Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

To są jakieś ustalenia kto pierwszy ? :blink:

Nie, rozmnazaja G80, quad core, na cala Polske z jednego egzemplaza robi sie osiem i wszyscy w tym samym dni daja takie same recenzje/testy.

Chyba podstawa kolejki jest kolejność, co nie? Ktos musi byc pierwszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty na zdrowy rozsadek wolal bys dac sprzet do testowania serwisowi, ktory istnieje kilka lat, czy kilka miesiecy ?

zależy ile miał by odwiedzin...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy ile miał by odwiedzin...

a ty myslisz ze serwis kilkumiesieczny moze miec wieksza ogladalnosc od serwisu ktory istnieje kilka lat? pozatym nie tylko serwisy internetowe dostaja sprzet, zwykla prasa rowniez, wiec istnieje jakas tam niepisana kolejka, kto moze dostac najpierw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale przed nami pierwszenstwo maja inne serwisy, dlatego nie mozemy przedstawic recenzji w dni premiery

No, ale takiego Masterpiece dostaliście np jako drudzy...

To są jakieś ustalenia kto pierwszy ? :blink:

No pewnie, że są. Tak jak ktoś wyżej wspomniał. Np takich quadów w Polsce może były 3-4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty na zdrowy rozsadek wolal bys dac sprzet do testowania serwisowi, ktory istnieje kilka lat, czy kilka miesiecy ?

Chciałbym tu zaznaczyć że mamy conajmniej kilka recenzji sprzętu najnowszego, a szykują sie nastepne, staramy sie być na czasie chociaż nie każdego interesuje sprzet najnowszy i najdrozszy z takimi userami rowniez trzeba sie liczyc. A nie tylko testy i recenzje najnowszego sprzetu się liczą a i ciekawe recenzje jak np Dry Ice redaktora ryba czy taka jak jutro się pojawi :]

a ty myslisz ze serwis kilkumiesieczny moze miec wieksza ogladalnosc od serwisu ktory istnieje kilka lat?

Nie zachwalając naszego serwisu z pewnych źródeł, również Tobie znanych ;) Wiem, że mamy sporą oglądalność, która gwałtownie rośnie w ostatnich czasach ;) (Jedną z większych w PL)

Staramy się jak możemy i obiecujemy, że będzie coraz fajniej :] Mam nadzieje, że już częśt userów zadowolona jest, że w ciągu ~7dni jesteśmy w stanie opublikować conajmniej 2 recenzje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz: wybacz koledze nachalnosc. Moj panie, przebacz nam, troche litosci dla swych gosci, amen. ;)

Ze zmiana wygladu serwisu jestem zdania, iz nie ma co sie spieszyc. Ten jest przejrzysty, wiec dobrze. Oby tylko redaktorzy nie nudzili sie z pisaniem newsow czy recenzji a bedzie miodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh dużo tego do pisania.

Daron dobrze napisał (pozdrawiam), to nie problem znajomości bo takowe mam i większość dobrze o tym wie, mowa o innych portalach.

Problem leży po stronie czasu zamieszczenia recenzji na portalu. Wszyscy teraz żyją testami G80 i QuadCore, tylko powiedźcie mi dla kogo jest lepiej, że 3/4 portali ma zamieszczoną jako pierwszą recenzję G80 a inne produkty olali od kilku dni. Ilu z was stać na kupno 8800GTX powiedzmy w SLI wraz z QuadCore i pobawienie się w grach z wynikami pokazywanymi w wykresach?

kiedy na łamach purepc.pl będzie można przeczytać jakiś test(recenzję) na miarę nowoczesnych portali ??

Nie rozumiem w sumie co ma oznaczać nowoczesny portal? Porównujesz nas do PCLab, FrazPC, Benchmark czy IN4? Czy ty znasz w ogóle infrastrukturę tych portali? Czy wiesz co robią na codzień na portalu a co robi PurePC w czasie dnia? Większość z nich istnieje już tyle w sieci, że wyrobili sobię dobrą markę i stać ich utrzymywać się z tego a co za tym idzie pracować nad testami całe dnie. Zaskoczę cię, my nie mamy na to czasu zawszę i dlatego nieraz mamy lekkie opóźnienia.

Druga sprawa pamiętam jak dziś, jak tłumaczyłem, że PurePC będzie nowym portalem, który nie będzie się skupiał tylko na podkręcaniu ale pokaże także na swoich łamach sprzęt i oprogramowanie. Słowa krytyki były ogromne, sgj napisał test visty i ucichło, pobito rekordy i dalej krtytyka opadała, ryba, lukasrz i chaos napisali bardzo dobre recenzje i ludzie do dziś wchodzą aby zobaczyć jak zrobić v-moda, porównać sobie przeglądarki internetowe czy przeczytać wprowadzenie do ekstremalnego chłodzenia.

Mogę tak pisać i pisać co jest dobrze a co jeszcze musimy dopracować. Przypominam jednak, że na dzień dzisiejszy jesteśmy ewenementem w sieci bo w ciągu kilku miesięcy wzrost portalu jest kolosalny i zainteresowanie co się dzieje na tym no, hmm purepc cały czas wzrasta. Na koniec roku przeczytacie bilans dokonań naszych to kilku osobą zbieleją włosy ;)

Obiecałem, że porozmawiam z redakcją w Krakowie i dzięki temu recenzję zaczną się częściej pokazywać. Jeszcze było ostatnio, że co dwa tygodnie się pojawiały a na dzień dzisiejszy pojawiają się co 2-4 dzień i chyba nie powiecie mi, że są tragiczne i nie da się ich czytać w ogóle.

Co do layout'u tak będzie zmieniany i nasz grafik użera się teraz właśnie z tym. Każdy ma inne pomysły a on biedy robi i robi a każdy mu dorzuca 5 groszy do tego i znów zmiany.

Do końca roku nastąpi jeszcze kilka zmian i będziemy o nich informować na bieżąco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ale na recki G80, czy Quad to sobie poczekacie troche. Na takie cos sa zapisy, kolejki, itp ... Co juz powiedziano wyzej.

A portalik sobie zyje i niechaj tak bedzie.

Ktos chce recke G80 - >>> kilka sie znajdzie w naszym jezyku i cale mnostwo w jezykach obcych. Coz to takiego by bylo nadzwyczajnego, gdyby na PPC pojawila sie recka Quad-a ? Nic ! Recka jak kazda inna, takze trzeba ja napisac, porobic do niej testy. Test jak test.

Na wszystko przyjdzie czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadCore mam od ręki tak samo jak G80 na dzień dzisiejszy, lecz nie chciałem lecieć na złamanie karku by być pierwszym w zamieszczeniu takowego testu. Testy tego sprzętu będzie lecz na dzień dzisiejszy 3 tygodnie do przodu wszystko mamy zapełnione recenzjami i nie można powiedzieć, że mało ciekawymi.

Dzisiejszy artykuł to długo oczekiwany (przez kilka osób):

Benching Intel Pentium D930, czyli Intel i ciekły azot w akcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z quadcore i g80 chodzi o to że właśnie ktoś sobie szuka recki - patrzy PurePC to sobie przeczyta - spodoba się->będzie wchodził częściej i powie znajomym->więcej odwiedzin... przecież ten portal nie jest tylko dla userów forum co powtarzam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ty myslisz ze serwis kilkumiesieczny moze miec wieksza ogladalnosc od serwisu ktory istnieje kilka lat?

Teoretycznie i praktycznie jest to możliwe i niezależne od tematyki serwisu internetowego. Kwestia tego, kto ile ma czasu w ciągu dnia na zajmowanie się tym serwisem oraz jak stoi z tematem w kwestii zarządzania przedsięwzięciem.

Mogę tak pisać i pisać co jest dobrze a co jeszcze musimy dopracować. Przypominam jednak, że na dzień dzisiejszy jesteśmy ewenementem w sieci bo w ciągu kilku miesięcy wzrost portalu jest kolosalny i zainteresowanie co się dzieje na tym no, hmm purepc cały czas wzrasta. Na koniec roku przeczytacie bilans dokonań naszych to kilku osobą zbieleją włosy ;)

Nie zapominaj, że znaczną część trafficu masz dzięki temu co się wydarzyło i chociażby z tego względu nie startujesz od zera (w sensie ruchu na stronie) ;)

Wyniki z chęcią przejrzę, nie zdziwiłbym się, gdyby było to 3 mln odsłon miesięcznie + 200 tyś. UU ;] W końcu grudzień jeszcze PRZED nami ;)

Edytowane przez Allen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do layout'u tak będzie zmieniany i nasz grafik użera się teraz właśnie z tym. Każdy ma inne pomysły a on biedy robi i robi a każdy mu dorzuca 5 groszy do tego i znów zmiany.

Myślę, że to jest ważne

Powiem tak. Dopóki większość redaktorów studiuje, kończy szkoły średnie i co tylko - będzie jak będzie. Dlaczego tak piszę? Bo narazie PurePC to jest fajna przygoda dla większości.

W pewnym momencie trzeba zdecydować czy to jest to czym się będę zajmował (czytaj. to jest moja praca, nie hobby. Teraz to jest coś takiego po "szkole". Potem będzie praca i portal będzie prowadzony "po pracy".

Dlaczego Lab jest największy? Dlaczego In4 ma taką odwiedzalność pomimo swojej Layoutowej brzydoty? Dlaczego tak nieogarnięty człowiek jak właściciel fraza, cały czas mu się to kręci.

Bo jak sam Romek napisał - Inwestują swój czas, inwestują pieniądze, wynajmują profesjonalny firmy które zajmują się PB i Marketingiem (przynajmniej z początku). Ja wierzę, że Romek wskoczy w to całym soba, że paru redaktorów też wskoczy.

Większość postów wyżej dotyczy tego, że ludzie oczekują tego całego oddania, ale ono jeszcze nie może nastąpić, to nie jest ten etap.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak. Dopóki większość redaktorów studiuje, kończy szkoły średnie i co tylko - będzie jak będzie. Dlaczego tak piszę? Bo narazie PurePC to jest fajna przygoda dla większości.

W pewnym momencie trzeba zdecydować czy to jest to czym się będę zajmował (czytaj. to jest moja praca, nie hobby. Teraz to jest coś takiego po "szkole". Potem będzie praca i portal będzie prowadzony "po pracy".

Masz oczywiście racje. Dla większości z nas wygląda to mniej więcej tak: studia, praca (bo jeść trzeba, rachunki też), purepc w który wkładamy ile możemy. Nie ukrywam, że również finansowo, ale nasze skromne możliwości aktualnie się kończą.

Dlaczego Lab jest największy? Dlaczego In4 ma taką odwiedzalność pomimo swojej Layoutowej brzydoty? Dlaczego tak nieogarnięty człowiek jak właściciel fraza, cały czas mu się to kręci.

Może in4 nie jest najlepszym przykładem ;> Przynajmniej jeśli chodzi o oglądalność.

AFAIK oprócz jednego serwisu trudno mówić też o profesjonaliźmie w kwestii marketingu i pochodnych. Prawdą jest jednak to, że po przekroczeniu pewnej wartości "krytycznej" serwis może osiągnąć stan samofinansowania i w momencie gdy nie wymaga wykładania środków przez właścicieli jest łatwiej inwestować w jego rozwój. Mam szczerą nadzieje, że niedługo będzie to tak samo dotyczyło purepc. Na razie mogę tylko powiedzieć, że jesteśmy zadowoleni z osiągniętych do tej pory wyników oglądalności i oby ten moment nastąpił jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę was pochwalić za ilość prezentowanych w serwisie artykułów i testów. O ile kiedyś bardzo narzekałem, teraz jest co raz lepiej. Szczególnie podobały mi się ostatnie 2 o ekstremalnym OC. Widać, że pracujecie. :) Ale oczywiście dobrego nigdy nie za wiele, więc róbcie co do was należy... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mogę zdradzić, że jutro pokaże się artykuł chaosa o kartach graficznych. Nie tych najdroższych lecz o kartach z półki midle-end.

Chcieliście G80 i Quad-Core, proszę bardzo za dwa tygodnie powinna się pojawić na portalu bo sprzęt przyjedzie do nas we wtorek. Pokaże się również duży artykuł o płytach głównych, technologii pfc i ... nie będę wszystkiego zdradzał ;)

Tak jak wspomniał niko2003 nie oczekujcie od nas ogromnego rozwoju i takich nowinek jak w PCLab, eGielda czy Benchmark bo oni pracują nad nim codziennie a my tylko w wolnym czasie.

Administracja musi pracować by portal mógł działać dlatego nieraz narzekamy i nie mamy czasu ale jak widzieliście ostatnio, coś się popsuje z forum czy portalem to w trybie natychmiastowym jest robione nawet po nocach abyście nie mogli powiedzieć, że PurePC znikneło z sieci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doceniamy :)

A co do rozwoju portalu to wazne by widac bylo, ze zyje.

Mnie osobiscie bardziej podobal sie test Radeona Mobility 9600 niz ewentualny GTX'a ktorego i tak nigdy nie kupie. Takze celowanie w mid-end bardziej mi lezy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...