Gość Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Wybacz nie chce sie z toba wdawac w zadne dyskusje bo jest takie netowe powiedzonko, ktore kazdy zna.... Zawsze sie znajdzie taki przeciw ktoremu zwrocony jest caly swiat. Edytowane 24 Listopada 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Tak, uwazasz ze nie jestes swiety bo dostales 20%....O trollowaniu juz nie pamietasz? Temacik o ps3 to pewnie zagubiony pakiet w matrixie? Juz za samo to co tam wyczyniasz powinienes sie pozegnac forum, ale to nie ja/ty decyduje o % i banach... "bo jesli regulamin ma dzialac tylko w jedna strone to dziekuje za takie forum" To moze podziekuj? edytowales posta dlaczego?? nie wazne wkleilem go wyzej facet daj sobie troche na wstrzymanie -bo jak widze twoje teksty o Matrixie myla ci rzeczywistosc z twoim ulubionym filmem. przyszedles tutaj siac swoja niechec do mnie ,bronic modow?? albo podrzegac? - jak ci sie nie podalo jakies moje zachowanie to dlaczego nie zglaszales raportow?? Co cie boli? to ze uzytkownik forum wytyka bledy administracji?? to ze mam 20% oznacza ze mam "okazje do siedzenia cicho"?? -jestem juz pozbawiony praw??-prawa glosu?? i to pewnie dlatego ze to TY tak uwazasz?? Moj wczesniejszy byl skierowany do administracji forum-uwazasz sie za takiego?? ,mozesz nabijac sobie wiele jeszcze postow nawet i 20 tys a i tak bedziesz nie zauwazany-no tak przeciez nie trollujesz to jestes niezauwazalny :mur: tylko trolle sa zauwazani :mur: Leczysz chyba jeszcze jakies kompleksy -ale to chyba nie ten temat ,idz na forum sport moze tam znajdziesz rozwiazanie trapiacych cie problemow -joga albo cos a na koniec nie rob OT -niech sie wypowiadaja Modzi jak maja taki zamiar i niech oceniaja co maja ocenic ,poki nie jestes modem to swoje oceny slij na priva albo w raportach do modow nie odpisuj szkoda mi czasu na "pogawedki" z toba i sluchania tekstow z Matrixa ps.wlasnie przez takich jak ty sa OT na forum ,ktos cos pisze w temacie ale zawsze sie znajdzie ktos kto uzywa zaczepek i prowokuje OT ,a pozniej twierdzi ze to ja trolluje :mur : Edytowane 24 Listopada 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Z tym walczymy od dłuższego czasu i raczej walczą wszyscy posiadający invision board'a. Niestety ich support jest do d* a nasze pomysły są raczej w małej ilości i na wyczerpaniu. Zwłaszcza fascynujące jest jakim cudem czasami wysyła maile po angielsku do użytkownika mającego zdefiniowany język polski Tak to prawda a czy nie lepiej przejśc na vBulletin? , który jest lepszy od IPB :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Tak to prawda a czy nie lepiej przejśc na vBulletin? , który jest lepszy od IPB :-| Pod jakimi względami ;) ? Generalnie nie planujemy: 1) znamy dobrze IPB i wiemy co gdzie jest i co może się psuć ;> 2) mamy dobrą wyszukiwarkę napisaną pod IPB 3) mamy skiny których nie chcielibyśmy się pozbywać 4) mamy dużo własnych modyfikacji do IPB które trzeba by przepisywać pod vB 5) musielibyśmy sporo zmieniać w konwerterze IPB -> vB żeby uwzględnić nasze modyfikacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 1) znamy dobrze IPB i wiemy co gdzie jest i co może się psuć ;> 2) mamy dobrą wyszukiwarkę napisaną pod IPB 3) mamy skiny których nie chcielibyśmy się pozbywać 4) mamy dużo własnych modyfikacji do IPB które trzeba by przepisywać pod vB 5) musielibyśmy sporo zmieniać w konwerterze IPB -> vB żeby uwzględnić nasze modyfikacje A to jednak szkoda sie bawić w zamiane bo w tym wypadku wydaje się to bezsensowne. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Hello. :) Czy jest szansa by taka skorka jak tutaj pojawila sie na naszym forum? ;) Wiem, ze tam forum jest na vBulletin, ale byc moze dalo by sie to zrobic w IPB. ;] Mysle, ze wielu uzytkownikom ta skora by sie bardzo spodobala gdyby byla na PPC. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mnie się ta skóra nie podoba :P i za dużo w niej grafiki (za długo się ładuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jakbym miał przeglądać forum na takiej skórze jak pokazal Santi to wolałbym w ogóle nie przeglądać <_< Toż to porażka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Pure-Blue jak dla mnie jest git ;) przyjemna dla oczu w sam raz na odprężenie a takie dziwactwa... jak ktoś lubi - czemu nie ale ja podziękuję za to :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Czy mi sie tylko wydaje czy cos sie zmienilo przy skalowanych obrazkach? Wczeniej widzialem ramke z [object text] rowna z szerokoscia jpg'a a teraz jest rozciagnieta na caly post... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mnie się ta skóra nie podoba :P i za dużo w niej grafiki (za długo się ładuje) Jakbym miał przeglądać forum na takiej skórze jak pokazal Santi to wolałbym w ogóle nie przeglądać <_< Toż to porażka... Pure-Blue jak dla mnie jest git ;) przyjemna dla oczu w sam raz na odprężenie a takie dziwactwa... jak ktoś lubi - czemu nie ale ja podziękuję za to :PWidze, ze wam sie nie podoba. ;] Glownie mi chodzi o uklad kolorystyczny skorki. Powiedzmy, ze skorka pure z takimi kolorkami jak tam i imo bylo by super. ;]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) He, trzy miesiące temu kupiłem vBulletin za 620 złotych, mogę sprzedać o wiele niżej. Luba nawet dać za darmo, jeśli gdzieś tam będzie napisane, że to ja dałem :) takie uczucie ważności, ale forum bogate a i nie ma nikt zamiaru przejść na vB. Napewno takie forum będzie się wyrózniało, a przyzwyczajenie ja myśle, że z 25 dni i wszyscy by przeskoczyli. Bo co się niewchodzi na forum to IPB, nie mówię, że to źle, ale powszechnie. Najwazniejsze jest, zeby bylo funkcjonalne i szybkie. Taki male OTe Edytowane 3 Grudnia 2006 przez niko2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No widzicie, nawet za darmo jest oferta, ale ciezko kogos przekonac. ^_^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 @niko2003 E tam XS jest na vB ;] Ale IMO IPB jest lepszy i bardziej funkcjonalny ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No tak oczywisci3 XS jest. Miałem na myśli coś polskiego... Na zachodzie jest 50 na 50, w Polsce myśle ze 90, dlatego, że nie ma po polsku supportu, jest tlumaczenie super zrobione przez znajomego, nawet jest polska wizualizacja, czytaj post replay to nowy temat itp. ale nie ma ogolnie zadnej sceny czy ludzie ktorzy to supportuja, Kolega prowadzi np. www.cdrinfo.pl na vB i bardzo chwali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Wydaje mi się, że dosyć zrozumiale wyjaśniłem dlaczego NIE zmigrujemy na vB. zresztą nie widze jakichkolwiek plusów do takiej zmiany, nie licząc lepszego supportu od producenta vB niż IPB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 marco na ipb jest bardzo duzo exploitow ktorymi kazdy bardziej rozgarniety 12 latek moze narobic wiele szkod. vb jest o duzo bezpieczniejsze , mniej obciaza serwer i wiecej rzeczy da sie ustwic w panel admina ogolnie duzo jest plusow migracji na Vb. znowu IPB ma bardzo czysty i przejzysty kod latwo pod ipb pisac mody. Userzy szybko by sie do niego przywzyczili a skiny - jaki problem jest je przerobic ? ale jesli niechcecie to wasza sprawa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 marco na ipb jest bardzo duzo exploitow ktorymi kazdy bardziej rozgarniety 12 latek moze narobic wiele szkod. vb jest o duzo bezpieczniejsze , mniej obciaza serwer i wiecej rzeczy da sie ustwic w panel admina ogolnie duzo jest plusow migracji na Vb. Jak już wchodzimy w te rejony to przestawmy się na konkrety. Exploitów jest dużo na to i na to. Kwestia odpowiedzialności administrujących (patche) i własnych rozwiązań uprzykrzających życie potencjalnie nie proszonym gościom (nie będe ich z oczywistych powodów wymieniał, ale myśle, że każdy kto ma jakieś większe forum pod opieką stosuje jakieś mniej standardowe zabezpieczenia w różnych warstwach - od bazy począwszy po filtrowanie niektórych requestów skończywszy). Co do wydajności - konkrety. Benchmark jakiś? Porównanie zapytań do mySQL?. Generalnie gwarantuje, że głównym problemem wszystkich większych for czy to na IPB czy vB jest full text search mySQL i generalnie myISAM jako storage engine. My akurat tego się pozbyliśmy przepisując wyszukiwarkę IPB tak by nie używała mySQLa dzięki czemu od strony samego zapytania (nie mówie o generowaniu listy wyników bo to trwa chwilkę) wyszukiwanie trwa < 0,1 sek w porównaniu do czasami nawet kilkudziesięciu przy wykorzystaniu FTEXT mySQLowego (na umówmy się - stosunkowo słabej maszynie którą dysponujemy). Po za wyszukiwarką zapytania SQLowe IPB są dosyć czyste i nie generują zbytnich problemów (oczywiście pod warunkiem wyłączenia live-time updateów wyświetleń i heap na sesjach, ale to raczej rzeczy oczywiste i podejrzewam, że podobnie należało by postąpić z vB. znowu IPB ma bardzo czysty i przejzysty kod latwo pod ipb pisac mody. Nie mam dobrego porównania więc nie będe rzucać sądów, aczkolwiek z jakością kodu IPB bym polemizował. Pomijając oczywiście brak dokumentacji to niektóre rzeczy są napisane w sposób kretyński, a powielanie niektórych elementów osobno dla ACP sprawia wrażenie jak by te 2 elementy pisano w oderwaniu od siebie. Userzy szybko by sie do niego przywzyczili a skiny - jaki problem jest je przerobic ? Problem jest jeden całkiem prosty - jest nim czas ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Moje pytanie brzmi Czy jest ktos z Wwa komu moge wypozyczac sprzet do recenzji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Z tym to chyba najlepiej mail do Romka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Moje pytanie brzmi Czy jest ktos z Wwa komu moge wypozyczac sprzet do recenzji? romek(malpa)purepc.pl :) tam sie najlepiej zglosic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zapraszam pod maila: romek@purepc.pl wraz z podaniem nazwy firmy, stanowiska piastowanego w nim oraz danych kontaktowych do dalszej rozmowy. Pozdrawiam Rafał Romański Redaktor Naczelny PurePC.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Co sie stało sie ? Coś przyciski pomocnicze nie dzialają... Zmiana koloru czcionki, hyperlink,obrazek itp. Niech ktoś to przetestuje bo zwariować idzie ;] Zaznaczam sobie tekst i chce dać jako cytat a tu [gluteus maximus]. Wywala mi tylko zamiast zamknąć tag na końcu zaznaczonego tekstu. To samo jest z pogrubieniem, kursywą, podkreśleniem i przekreśleniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Nie tylko Ty to masz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) A ja mam tak, ze jak pisze posta sprawdzanie pisowni dziala dopiero po jego zatwierdzeniu, w czasie jego szybkiej edycji (w pelnej edycji tez nie dziala) . FF 2.0 Edytowane 12 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mam taką propozycję, może by przy tematach robić takie jak by gwiazdki/znaczki/coś tam innego które by zaznaczały to że temat został już zaraportowany?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mam taką propozycję, może by przy tematach robić takie jak by gwiazdki/znaczki/coś tam innego które by zaznaczały to że temat został już zaraportowany?? Można po prostu napisać o tym w poście i tyle. Takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Nie każda osoba raportująca ma ochote się ujawniać. Poza tym teksty w stylu: "już poleciał raporcik na Ciebie" są denerwujące, prowokujące i ponadto nic nie wnoszą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 nie działa Panel kontrolny :( wczytuje pustą stronę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Mi tam dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...