djsilence Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Heh, F5 nie odnosiło skutku. o czyszczeniu kaszy nie pomyślałem, ale CTRL+R podziałało. (BTW, też macie w nowej javie słownik który sam podkreśla błędy jak w wordzie?, a moze to nie jest w javie:) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 To jest wtyka ff. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Z góry mówię że nie jestem na bieżąco w tym temacie i jeśli będzie to OT to proszę deletować... Już od pewnego czasu zauważyłem że forum chodzi strasznie wolno nawet jak jest mało userów, a śmiało mogę powiedzieć że to nie jest wina mojego łącza. Przed chwilą zrobiłem takiego screnna: Na dole widać jak się wczytywało. To już tak będzie? Co się w ogóle dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Problem dość często omawiany w tym temacie, chyba nie wiadomo co to powoduje ;] Może za dużo połączeń do serwera lub coś podobnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Jak szukales jakiejs popularnej frazy na calym forum to sie nie dziwie. :wink: Wlasnie wrzucilem w szukajce na cale forum OEM :arrow: 21 sekund to nie tak tragicznie na filtracje 2 milionow postow [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Kliknąłem zobacz posty usera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 I dziwisz sie ze musialo przeszukac cale forum od kwietnia 2003 pod autora? :| Czy ja czegos nie rozumiem czy chcialbys zeby cala operacja trwala 0.6140 sec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Niestety, szybkość działania forum jest od ~wtorku tragiczna. Podczas otwierania topicu herbatę można wypić. O otwieraniu kilku topiców jednocześnie nawet nie myślę. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Wyczysciles cache? Bo u mnie jak bylo tak jest - od 0.15xx sec do 0.6xxx sec.... Z reszta... ESGIEJOT :icon_exclaim: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Z góry mówię że nie jestem na bieżąco w tym temacie i jeśli będzie to OT to proszę deletować... Już od pewnego czasu zauważyłem że forum chodzi strasznie wolno nawet jak jest mało userów, a śmiało mogę powiedzieć że to nie jest wina mojego łącza. Przed chwilą zrobiłem takiego screnna: Generalnie nie wszystkie formy wyszukiwania możemy przenieść do naszego systemu wyszukującego. Wyszukiwanie: 1) wszystkich postów użytkownika 2) wszystkich tematów użytkownika 3) IP ;) (tego nie widzicie ;>>> i kilku dużo mniejszych rzeczy odbywa się prosto na mySQLu. Niestety przy tej a nie innej ilości rekordów to trwa długo i na to nie ma rady (oprócz zawężania kryteriów wyszukiwania ;) [ew. pomóc mogła by macierz dysków SAS i jakiś xeon quad-core z 4 GB RAMu ;))) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Kliknąłem zobacz posty usera...Jak Kaeresa to nic dziwnego. :ploom: SGJ widzę też aktywny. ;) Niestety, szybkość działania forum jest od ~wtorku tragiczna. Podczas otwierania topicu herbatę można wypić. O otwieraniu kilku topiców jednocześnie nawet nie myślę. :/Czyżbyś pił w tym czasie kilka herbat? B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No mnie wlasnie kopara do ziemi opadla - 307,4715 sec - czas ladowania watku. Jak na godzine 5 rano to chyba 'troche' dlugo :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CryRaven Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Trochę was nie rozumiem. U mnie nie ma żadnych spadków. Strony otwierają się normalnie(szybko) :legal: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 A jestes tu cale dwa dni? ;) Ja niestety spadki mam chwilami ogromne co widac w poscie wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CryRaven Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No w sumie masz racje. Zobaczymy jak to będzie :) Mam nadzieję, że ten problem zostanie naprawiony :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Przed chwilą dostałem "500 - Internal Server Error", ale na szczęście był to jakiś przypadek 1 na milion. Forum nadal śmiga :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 A u mnie chodzi wszystko pięknie i jestem zadowolony. [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No mnie wlasnie kopara do ziemi opadla - 307,4715 sec - czas ladowania watku. Jak na godzine 5 rano to chyba 'troche' dlugo :|Ja chwilę temu miałem 0,0798 sec Ale w międzyczasie mineły ponad 3 godziny, może juz jest OK? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Teraz forum śmiga aż miło, pewnie zasługa mniejszego ruchu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Mnie teraz co chwila pokazuje się "500 - Internal Server Error" :blink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No mnie wlasnie kopara do ziemi opadla - 307,4715 sec - czas ladowania watku. Jak na godzine 5 rano to chyba 'troche' dlugo :| O godzinie 5tej rano jest największe obciążenie serwera ;)) Tak zupełnie serio między 4 a 5:30 przerabiane są logi, przebudowywany indeks wyszukiwarki, rozsyłane dzienne backupy itp. Z naszych statystyk wynikało, że właśnie w tych godzinach jest najmniejsza oglądalność i dlatego takie godziny zostały wybrane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Wchodzę dzisiaj rano na forum a tutaj taki [ciach!]... :mur: Przed chwilą dostałem "500 - Internal Server Error", ale na szczęście był to jakiś przypadek 1 na milion. Forum nadal śmiga :]Również u mnie to kiedyś występowało ale za to ostatnimi czasy tego nie widzę. :P A u mnie chodzi wszystko pięknie i jestem zadowolony. [;Szczęściarz. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 marco hehe w moich ulubionych godzinach przegladania forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Tzn w moim przypadku to był jakiś odosobniony przypadek. Wydarzył się tylko raz (dzisiaj rano) i ogólnie ani do teraz, ani przez jakieś 2 tygodnie wstecz (wtedy wróciłem na forum) nie widziałem tego ani razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 O godzinie 5tej rano jest największe obciążenie serwera ;)) Tak zupełnie serio między 4 a 5:30 przerabiane są logi, przebudowywany indeks wyszukiwarki, rozsyłane dzienne backupy itp. Z naszych statystyk wynikało, że właśnie w tych godzinach jest najmniejsza oglądalność i dlatego takie godziny zostały wybrane :) spokojna wasza głowa, mimo tego wszystkiego działa dobrze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 plus nie chwal forum przed wschodem slonca :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Czemu? Jakos kawa smakuje inaczej, mozna na spokojnie doczytac o co autorowi chodzilo, raporty przejzec,kawa smakuje inaczej, mozna na spokojnie do... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Czemu? Jakos kawa smakuje inaczej, mozna na spokojnie doczytac o co autorowi chodzilo, raporty przejzec,kawa smakuje inaczej, mozna na spokojnie do...gadasz przez sen? :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Orgiusz wywolales usmiech na mej zmeczonej twarzy :> A co do chwalenia to jak pisal marco w tych godzinach bywa z dzialaniem forum bardzo roznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) U mnie forum nadal chodzi jak burza, te problemy o których niektórzy pisali chyba miały charakter jednostkowy. Na marginesie, kiedy wy sypiacie, skoro w nocno - świtowych godzinach jesteście obecni na forum?? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...