Zenfist Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 lukarz - nie pisałem tego jako pełen ofens ;) raczej w celu mobilizacji i z ;) odwócony atx - tak, bo chyba nie btx :P pasują do tego plyty atxowe :P do góry nogami,, i nikt pzy zdrowch zmysłach nie nazwie tego btxem co od ilości recenzji - imo mogło by być więcej,, masz trochę czasu ? możliwe że uda m się zorganizować dojście do sprzętu z tym że na krótki termin raczej (1-2dni),, do ocykania i testowania wystarczy,, napisze się potem I to standard, który staje się coraz bardziej popularny ;) Zwłaszcza w droższych obudowach Prawdą jest że BTX po cichu umiera, jednak niektóre stworzone dla jego potrzeb rozwiązania przechodza do ATX :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 odwócony atx - tak, bo chyba nie btx :P pasują do tego plyty atxowe :P do góry nogami,, i nikt pzy zdrowch zmysłach nie nazwie tego btxemTo jest najnormalniejszy ATX i tyle. I to standard, który staje się coraz bardziej popularny ;) Zwłaszcza w droższych obudowach Prawdą jest że BTX po cichu umiera, jednak niektóre stworzone dla jego potrzeb rozwiązania przechodza do ATX :-) Inte oficjalnie porzucił BTX i w 2007 zastąpi obecne płyty BTX odpowiednikami Micro ATX. Do tego BTX to głównie rozmieszczenie elementów na płycie + odpowiednia obudowa (i nie mówię tu o herezjach typu np. Stacker) więc użycie jego rowiązań jest na platfornie ATX raczej niemożliwe (a szkoda, bo dobrze było to zrobione). ale to chyba offtopic wszystko ;X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Adminie techniczny mam do ciebie pytanko: Dlaczego przy łączu 2Mbit ADSL purepc działa jakby chciało a nie mogło. Np. usuwanie wiadomości ze swojej skrzynki trwa przynajmniej pół minuty. Do tego są w wielu porach dnia straszne przestoje i z tego co widzę problemem jest wasz serwer, który każe długo czekać. Usuwajcie wiadomości w nocy jak jest mało userów, korzystajcie z alternatywnej wyszukiwarki googlowej zamiast forumowej, a bedzie działac szybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 bla bla blajak zwykle masz rację potwierdzając to co napisał Zenfist i to co ja wcześniej napisałem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Wydaje mi sie ze zegar forum nie zgadza sie z rzeczywistoscia. Edytowane 29 Października 2006 przez Errorx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Wydaje mi sie ze zegar forum nie zgadza sie z rzeczywistoscia.Zmień sobie w panelu na czas zimowy, czy takie pytania i tematy muszą być zakładane co pół roku, nie można poszukać?? Panel kontrolny->ustawienia forum->automatyczna korekcja czasu letniego/zimowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Ja to mam zaznaczone, a forum pokazuje mi teraz 15:13, podczas gdy na kompie mam 16:13 (żeby nie było - zegar mam przestawiony). Edytowane 29 Października 2006 przez Mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja to mam zaznaczone, a forum pokazuje mi teraz 15:13, podczas gdy na kompie mam 16:13 (żeby nie było - zegar mam przestawiony). zgadza się, miałem godz 15 na kompie, po zmianie czasu jest 14 a na forum 13......ktoś cofnął o 2h :D......albo zostało zmienione 2 razy :rolleyes: niezależnie....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Boli ojj boli mianowicie to, że wyszukuje tylko wyrażenia minimum 3 literowe, kiedy ja potrzebuje aby znalazło 2literowej... Oczywiście mam na myśłi szukajke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Boli ojj boli mianowicie to, że wyszukuje tylko wyrażenia minimum 3 literowe, kiedy ja potrzebuje aby znalazło 2literowej... Oczywiście mam na myśłi szukajke popieram <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Ja to mam zaznaczone, a forum pokazuje mi teraz 15:13, podczas gdy na kompie mam 16:13 (żeby nie było - zegar mam przestawiony). zgadza się, miałem godz 15 na kompie, po zmianie czasu jest 14 a na forum 13......ktoś cofnął o 2h :D......albo zostało zmienione 2 razy :rolleyes: niezależnie.......Tez tak mialem. ;] Zmienilem sobie czas na Kaliningrad, South Africa i teraz wszystko gra. :P EDYTA Juz naprawili. ;] Znow trzeba bylo powrocic do czasu Bruksela, Kopenhaga, Madryt, Paryz. :) Edytowane 29 Października 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Chciałbym się zapytać, dlaczego forum automagicznie zmienia wszystkie słowa w nazwie tematu na el0 młodzieżowe, z dużych liter? Może ja sobie tego nie życzę? :lol2: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&am...=0#entry2372395 Edytowane 29 Października 2006 przez Mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A moze my nie chcemy tytułów typu "To jEsT tYtuł temaTu"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No nie wiem, czy zauważyłeś, ale właśnie o to mi chodzi. Bo chciałem napisać tylko pierwszy wyraz z dużej, to nie, wszystkie są z dużej. Już jasne o co mi chodzi? :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No nie wiem, czy zauważyłeś, ale właśnie o to mi chodzi. Bo chciałem napisać tylko pierwszy wyraz z dużej, to nie, wszystkie są z dużej. Już jasne o co mi chodzi? :lol2:Jeżeli umozliwimy pisac tak jak sugerujesz to bedzie również mozlliwość PiSanIa w El0 mloDzIezOwy sPOsoB.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Rozumieć. A sZkOdA, że nie można pisać normalnie :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Adminie techniczny mam do ciebie pytanko: Dlaczego przy łączu 2Mbit ADSL purepc działa jakby chciało a nie mogło. Np. usuwanie wiadomości ze swojej skrzynki trwa przynajmniej pół minuty. Do tego są w wielu porach dnia straszne przestoje i z tego co widzę problemem jest wasz serwer, który każe długo czekać. hmm... ostatnio mialem skrzynke zapelniona w 90% i wiadomosci usunely sie w 5s ? i to w srodku dnia ? Dziś na portalu ukazała sie kolejna recenzja http://www.purepc.pl/node/722 po ostanim tescie przegladarek autorstwa sgj, za kilka dni kolejny art.... aha... były prośby odnośnie relacji z targów? była live.... jak pisałem. Edytowane 31 Października 2006 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Lukasrz większość tylko dostrzega braki a nie dostrzega czy faktycznie coś się zmienia. Co jak co ale dzięki tym złym słowom od userów poprawiamy się cały czas i ciągniemy pomału do góry. 5 miesięcy minęło a cały czas mamy wzrost więc nie jest tak źle panowie. Nie jest super ale też nie tragicznie ;) Kilka osób mówiło o sprzęcie. Sprzęt to najmniejsze piwo w sumie, gorzej jest z jego dostępnością bo duże serwisy/gazety przetrzymują go baaaardzo długo i zazwyczaj jeszcze uszkodzą (3 razy się już z tym spotkaliśmy). Ustalamy sobie właśnie terminy kto może pracować w jakie dni, aby portal cały czas był uzupełniany o recenzje i newsy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Cała administracja się szykuje akurat do wyjazdu na targi do krakowa, stąd raczej mała nasza obecność w ostatnich 2 dniach. Odrobimy po weekendzie ;> Trzymam za slowo B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 To jak z tą szukajką? Znieślibyście limit liter wyszukiwanych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Tu masz odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 To jak z tą szukajką? Znieślibyście limit liter wyszukiwanych? Jest to technicznie absolutnie nie możliwe o czym mówiłem wielokrotnie. Natomiast testowo w skórce Pure o czym też pisałem została uruchomiona wyszukiwarka alternatywna korzystająca z mechanizmu wyszukiwania google - nie zawiera ona wszystkich stron forum, ale zapewnia czasami szybszą alternatywę w przeszukiwaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ciekawy jestem czy jednym z kryteriów branych pod uwagę przy wyborze nowego redaktora PurePC, jest jego poziom kultury osobistej i sposób w jaki odnosi się do innych użytkowników tego forum? Czy ten aspekt akurat nie jest brany wcale pod uwagę? Bardzo mnie to ciekawi. Pozdrawiam Przypominam sie czwarty raz, moze ktos przeoczyl pytanie, w koncu minelo juz prawie 10dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Na dole masz taki przycisk "raport" jak ci coś nie pasuje. A przy naborze do redakcji były chyba brane pod uwagę wcześniejsze dokonania misiu-pysiu. A swoją drogą to ja mam chyba wierną grupkę osób która mnie raportuje. Keep on workin', dopiero 10%. Moj Ty MYSIU-PYSIU (do swoich kolegow takie zwroty) :lol: Bo co? :lol: dokladnie - "Uderz w stół, a nożyce się odezwą.", masz cos na sumieniu?Mam. Dużo. Poza tym moje pytanie nie ma nic zwiazanego z Toba, caly swiat wokol Ciebie sie nie kreci.Ah. Nie wiedziałem że w redakcji jest więcej łobuzów, dobrze wiedzieć że nie jestem sam. To juz pytan nie mozna zadawac Tutaj? A moze dostane % za to pytanie? Cos sugerujesz?Niestety nie mam mocy na dawanie procentów, a nawet na ich załatwianie. Ja nie zaczynam posta zwracajac sie do Ciebie np.: chlopczyku, czlowieku, pysiu, misu, sloneczko itd.Oj, promyczku, nikt ci nie broni! Nie bierz tego do siebie ale widze, ze w Twoim roczniku to jednak norma (nie mowie na podstawie jednej osoby).Nie płacz, już nie płacz kruszynko, wytrzyj łzy. Edytowane 4 Listopada 2006 przez Sarkazz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Moj Ty MYSIU-PYSIU (do swoich kolegow takie zwroty) dokladnie - "Uderz w stół, a nożyce się odezwą.", masz cos na sumieniu? Poza tym moje pytanie nie ma nic zwiazanego z Toba, caly swiat wokol Ciebie sie nie kreci. To juz pytan nie mozna zadawac Tutaj? A moze dostane % za to pytanie? Cos sugerujesz? EDIT: :lol: Bo co? :lol: Bo jakas kultura jest wymagana. Ja nie zaczynam posta zwracajac sie do Ciebie np.: chlopczyku, czlowieku, pysiu, misu, sloneczko itd. Nie bierz tego do siebie ale widze, ze w Twoim roczniku to jednak norma (nie mowie na podstawie jednej osoby). Edytowane 4 Listopada 2006 przez SKRYTOBOJCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Przypominam sie czwarty raz, moze ktos przeoczyl pytanie, w koncu minelo juz prawie 10dni. Kryterium jest dosyć proste: znajomość tematu i umiejętność pisania. Natomiast domyślam się do czego pijesz i informuje, że: a) zasady na forum są jednakowe dla wszystkich. czy są w redakcji czy nie b) serwis jest community-driven i redakcja nie jest zamkniętą twierdzą c) osoby które zostaną uznane za nie nadające się, albo niegodnie reprezentujące serwis mogą zostać z niej wykluczone po wspólnej decyzji zarządu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Co jak co ale dzięki tym złym słowom od userów poprawiamy się cały czas i ciągniemy pomału do góry To jest dobre podejście :) zadaniowo - motywacyjne ;] myślę że każdy kto dokłada Wam po plecach robi to w dobrej wierze i mając na uwadze przyszłość serwisu misie-pysie a może by tak na pw,, bo was zaraportuje :lol: A recki - wucet ryby - fajnie ładnie ale dalej brakuje zestawienia bo porównanie wody do boxów troche się mija z celem ;] przeglądarki od sgj jak zwykle pro i mi się to podobało,, tematyka oryginalna Marco - zarządu :D to brzmi nieźle ;] jak community-driven to może by tak vote kick na osła i będzie full-elo demokratycznie ;] Edytowane 4 Listopada 2006 przez forest kila zbila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Kryterium jest dosyć proste: znajomość tematu i umiejętność pisania. Natomiast domyślam się do czego pijesz i informuje, że: a) zasady na forum są jednakowe dla wszystkich. czy są w redakcji czy nie b) serwis jest community-driven i redakcja nie jest zamkniętą twierdzą c) osoby które zostaną uznane za nie nadające się, albo niegodnie reprezentujące serwis mogą zostać z niej wykluczone po wspólnej decyzji zarządu A juz myslalem, ze mi nikt na to pytanie nie odpowie. Chyba nie ma osoby ktora by nie widziala ze chodzi o genghiskhana. Co do punktu A, to wlasnie nie jestem tego pewien, co juz pisalem romkowi na GG i PW, ale jako ze teraz wyjechal, to czekam teraz na jego odpowiedz, na moje ostatnie pytanie. Na forum nie jestem od wczoraj i swoje jakies zdanie mam wyrobione. Jeszcze jedno pytanie, czy to jest powazne zachowanie dla redaktora? Oj, promyczku, nikt ci nie broni! (...) Nie płacz, już nie płacz kruszynko, wytrzyj łzy. Edytowane 4 Listopada 2006 przez SKRYTOBOJCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Chyba nie ma osoby ktora by nie widziala ze chodzi o genghiskhana.No np. ja nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Dodatkowo nawet nie wiem kto to jest ten genghiskhan, kiedyś mignął na forum redakcyjnym i tyle. Jeszcze jedno pytanie, czy to jest powazne zachowanie dla redaktora?Ja jestem newsmanem, zdegradowali mnie swego czasu za łobuzowanie. Dodatkowo nie można być śmiertelnie powaznym cały czas, bo to niezdrowe. Nie rozumiem jak możesz się oburzać z powodu takich dyrdymałek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Panowie, ale czym wy sie orgazmujecie? Nie macie nic innego do roboty? Snieg pada, balwana ulepic, obiad mi ugotowac. Wybierzcie cos :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...