Crosis Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 To akurat mój błąd. Pisząc newsa wyszła taka literówka. Chodzi o 2000 rok. Swoją droga nie sądziłem, że ten news może pojawić się na PurePC. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Mam tylko taką małą uwagę, aby autorzy newsów na stronie ppc sprawdzali swoje teksty. Trochę mało profesjonalnie to wygląda gdy w dosłownie kilku zdaniach można natrafić na parę literówek i błędów interpunkcyjnych ;) (np. news o podwójnej karcie 7600gt od Galaxy) Faktycznie w opisie galaxy zrobiłem kilka błędów, ale już je poprawiłem i teraz news powinien wyglądać OK. Dzięki za zwrócenie uwagi. Update: "Neostrada bez abonamentu telefonicznego" również poprawione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 wogole kiedy w serwisie pojawia sie jakies ciekawe recenzje itp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 wogole kiedy w serwisie pojawia sie jakies ciekawe recenzje itp ? A te co byly sa nie ciekawe ? ;] Beda beda recenzje.... hohoho ;] Jak sie uda to w tym miesiacu pare dyskaczow 500GB testne SATA/USB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 A te co byly sa nie ciekawe ? ;] sa, nawet bardzo. Nie dosc ze sprzet nie tentego to jeszcze malo i troche nie za bardzo "pro", ale mam nadzieje ze to sie troche zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 sa, nawet bardzo. Nie dosc ze sprzet nie tentego to jeszcze malo i troche nie za bardzo "pro", ale mam nadzieje ze to sie troche zmieni. Aha sprzęt zły, do niczego, no nic miales go dostac w prezencie ale skoro jest zly to wyrzucamy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Faktycznie w opisie galaxy zrobiłem kilka błędów, ale już je poprawiłem i teraz news powinien wyglądać OK. Dzięki za zwrócenie uwagi. Update: "Neostrada bez abonamentu telefonicznego" również poprawione. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zgłosiłem to na flyspreyu, bo nie wiedziałem gdzie takie rzeczy mozna zgłaszac, Własnie tan rok mi sie tak rzucił w oczy:) Aha i jeszcze jedno. Nie wiem czym to jest spowodowane i czy tylko u mnie to wystepuje ale od dzisiaj od południa portal oraz forum zaczeły bardzo wolno sie ładowac. Edytowane 7 Lipca 2006 przez torque8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Prędkości poniżej kilobajta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 u mnie jest ok 20 - 50 kB/s mniej wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Teraz działa dobrze, ale w ciągu dnia chwilami forum stoi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Teraz działa dobrze, ale w ciągu dnia chwilami forum stoi.A mi wlasnie teraz strasznie zwalnia. Za kazdym razem, gdy cos chce zrobic: odpowiedz/odswiezanie/glowna strona po jakis 5-10 sekundach zaskakuje :huh:... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Nom takie czkawki forum łapie... zazwyczaj w środku dnia i pod wieczór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 U mnie czasami nawet polaczenia z serwerem nie moze znalezc :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Faktycznie od dwóch dni były wprowadzane pewne zmiany w serwerowniach gdzie stoją nasze maszyny. Portal jak i forum działało oczywiście cały czas lecz w pewnych godzinach zwalniało dość bardzo. Co do recenzji tu jest problem malutki. Wiekszość osób już ma wakacje lub są po sesjach i oblewają ja natomiast mam sesje dopiero przed sobą i dlatego taka lekka cisza jest ale spokojnie chłopaki pracują i sprzęt będzie się pojawiał regularnie na portalu. torque8 dobrze zrobiłeś, że zgłosiłeś to do fly'a. Już go odchaczyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Romku ale to nie tylko przez te 2 dni... bardzo często czkwakę łapie forum ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Romku ale to nie tylko przez te 2 dni... bardzo często czkwakę łapie forum ;)Nom ja tez to widze od jakiegos czasu, nawet teraz cytujac odpowiedz, czekalem 2 minuty 13 sekund :blink:. Troszke to drazni, bo bardzo wolno sie operacje "poruszaja" :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Zawsze mam w pasku "Trwa oczekiwanie na forum.purepc.pl.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Kurcze to w takim razie zostawie wiadomość Marco niech porozmawia jutro z serwerowniami jak będę na uczelni. Ja nie zauważam tego, aż tak bardzo ale to dla Was jest forum więc musi chodzić na tip top. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) To mnie uspokoiliscie bo myslalem ze cos nie tak jest u mnie. Od chwili forum zaczeło normalnie działac. @edit nie wiem o co wam chodzi ja praktycznie nigdy nie mam problemów z oczekiwaniam na odpowiedz czy cos w tym stylu, dzisiaj o tym napisałem bo to był wyjatek ze tak wolno przewaznie to wszystko bardzo dobrze chodzi Edytowane 7 Lipca 2006 przez torque8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) No fajnie że ten temat został poruszony, chciałem juz PW pisać ;) Mam nadzieje że nie będzie czkawek ;) Jest świetna administracja, dadzą rade chłopaki ;) Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2006 przez Drozda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 No ja też tego doświadczyłem szczególnie wczoraj: Zobaczcie prawy dolny róg to czas wczytywania strony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Wiem wiem marco nad tym pracuje i monitoruje teraz cały czas obciążenie łącza i serwera forumowego czy przypadkiem nie ma przesady z liczbą zapytań. W poniedziałek będziemy się kontaktować z serwerownią i dojdziemy gdzie jest pies pogrzebany bo teraz ani ja ani Marco nie wiemy co spowodowało od kilku dni taki spadek przepustowości forum. Spokojnie dojdziemy. Was drodzy użytkownicy chciałbym przeprosić za wynikłe problemy z czasem oczekiwania na odpowiedź serwera. Postaramy się to jak najszybciej naprawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Romku nie przepraszaj bo to nie wynika z twojej ani Marco winy ;) Fajnie że sie tym zajęliście bo to czasami denerwuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Romku nie przepraszaj bo to nie wynika z twojej ani Marco winy ;) Fajnie że sie tym zajęliście bo to czasami denerwuje ;)Nawet czesto :wink:. Moze obciazenia bazy powoli daja sie we znaki? Za duzo tematow/postow/userow na raz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Moze obciazenia bazy powoli daja sie we znaki? Za duzo tematow/postow/userow na raz? Szczerze mówiąć raczej nie to. Przynajmniej monitoring obciążenia niczego tego typu nie wykazał. Teoria składa się raczej ku problemom w momencie wyszukiwania krótkiego tekstu na wszystkich subforach co powoduje przytkanie się mySQLa. I jesteśmy troche w kropce jak z tego wybrnąć bez dodatkowych inwestycji na które nas niezabardzo stać [więc idea serwera tylko do wyszukiwarki odpada ;) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Ja jeszcze nie miałem ani razu zwolnienia PPC, jedynie czasem serwis. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 To ja powiem że u mnie też zwalnia i to czasami ostro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Skoro, Cię Marco nie stać na te dodatkowe inwestycje to może da się coś wykombinować ze zbiórką kasy na forum ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Skoro, Cię Marco nie stać na te dodatkowe inwestycje to może da się coś wykombinować ze zbiórką kasy na forum ? :)Ciekawe ile jeszcze razy, ktos "błysnie" tym pomyslem...;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 foruym przytyka sie bardzo często i jest to troche denerwujące..... To moze zablokwac opcje wyszukiwania krotkich słow (i tak jest za duzo wynikow nietrafionych wtedy...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...