Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

No to zrobić tak jak było wyżej pisane-widoczne od XXX ilości postów. IMHO nie sprawiłoby to problemu dużego, ewentualnie dostęp na ustalone hasło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie kazdy kreci ekstremalnie :)

Amen.

Dla mnie bez sensu są głosy, które mówią, że każdy ma prawo napisać na ekstremalnym, jeżeli ma dobry wynik. Czym jest taki WR ? Niczym. Mimo, że mam ich trochę, to nie za bardzo widzę sens zakładania na ekstremalnym tematu o tym, bo wtedy zrobi się śmietnik. Masz WR w PI16M na Athlonie 64 jakimśtam? Na AC/WC czy bez chłodzenia? Napisz w temacie zbiorczym o PI. Masz WR w 3dmarku2k1 na x1950pro? Napisz w temacie chociażby o hwbot. ALE PO JAKĄ CHOLERĘ ZAKŁADAĆ O TYM NOWY WĄTEK - wtedy z ekstremalności ekstremalnego zrobi sie kicha.

To tyle ode mnie, ale jak ktoś ma jakiś konstruktywny argument przeciw to z chęcią podyskutuję ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też pasuje zdanie kszonek'a, np ja jak kręciłem z 3 miechy temu AthlonaXP na suchym lodzie nie zakładałem o tym tematu, bo po co? Może chłodzenie extrim, ale wyniki (nie to, że były złe, ale przy takim C2D) i procek już nie specjalnie... napisałem o tym po prostu w temacie hwbot United Team... i tyle. Generalnie ciężko ten problem rozwiązać...

Dla mnie za to brakuje tematów coś jak Super Pi *dyskusja* tylko o 3DMarkach, czy wPrime(nie lubie tego bencha;) ), gdzie ludzie pokazują wyniki itd...

Edytowane przez Narmer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obrazy, ale czy nie macie się już o co czepiać i o co kłócić? Jak widzę te złośliwości o kółkach wzajemnej adoracji wzajemne nakręcanie itd. i pomyślę, że to wszystko o zwykłym podforum na purepc to chce mi sie śmiać. Nie macie się już o co spierać? Czemu ostatnio każda dyskusja w tym topiku musi być ostra i zalatywać kłótnią jakby chodziło o ratowanie świata przed zagładą?

Nabierzcie dystansu/wyuzujcie/zastanówcie się czy warto/ewentualnie "get a life" ;-)

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie rozumiecie o co chodzi. Nikt z "kolka wzajemnej adoracji" nie zabrania zrobienia tematu na ekstremalnym, o podkręceniu Celerona z 3ghz na 3,5. Nie dziwcie się tylko, jak dostaniecie same niepochlebne komentarze od "kółka wzajemnej adoracji" i masę raportów za to, że temat jest w złym dziale. ("Wyciskanie siódmych, ósmych i dziewiątych potów z komputera" --> jak ktoś 'wyciska' pierwsze to przykro mi, ale dział jest zły).

Stabilne taktowania w Orthosie czy kilka godzin ATIToola - to nie jest wyciskanie któryś tam potów, tylko zwykłe podkręcanie.

Jeżeli Władza uważa, że takie tematy tam powinny się znajdować, to nie mam nic przeciwko utworzeniu drugiego forum, o nazwie podkręcanie, gdzie każdy będzie mógł sie pochwalić co mu wyszło, bo na ekstremalnym zrobi się przez to tylko bałagan.

Myślę, że na takie forum jest zapotrzebowanie, więc zamiast krzyczeć, że "kółko wzajemnej adoracji" Was nie lubi, bo macie AC, powinniście raczej poprosić o forum "Podkręcanie", gdzie moglibyście zorganizować swoje własne kółko, które nie lubiłoby temperatur poniżej zera. Prawda jest taka, że nie ma gdzie napisać o jakichkolwiek wynikach, bo nie istnieje odpowiednie forum. Na ekstremalnym, jest miejsce tylko na obiektywnie rozumiane ekstremalne wyniki, czyli wyróżniające się na tle innych, a nie subiektywne "ja uważam, że są ekstremalne, więc są".

Więc zamiast obrzucać błotem ludzi z "kółka wzajemnej adoracji", moglibyście zmienić front. "Kółko wzajemnej adoracji" - piszę w cudzysłowie, bo to Wy sobie to wymyśliliście, ale sami takie samo kółko usiłujecie stworzyć.

I w dalszym ciągu liczę na jakieś konstruktywne argumenty przeciw, jeżeli jest możliwość to bez wrzucania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, sprzedaje kaskade i kupuje najbardziej wypasne AC, jakie jest tylko w sklepie <_< No i od dzisiaj, dzial tylko podstawowy!

Pozatym, dyskusja powinna sie raczej toczyc w temacie o forum, a nie o serwisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ryba, ty sie za przeproszeniem nie odzywaj. Jestes definitywnie nie-elo bo chłodzisz kaskade powietrzem i to w dodatku nie zza okna. Zapamietaj to sobie!

I w tym temacie tez bedziecie sie udzielali i okreslali co jest "ixtrim"??

O jakim temacie mówisz? Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce szukać dziury w całym ale zakładając że będzie podkręcanie i podkręcanie ekstremalne to i tak ludzie będą pisać w ekstremalnym :) bo większość będzie uważać że są ekstremalnymi :D i mają prawo tam pisać.

rozwiązań jest masa jak załagodzić sytuacje. Chyba najlepszym rozwiązaniem było by chyba zostawienie wszystkiego jak jest i nie robić zamieszania :wink: i zrobić temat w ekstrim Pochwal się swoim wynikiem podkręcania i niech każdy piszę :wink:

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi z tym drzewkiem przeglądania postów - imho jest to bardzo bardzo nie wygodne i dużo mniej czytelne. :( do tego połowa tematów wyrzuca mi komunikat:

Przepraszamy, niektóre z wymaganych plików zostały utracone. Jeśli zamierzałeś przejrzeć temat(....)

a każdy topic otwiera się jak krew z nosa :(

już się boję jakiejś rewolucji bo jest dobrze, a pamiętam jak kiedyś przerobili cyberfoto.pl i nowy interfejs skutecznie wyleczył mnie z częstej lekturki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najrozsadniej by bylo w ekstrmalnym utworzyc subforum dla wynikow nieprzecietnych aczkolwiek nie ekstremalnych. ;] Robienie nowego dzialu o podkrecaniu mnie jakos nie przekonuje. Jezeli takie subforum by istnialo to nawet jak ktos by utworzyl topik na 'glownym extreme' to latwo by bylo ten temat przeniesc do takiego subforum i dyskusja dalej mogla by sie toczyc. A tak to jak jest temat z wynikami ponizej oczekiwan to pozniej pojawia sie masa flame'u i klodka na koniec i robi sie smietnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na dział "Podkręcanie" z subforami:

- benchmarki - zniknie problem z tym gdzie wrzuc temat o jakims benchu! Tu takze moglyby wyladowac tematy o spi, cinebench etc

- ekstremalne podkrecanie - wiadomo

- HWBot - w niezmienonej formie

- pochwal sie swoim oc - czyli mam bartona 2500+@3200+!!!!!!111

- pytania/problemy dotyczace oc - jak zmienic mnoznik w moim duronie...

- vmody i modyfikacje - gdzie znajde vmoda do mojego 2mx help!

[; ?

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na dział "Podkręcanie" z subforami:

- benchmarki - zniknie problem z tym gdzie wrzuc temat o jakims benchu! Tu takze moglyby wyladowac tematy o spi, cinebench etc

- ekstremalne podkrecanie - wiadomo

- HWBot - w niezmienonej formie

- pochwal sie swoim oc - czyli mam bartona 2500+@3200+!!!!!!111

- pytania/problemy dotyczace oc - jak zmienic mnoznik w moim duronie...

- vmody i modyfikacje - gdzie znajde vmoda do mojego 2mx help!

[; ?

Strzelmy jeszcze pierdyliard kolejnych subfor.

Moje propozycje:

- Brandzlomat "podjaraj się swoimi wynikami" z subforami dla każdego benchmarka

- rozbijmy platformy na pojedyncze chipsety. Nie będzie hołota i biedota ze swoimi P31 wchodzić w buty dumnym posiadaczom wypasów o wartości zbliżonej do mojego garnituru ;>

- Karty graficzne j.w.

- Dyski twarde, napędy razem? A gdzie tam! Twarde, miękkie i sadzone. Jak szaleć to szaleć!

Błagam. Działów jest wystarczająco dużo. Rozmowy o podkręcaniu konkretnego sprzętu (czyli w domyśle podkręcaniu nie koniecznie ekstremalnym) świetnie się mieszczą w ramach działów o poszczególnych komponentach lub w niektórych przypadkach w Podstawowych (mamo, mamo, zmieniłem mnożnik).

I tak problem nie polega na niewystarczającej ilości działów tylko na niewystarczającej spostrzegawczości niektórych użytkowników dla których nawet czerwony napis 28pt z informacją o czym jest ten dział byłby nie wystarczający. A na to niestety prostego lekarstwa nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ekstremalnym, jest miejsce tylko na obiektywnie rozumiane ekstremalne wyniki, czyli wyróżniające się na tle innych, a nie subiektywne "ja uważam, że są ekstremalne, więc są".

To ja znowu zadam pytanie - czy WR na AC jest "obiektywnie rozumianym ekstremalnym wynikiem"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Marku, wiec jeszcze zdefiniuj nam co jest ekstremalne, a co nie jest, zeby nie bylo znowu kłótni :)

Ależ proszę Cię bardzo. Ekstremalne to takie którego nie da się osiągnąć relatywnie niskimi nakładami sił/środków/wiedzy lub w inny sposób w znaczący sposób wykraczający poza standardowe osiągnięcia lub standardowe metody dojścia do tychże osiągnięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja znowu zadam pytanie - czy WR na AC jest "obiektywnie rozumianym ekstremalnym wynikiem"?

jeeee chwalmy sie WR sprzetu na jakim prawie nikt nie kreci -> Mega low endowe karty -> Niemiec/MaSell

Albo WR typu: najwyzszy wynik w 3DMxx na karcie xxxx z procesorem xxx do xxxxMHz, troche smiech, ale coz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, to w ekstremalnym powinno byc 6x tyle tematow ;) . Teraz pozostaje kwestia kto jak interpretuje to co napisales wyzej.

@ rybek

halo, ja na tych kartach ludkow z prockami za 1k i kaskadami objezdzalem skillem :D

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, to w ekstremalnym powinno byc 6x tyle tematow ;) . Teraz pozostaje kwestia kto jak interpretuje to co napisales wyzej.

@ rybek

halo, ja na tych kartach ludkow z prockami za 1k i kaskadami objezdzalem skillem :D

tak, szczegolnie dodajac wyniki z X300SE do X300SE oraz X300 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...