pluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 http://www.toszcze.org/top/index.php?s=top...posts&c=100 A gdzie my??? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Daje to tutaj bo nie bede zakladal nowego tematu. Dlaczego zdjecia sie rozjezdzaja i pokazuja sie w swojej normalenej wielkosci? Wczesniej bylo ok, a po kilku godzinach po dodaniu posta sie rozjechaly. Trwaja jakies prace czy 'cuś'. :P Link do ferelnego postu. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2263836 Jak ktos z moderki/adminow umie to niech to naprawi albo napisze jak to zrobic. :ploom: EDIT Juz sie naprawilo. :blink: Co sie dzieje z forum i kiedy znikna takie 'kwiatki'. :?: Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 @Santi, z moich obserwacji wynika że to jest kwestia tego że każde zdjęcie najpierw musi załadować się w oryginalnym rozmiarze, a dopiero potem automatycznie się zmniejsza. Więc jak już każde zdjęcie Ci się załadowało, to widzisz wszystko tak jak trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 @Santi, z moich obserwacji wynika że to jest kwestia tego że każde zdjęcie najpierw musi załadować się w oryginalnym rozmiarze, a dopiero potem automatycznie się zmniejsza. Więc jak już każde zdjęcie Ci się załadowało, to widzisz wszystko tak jak trzeba.No wlasnie zrobilo sie jak przelaczylem sie na wew IP gdzie transfer mam o niebo lepszy niz na zew. A stare miniaturki dlaczego nie dzialaja? Te co sa obecnie to imo do [gluteus maximus] sie nadaja. :D Nie mozna wrocic do starych i dobrych rozwiazan (miniaturek) ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Daje to tutaj bo nie bede zakladal nowego tematu. Dlaczego zdjecia sie rozjezdzaja i pokazuja sie w swojej normalenej wielkosci? Wczesniej bylo ok, a po kilku godzinach po dodaniu posta sie rozjechaly. Trwaja jakies prace czy 'cuś'. :P Link do ferelnego postu. 2264135[/snapback] No wlasnie zrobilo sie jak przelaczylem sie na wew IP gdzie transfer mam o niebo lepszy niz na zew. A stare miniaturki dlaczego nie dzialaja? Te co sa obecnie to imo do [gluteus maximus] sie nadaja. :D Nie mozna wrocic do starych i dobrych rozwiazan (miniaturek) ? ;) Jeśli masz namyśli stare tj te sprzed lipca 2006 to raczej nie. Miały one sporo wad: wymuszały /n/r za każdym obrazkiem za każdym razem robiły taką samą "miniaturkę" o dosyć małym rozmiarze na dodatek pobierając i tak pełen obrazek z serwera bardzo wydłużały postowanie przy dużej ilości zdjęć gdyż każdy obrazek miał sprawdzaną wielkość przez nasz serwer powiększanie powodowało otwarcie nowego okna często g** znaczy się mało było na nich widać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dzieki za obszerne wyjasnienie. ;) Faktycznie cierpliwosc nie jest moja domena, trzeba bedzie na nia popracowac. :P A wracajac do tematu to obrazki w takiej formie zostaja na stale? Czy jest to 'okres przejsciowy' w poszukiwaniu jeszcze efektywniejszych i efektowniejszych rozwiazan? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 2264135[/snapback] No wlasnie zrobilo sie jak przelaczylem sie na wew IP gdzie transfer mam o niebo lepszy niz na zew. A stare miniaturki dlaczego nie dzialaja? Te co sa obecnie to imo do [gluteus maximus] sie nadaja. :D Nie mozna wrocic do starych i dobrych rozwiazan (miniaturek) ? ;) Hmm opcje starego pomniejszania zdjęć nie działała jak trzeba więc wprowadzony był system zaczerpnięty z portalu z klepsydrą i przyciemnieniem tła lecz tu IPB bardzo psuło ten system i musieliśmy go wyłączyć. Obecny system nie powoduje komplikacji z dodawaniem i otwieraniem zdjęć i choć regulamin mówi jasno, najszersze zdjęcie to 650 pix to i tak wszyscy dodają w rozdzielczościach 800 do 1280 pix. Dlatego włączony jest system miniaturyzacji jaki widzicie na forum obecnie. PS. chyba lepsza opcja takiej miniaturyzacji niż procenty za łamanie regulaminu i dodawanie za dużych zdjęć B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ale system a'la portal nadal dziala przy zalacznikach :blink: Wiec chyba nie jest tak do konca wylaczony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 widzę, że macie ogromne problemy z tymi miniaturkami :? zawsze coś jest nie tak <_< 2. 640x768 da się coś z tym zrobić bo fota nr 2 nie jest minimalizowana do miniaturki 640x480 :-| Ależ wszystko jest ok. System na zapobiegać rozwalaniu się forum na szerokość i to robi. Jaki cel ma mieć zmniejszanie 640x768 do 640x480 oprócz tego, że obrazek po takiej operacji wyglądałby przekomicznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ok thx myślałem, że maxymalna akceptowalna rozdzielczość foty to 640x480, a np 640x800 jest niezgodne z regulaminem ale przeczytałem i wiem że Nie umieszczaj w postach dużych obrazków lub długich linków, powodujących "rozjeżdżanie" się forum. Maksymalna szerokość wstawianych obrazków to 650 pikseli, do większych obrazków należy podawać linki. Przy podawaniu bardzo długich linków wskazane jest stosowanie tekstu zastępczego ( tekst zastępczy ).chodzi tylko o szerokość obrazka, a wysokość jest dowolna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Hyh co do tego newsa o D80 na glownej stronce. To mogliscie dac zdjecia pokazujace dslr od przodu a nie z gory :/ "Aparat D80 jest wyposażony w matrycę CCD o rozdzielczości 10,2 mln efektywnych pikseli, która umożliwia użytkownikowi swobodę przycinania zdjęć i drukowania powiększeń." A nie lepiej napisac kadrowania? Od razu wiadomo ocb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 U mnie dosc dupnie działaja te miniatury. np http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2263828 Fotki lobo0 po kilku sek przestały sie ładowac i nawet F5 nie moze ich odswiezyc w sposob by wyswietliły sie całe a nie strzepki. z kilku jego zdjec tylko 2 mam w całosci.. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 To jest jakis problem po Twojej stronie. Po załadowaniu całosci przekształca sie ono w miniaturke. Widze wszystkie zdjecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Czy mozna by zrobic tak zeby fotki otwierały sie w nowym oknie a nie tym samym co forum?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Czy mozna by zrobic tak zeby fotki otwierały sie w nowym oknie a nie tym samym co forum??W którym miejscu otwierają Ci się w tym samym oknie ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 To pewnie nie znaczy że w tym samym oknie ale nakładają się na jedno okno miniaturki flash. Może tak zrobić żeby użytkowniczki pod awatarem miały napisane "Uczestniczka" był by lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Może tak zrobić żeby użytkowniczki pod awatarem miały napisane "Uczestniczka" był by lepiej.Hehe, a przy rejestracji się płeć podaje bo ja już nie pamiętam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 To pewnie nie znaczy że w tym samym oknie ale nakładają się na jedno okno miniaturki flash. Na stronie www.purepc.pl nie ma flash'a tam gdzie to nie potrzebne. Jedyny raz kiedy użyłem flasha to do streamingu video. Co do otwierania zdjęć - jest praktyczne i degradable. Jeśli ktoś chce w nowej karcie/oknie/whatever to od tego jest środkowy przycisk myszki (albo SHIFT). Wymuszanie otwierania czegokolwiek w nowym oknie jest kretyńskim zamysłem z lat 90tych. Ja jako użytkownik chce decydować co i gdzie ma mi się otwierać, a autorom serwisów od tego wara. I to samo staram się stosować na pure Może tak zrobić żeby użytkowniczki pod awatarem miały napisane "Uczestniczka" był by lepiej. Przy rejestracji nie ma pola płeć więc wymagało by to najpierw zdefiniowania przez zainteresowanych swojej płci. Szczerze mówiąc nie sądze, żeby był to aż tak istotny problem, żeby się tym zajmować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 W którym miejscu otwierają Ci się w tym samym oknie ;) ?Jak kilkne na jakis obrazek (nie miniaturke) to otwiera sie w tym samym oknie co forum, a nie w nowym przez co z przyzwyczajenia czesto zamkne form :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 W php by przemo i na VB jest możliwość sprawdzenia - ile czasu użytkownik był zalogowany na forum [godzin, sekund, dni...] Czy skrypt IPB to posiada? Czy ja mogę sprawadzić ile przesiedziałem od początku zalogowania na purepc? Z pewnością moderatorzy to widzą? I jeśli jest to możliwe to proszę podesłać na PW te informację (bardzo mi zależy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Jeżeli jest coś takiego możliwe to też poproszę info na PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Moderatorzy nie maja takiej mozliwosci.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Faktycznie nie ma takiej możliwości aby to sprawdzić. Moim zdaniem trzeba ingerować w bazę i wyciągnąć tą informację lecz czy jest to możliwe to nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kiedy beda dostepne tapetki z logo PurePC ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kiedy beda dostepne tapetki z logo PurePC ? icon_biggrin3.gifNa co Ci tapetka, lepsza będzie koszulka, wiem że ma trafić za jakiś miesiąc do sprzedaży ;] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Też pisze sie na tapetke :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 No ja też bym był za tym aby były jakieś tapetki z logo PurePC ;] Zaraz by poszlo na pulpit :PP A koszulki jak nie bedą za drogie to sie skusze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Tapety będą dostępne do ściągnięcia już nie długo, do weekendu powinny się pojawić w 3 rozdzielczościach: 1024, 1158, 1280. Co do koszulek to nie będą drogie, kosztować będą tyle ile zapłacimy za nie sami, na tym nie będziemy zarabiać. W sumie jakieś 25-30 zł + przesyłka za pewne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 romek jesli o mnie chodzi to do ceny koszulki moglibyscie doliczyc np. 5zl, kaska na rozwoj serwisu wyjdzie chyba wszystkim na dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) a ja jestem przeciwny pomysłowi ent’a, gdyż userzy będą myśleli, że administracja serwisu ma jakiś dług względem nich. :] pamiętajcie to jest biznes i z czego widzę Romek dobrze o tym wie, musi to tylko dobrze rozegrać pozdrawiam Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez cavarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Przecież każdy może wpłacić kilka złotych więcej chyba nie zginą :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...