forest kila zbila Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 [ot] fajne pulpity, może jeszcze coś podobnego ale bez napisów i w rozsądnej rodziałce (~1280x..) ? [/ot] Co dzisiaj zauważyłem - lenistwo ;] Strona główna - 400kb grafiki która.. Cóż jest po prostu źle skompresowana. Po 50KB ważą obrazki 180 x 200 pix. dla porównania wstawiam obrazki pomniejszone ponad 3x ;] Bez kilkukrotnego zooma nie widać różnicy, optymalizacja takiego obrazka trwa.. 5-10 sekund. Nie mówię że pure waży dużo ale skoro może ważyć 2x mniej i to bez wysiłku... imo nalezy uszanować tak kolegów z limitami jak i klasyczne zasady dbania o lekkość swej obecności w sieci. Nazwa zobowiązuje ;'] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 tego kotka to akurat wstawialem. Zajmowal 22KB wiec chyba nie jest to ogromna strata dla posiadaczy limiitow. Ale masz racje mozna to zmniejszyc bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 czemu niektore texty sie zrobily po angielsku? np zamiast dzis jest today? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zobacz jaki język masz ustawiony na forum, podejrzewam, że przypadkowo przestawiłeś go na Angielski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Niekoniecznie: ja mam polski, ale np. tekst w dymku, gdy najade na ikonke nieczytanych posotw przy nazwie tematu (taki czerwony kwadrat w Darkness) mam "Go to last unread". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Tłumaczenie jakie jest zrobione przez IPB w języku Polski faktycznie ma wiele błędów. Takie rzeczy zgłaszajcie na Fly'a i będziemy wszystko robić w kolejce zgłoszeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 ja mam takie pytanko, czy dało by rade ustawić aby przy nazwie tematu były wyświetlane linki do pierwszej i trzech ostatnich stron zamiast do trzech pierwszych i ostatniej? zacznie by to ułatwiło poruszanie po forum bo częsciej zaglada się do przed ostatniej strony niż do drugiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 znacznie by to ułatwiło poruszanie po forum bo częsciej zaglada się do przed ostatniej strony niż do drugiej. Popieram w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zobacz jaki język masz ustawiony na forum, podejrzewam, że przypadkowo przestawiłeś go na Angielski.faktycznia gapa ze mnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jak tak dalej pojdzie to beda sami redaktorzy na tym forum:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nie do końca bo redakcja już po mału zamkneła możliwość dołączenia się do ekipy PurePC.pl. Wszystkie osoby są dobrze sprawdzane, hmm choć komu ja to tłumacze, dobrze wiesz o co chodzi Przemo^N. PurePC.pl zaczyna się prężnie rozwijać i choć większość tego jeszcze nie widz i to już za jakiś czas powinniśmy Was zaskoczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jak ja lubie niespodzianki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja mam takie pytanko, czy dało by rade ustawić aby przy nazwie tematu były wyświetlane linki do pierwszej i trzech ostatnich stron zamiast do trzech pierwszych i ostatniej? zacznie by to ułatwiło poruszanie po forum bo częsciej zaglada się do przed ostatniej strony niż do drugiej. a co z moją propozycją, zostanie rozpatrzona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 PurePC.pl zaczyna się prężnie rozwijać i choć większość tego jeszcze nie widz i to już za jakiś czas powinniśmy Was zaskoczyć.To zaskoczcie nas artami o PD 930 & FX-57. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 To zaskoczcie nas artami o PD 930 & FX-57. O właśnie :) Gdzie sie podziały? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja bym powiedział inaczej, gdzie się podziali ludzie :P Jednemu płyta strzeliła przez zalanie jej wodą i testy zostały przełożone. Drugi natomiast ma rodzica w szpitalu, czyli siłą rzeczy nie bardzo ma czas siedzieć przed komputerem. Ja natomiast mam matkę po operacji i sesja się zaczeła więc dlatego lekki przestuj jest. Spokojnie prace trwają cały czas, nie spoczywamy na laurach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zamiast ikony/przycisku "Start new topic" mam jakąś sieczkę. Skórka Rooq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Zauważyłem taki mały błąd, chociaż nie wiem czy to błąd, czy w ogóle warto pisać o tym... ale jak już pisze to niech będzie ;] Więc tak: Procesory i płyty główne Subfora: ... ... ... ... Co kupić ? Karty Graficzne Subfora: ... ... ... ... Co kupić? Chodzi o tą spację przed znakiem zapytania ;] wiadomo to nie błąd ale chyba nie powinno jej być :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 No fajowo, ale http://flyspray.purepc.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 No widzę że już poprawione :wink: a co do flyspray to nie chciałem dodawać bo to nie żaden większy problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No widzę że już poprawione :wink: a co do flyspray to nie chciałem dodawać bo to nie żaden większy problem... Rozmiar problemu nie jest ważny - każdy błąd nawet maleńki jest wart jego naprawienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Rozmiar problemu nie jest ważny - każdy błąd nawet maleńki jest wart jego naprawienia :)OK dobrze wiedzieć na przyszłość :wink: Mam problem z zarejestrowaniem w flyspray, dostaje taki komunikat: nie chce iść do kąta :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 OK dobrze wiedzieć na przyszłość :wink: Mam problem z zarejestrowaniem w flyspray, dostaje taki komunikat: [im g]http://img301.imageshack.us/img301/7473/flyspray0if.png[/img] nie chce iść do kąta :| hehe, tekst o pojsciu do konta jest swietny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Konto to jest w banku. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Możesz złożyć jako anonimowy user zgłoszenie lub się zarejestrować. Kod SQL jest zakazany a ten tekst wiadomo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Temat kompresji grafiki Zajmowal 22KB wiec chyba nie jest to ogromna strata dla posiadaczy limiitow. Ale masz racje mozna to zmniejszyc bylo. Oczywiście, że 22kb to nie dużo jak dla stałych łącz czy modemów, jednak ostatni tydzień łączyłem się za pomocą Opery Mini - przeglądarki internetowej dla komórek. PurePC śmiga tam aż miło, jednak zassanie 22kb to zabójstwo, bynajmniej z powodu czasu bo trwa to tylko 3-6 sekund, jednak operator słono sobie liczy za każde 100kb. Aktualnie w Operze Mini mam ustawione "Nie pobieraj grafik" bo odpalenie PPC, jak już wspomniałem, za drogo wychodzi. Jakby zmniejszyć grafiki tak jak na podanym przykłądzie (23kb->6kb) to by było już elegancko. Technologia się rozwija i uważam, że trzeba pamiętać o każdych userach, zarówno tych ze stałymi łączami jak i skromnych komórkowców. ;) Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Technologia się rozwija i uważam, że trzeba pamiętać o każdych userach, zarówno tych ze stałymi łączami jak i skromnych komórkowców. ;) Myślimy, myślimy. I tak narazie jest chyba nieźle - powiedziałbym że pure jest jedną z naprawde niewielu stron o tematyce IT która wygląda nieźle w przeglądarkach typu opera mini i które są w pełni przeglądalne nawet z wyłączoną grafiką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgadza sie. Bardzo wygodnie sie przeglada Purepc na pda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Mam tylko taką małą uwagę, aby autorzy newsów na stronie ppc sprawdzali swoje teksty. Trochę mało profesjonalnie to wygląda gdy w dosłownie kilku zdaniach można natrafić na parę literówek i błędów interpunkcyjnych ;) (np. news o podwójnej karcie 7600gt od Galaxy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Mam tylko taką małą uwagę, aby autorzy newsów na stronie ppc sprawdzali swoje teksty. Trochę mało profesjonalnie to wygląda gdy w dosłownie kilku zdaniach można natrafić na parę literówek i błędów interpunkcyjnych ;) (np. news o podwójnej karcie 7600gt od Galaxy) Lub news: "Neostrada bez abonamentu telefonicznego?". [...] "Już poprzednia ustawa Prawo telekomunikacyjne z 200 roku wyraźnie zabraniała takiego wiązania ofert i dziwi mnie, że urząd wcześniej nie zajął się tą sprawą. Również w regulaminie TP SA nie ma takich obostrzeń wobec klientów" - powiedziała Anna Streżyńska. [...] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...