Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

OK, ode mnie zaczela sie ta dyskusja, nie wywlekalem jej na forum, bo i po co, ale tak gwoli wyjascnienia:

Wyslalem Pm do fipa, zeby opisal mi co bylo nie tak z sigiem, fipa mi odpisal i spoko, dostalem sig z powrotem, ale...

fipa napisal:

" nie znasz regulaminu dotyczacego sygnaturek.

bylo ponad 10 linijek. jako punkt odniesienia jest 1024 i skórka pure, czyli domyślna."

W regulaminie nie ma nic napisane o tym, ze skorka Pure jest punktem odniesienia w sprawdzaniu siga, ja od zawsze siedze na Desert i szczerze mowiac nie pomyslalem o tym aby sprawdzic sig na innych skorkach. Na desert sig mial 10 linii.

Bedac szczerym, to nadal uwazam, ze nie zasluzylem na %, wolalbym dostac najpierw PM od modera, bez problemu zmienilbym sig.

Prosze tez moderatorow o doprecyzowanie regulaminu odnosnie sigow, chodzi o wpis, aby sprawdzac sig pod katem skorki Pure i rozdzialki 1024x768.

Dopiero teraz sie poprawilem i dostosowalem sig do skorki Pure.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek napisał(a):

Crosis, mechl!k i fipa od czego wy macie PW?

Przestańcie robić tu bałagan bo chłopaków przestraszycie ;)

EOT

Liczyłem, ze jako administrator rozwiążesz tą sytuację.
  Niemiec napisał(a):

ale edycja posta byla bez sensu :| sadze, ze nikt nie sprawdza swoich starych postow czy jakis moder mu sie nie dopisuje do niego :|

Dlatego napisałem, ze nigdy wiecej nie bede upominał. Poza tym czesto takie coś pomagało, choćby przy edycji błedów ort w poscie usera, czy podobnych sytuacjach. Przewijajac temat do ostatniego przeczytanego posta, albo podczas ładowania strony MOZNA DOSTRZEC POGRUBIONY TEKST. Tym bardziej, jeżeli z tematu zniknelo część postów (sam je wydzieliłem do innego tematu, bo były OT, a ich treść miała jakąś wartość, była to merytoryczna dyskusja).
  thuGG napisał(a):

wolalbym dostac najpierw PM od modera

Ja tez bym wiele rzeczy wolał....

Prosze romka o wyjasnienie sprawy z punktem odniesienia przy liczeniu linijek sygnatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fipa napisał(a):

Dlatego napisałem, ze nigdy wiecej nie bede upominał. Poza tym czesto takie coś pomagało, choćby przy edycji błedów ort w poscie usera, czy podobnych sytuacjach. Przewijajac temat do ostatniego przeczytanego posta, albo podczas ładowania strony MOZNA DOSTRZEC POGRUBIONY TEKSTJa tez bym wiele rzeczy wolał....

Ok ale nie w sytuacji, gdy ostatni przeczytany post jest źle wskazywany (o czym wcześniej była mowa w tym topicu i co przed chwilą mi się zdarzyło). ;)

fipa napisał(a):

Prosze romka o wyjasnienie sprawy z punktem odniesienia przy liczeniu linijek sygnatur.

Dodatkowo proponowałbym zmodyfikować regulamin tak, aby w przyszłości taka sytuacja się nie powtórzyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co czytam ten temat to są jakieś problemy z sygnaturami...

Skończy się to kiedyś?

Według mnie takie kłócenie się o nieregulaminowego siga bo miał o jedną linijkę, wyraz, słowo za dużo jest tez sensu.

Niemożna w regulaminie napisać żeby sig miał około 10 linijek? Gwarantuję że nie byłoby takich problemów...

A procenty to dawać za jakieś big czcionki, obrazki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thuGG napisał(a):

Dlatego jeszcze udzielam sie, jak to w koncu jest, prosze o konczaca i definitywna odpowiedz, czy zasluzylem na %, czy nie (zakladajac oczywiscie niescislosci regulaminu)?

Nie należało Ci się !!!

Ja za identyczne przewinienie % nie dostałem, fakt, że moderator mnie uprzedził na PM, o tym.

Ja również powołałem się na Regulamin w którym nie ma ani słowa o rozdzielczości ani skórce w której to 10 linijek ma być!!

Moderacja powinna dostać % za rażące olewanie tego zagadnienia, a Tobie powinni zdjąć, jeżeli chcą, żeby szanować Regulamin.

Nasze drogie moderatorstwo, tak trudno do Regulaminu dopisać, że 10 linijek dotyczy rozdzielczości 1024 X 768 i skórki Pure?

W tej chwili wlepiacie % bezprawnie !

Czy userzy mają do Was ekstra petycję napisać w tej sprawie??

Bo jak słusznie zauważył Niemiec problem z tym pkt Regulaminu jest już wiekowy!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Pewne zagadnienie, przeglądam sobie w kartach kilka tematów jak potem odświeżę ten dział w którym te tematy były nie wszystkie zaznaczone są jako przeczytane. Czemu sie tak dzieje??

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy najblizszej zmianie regulaminu bedzie dodane. Na razie jest jak jest. Rozdzielczosc standardowa-1024.

edit

Cytat

Niniejszy regulamin nie ma charakteru ostatecznego; będzie w miarę potrzeb zmieniany lub uzupełniany za pomocą przyklejonych tematów bądź ogłoszeń zamieszczanych w dziale "O serwisie i forum". Wskazane jest sprawdzanie co jakiś czas, czy w wymienionym dziale pojawiły się nowe topiki administracyjne. O poważniejszych zmianach użytkownicy będą informowani za pomocą metod dostępnych administracji (posty, PW, maile).

Zeby wiecej nie było ze nie ma. Od tej chwili jest.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=220262

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej aż się boje ;> Kłótnie pomiędzy userami, adminami, modami i byłym modem. Normalnie powiało chłodem :)

sory za ot ;)

Niemiec - no pewnie wymagają :| Przeciez kazdy wyjadacz powinien siedziec na forum 24/7 i czytac wszystkie nowe tematy a zwlaszcza w dziale o serwisie :unsure:

Edytowane przez Majkel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż jak widać trzeba było wprowadzić środki zapobiegawcze tej sytuacji.

Regulamin został uzupełniony w trybie pilnym o zdanie:

"Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii liczone w rozdzielczości 1024x768 na skórze Pure."

Wiadomo było to dzięki tematom na forum, lecz nie wspominał regulamin o tym (nie precyzował) więc został uzupełniony za sprawą Waszych gorących próśb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek napisał(a):

"Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii liczone w rozdzielczości 1024x768 na skórze Pure."

Wiadomo było to dzięki tematom na forum, lecz nie wspominał regulamin o tym (nie precyzował) więc został uzupełniony za sprawą Waszych gorących próśb.

I to właśnie chodziło nasz drogi Redaktorze Naczelny! :)

Tak trzymać!

A teraz można karać za przydlugie sigi w pełnym majestacie lokalnego prawa.

Dla thuGG wnoszę o jednorazową amnestię. :)

@ Majkel

To nie była kłótnia, lecz rzeczowa dyskusja.

W efekcie przyniosła oczekiwany skutek, więc myślę, że nie ma powodu do niepokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek napisał(a):

i bylo tak zrobic Rafale jakies kilka miesiecy temu :)

SGJ napisał(a):

Wystarczy tak co 2 dni :wink:

ja tam mam na to subskrybcje, ale nie kazdy ma duzo wolnego w pracy lub internet w szkole ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie wpieprzac miedzy flaszke a zakaske ale drogi romku zapomnieliscie o 1 very fakin importatnt shit :arrow: Szerokosc siga jest rozna przy podgladzie profilu uzytkownika a inna przy zapisanym poscie ( na niekorzysc tego drugiego ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje bardzo moderacji/administracji za pozytywne rozpatrzenie mojego zazalenia :)

Dziekuje tez za wstawiennictwo userow :)

Wszystko dobrze sie skonczylo.

SGJ napisał(a):

O, thuGG wstawił ten sam podpis, teraz sobie policzcie linijki, dodajcie 2 entery, ktore były wczesniej w srodku i zobaczcie ile wam wyjdzie.

Wstawilem ten sam podpis, ale po skroceniu go o 2 linijki, aby dostosowac sie do skorki Pure, BTW zrobilem to zaraz po tym jak mi fipa napisal PM, w ktorym wspomnial o skorce. Takze nie wiem, o co ci chodzi, po prostu dostosowalem sie do regulaminu.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem dokładnie o co chodzi :oops: . Na głównej daty faktycznie są, ale już w samym artykule nie ma, więc gdy wchodzi się przez rss albo link "Zobacz również" nie wiadomo, czy informacje w artykule są aktualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...