.

myślę ze redakcja wie o tym...... należy mieć nadzieje ze to sie wkrótce zmieni, ale jak na razie lipa....

Panowie pamiętajcie, że portal istnieje oficjalnie od 06.06.2006 czyli 4 miesiące oficjalnie. Mamy już na karku dwa razy pobite rekordy, dwa razy pojawiliśmy się na targach z własnym stanowiskiem. Byliśmy w GameTV i TVN24 jako portal a nie garstka chłopaczków. Mamy dobre kontakty z dużymi dystrybutorami i producentami sprzętu komputerowego i zaczynamy długą i owocną współpracę.

Wygląd strony będzie już nie długo zmieniony, bo zaprezentowany ostatnio lay przez grafika, którego podnajmowaliśmy jednak odbiegał od standardów jaki chciałem mieć na portalu. Teraz Drumah pracuje nad wyglądem strony i za jakiś czas zobaczycie pierwsze efekty. Integracja portalu z forum też jest na ukończeniu więc ta opcja również będzie dostępna.

Jak widzę coraz częściej userzy odwiedzają portal i czytają recenzje i newsy. Może ich nie jest dużo, lecz wskażcie mi portal, który istnieje od 4 miesięcy i już posiada 660 newsów, kilka ciekawych artykułów i nadal pracuje nad rozwijaniem się. Nie wszystko na raz. Dajcie mi kilka miesięcy a zobaczycie efekty mojej pracy i czy faktycznie nie porwałem się z motyką na słońce.

@ath co do ciebie to polecam jednak rozwijać swoje forum i portal a nie psioczyć na PPC bo latasz jak chorągiewka z tweaka na ppc i na odwrót. Zdecyduj się z kim jesteś a nie i na jednych jedziesz i na drugich. BTW na Tweaku coś wam umarły recenzje. Co się stało? Zapału zabrakło do moderacji i pisania recenzji? Jak nam szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi nie szkoda, nie jestem z redakcji i nie mam obowiazku niczego pisac. :D

Nie jestem przeciwko PPC, napisalem kilka uwag, ktore zostaly potwierdzone przez innych, co oznacza, ze trzeba wziac sobie to do serca a nie traktowac jako atak, wszystko pisalem w dobrej intencji. W porownaniu do dawnego tweaka jest niezle, ale nie to, czego oczekuje tlum. Spoko PPC istnieje od niedawna moze jako serwis, ogolnie jest spora ilosc redaktorow, ktora zostala 'zatrudniona' wlasnie po to, aby plodzic ciekawe recenzje w ilosci mnogiej, a dotychczas jest ich bardzo skromna ilosc, wiec niech sie nie krepuja i napisza cos ciekawego. ;] Proponuje recenzowac nie tylko hardware, ale tez troche softu, moze jakies gry ?

Postrafiam userow PPC. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie....ale zauwaz ze duzo latwiej skopiowac calosc, bo na imageshack jst tak, ze klikasz na ramkę i od razu zaznacza sie calosc,ni nie trzeba zanaczac tekstu ktory sie chce skopiowac.

Zapytam się podchwytliwie. Dlaczego używasz imageshack zamiast systemu załączników forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni w dziale "Nvidia" przybywa topicow ktore zakładają jakies nooby, pomimo wysyłanych raportow nie sa zamykane - mozna coś z tym zrobić? ;)

1 - > to chyba powinno być w podstawowych zagadnieniach?

2 - > autor równie dobrze mógł opisać swoj problem w przylepionym temacie.

3 - > j.w

4 - > jest topic o serii 7900, tam powinno to być.

5 - > j.w

6 - > to tez imho bardziej pasuje do podst. zagadnien

powoli to zaczyna wyglądac jak na pclabie.. :|

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedno: temat o DFI na AM2, ktorej sam jestem posiadaczem. Własnie najbardziej mnie denerwuje, jak jacys "nowi" sobie wejdą do takiego tematu (który odwiedzam w poszukiwaniu nowych wyników o/c, rad, modów, ogolnej dyskusji z racji tego, że sam jestem userem i własnie takie tematy najbardziej mnie interesują), nie czytając manuala o płycie, nie czytajac poprzednich stron (pomimo tego, ze temat nie ma 100stron), i piszą jakies bezsensowne posty, wynika kłotnia czego efektem jest kilkanascie postów OT...

LINK

Nie wiem co się dzieje, ale ostatnio zauwazyłem, ze coraz wiecej bałaganu się robi :|

EDIT: sądze, ze za takie trollowanie w topicach powinny byc surowe kary...

EDIT2: Zagląda ktos z moderki tutaj?

EDIT3: Nie no...CO to ma być?. Ludzie, co sie dzieje z tym forum? ;|

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się portal podoba, mam jakieś takie zboczenie do rozwiązań funkcjonalnych i minimalnych

problemem jest jak było to mówione 3str temu brak treści

dwa dni wisi marny nius (oceniam pod kątem przydatności i w kontekście zainteresowań portalu..) o olympusie.. trzeba stronę czymś zapełnić choćby linkami do testów z innych serwisów

propozycja: mozna by wprowadzić taki zwyczaj że w niedziele przed południem pojawia się nius z linkami do ciekawych testów, chętnie zagranicznych. Nie mówię o dużych zestawieniach ale testów nowości - chłodzenie, akcesoria, dyski twarde ect. W sieci tego sporo

poza tym - skupcie się na tematyce i odchodcie od niej jeśli coś ma wartość angdoty mogącej kogoś zainteresować :P

chyba poćwicze z miesiąc i postaram się Wam pomóc,, 1 nius dziennie od zgryźliwego prześmiewcy nie zaszkodzi ;)

przypomnę jeszcze to co już kiedyś pisałem - włóżcie w niusy czy arty trochę emocji :P jest się z czego śmiać, wexmy za przykład akcesoria usb :P

Macie demo :P takie coś chce czytać i pewnie nie tylko ja. Nie tylko co i za ile ale jeszcze co po co i w jakim kontekscie. Opinie! Nie tylko fakty

Jako że przestrzeń nie znosi pustki a kapitalizm gwarantuje pokrycie luk na rynku naszymi pieniędzmi oczywistym wydaje się pęd producentów do zatykania wolnych portów USB naszego komputera.

Po staromodnych drukarkach, myszkach i klawiaturach, po nieco już przykurzonych podgrzewaczach do kawy,lampkach i wentylatorach czas na dopchanie ostatnich wolnych portów kolejnymi niezbędnikami ;-)

W wyścig po naszą miłość i ciężko zarobione pieniądze stają popielniczka USB z pochłaniaczem zapachów, choimk kibicujący nam w wyścigu szczurów czy niewielki odkurzacz z funkcją lampki.

Prezentacja wymienionych nowości w dalszej części niusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie błąd tylko zobacz na to zdjęcie i zajrzyj na dział Karty graficzne. Nic nie poradzę, że debile piszą prawdziwą polszczyzną robiąc nawet karygodne błędy typu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zamiast poprawnie napisać wziąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...