Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Z góry mówię że nie jestem na bieżąco w tym temacie i jeśli będzie to OT to proszę deletować...

Już od pewnego czasu zauważyłem że forum chodzi strasznie wolno nawet jak jest mało userów, a śmiało mogę powiedzieć że to nie jest wina mojego łącza.

Przed chwilą zrobiłem takiego screnna:

post-104975-1167944464_thumb.jpg

Na dole widać jak się wczytywało.

To już tak będzie?

Co się w ogóle dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Problem dość często omawiany w tym temacie, chyba nie wiadomo co to powoduje ;] Może za dużo połączeń do serwera lub coś podobnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry mówię że nie jestem na bieżąco w tym temacie i jeśli będzie to OT to proszę deletować...

Już od pewnego czasu zauważyłem że forum chodzi strasznie wolno nawet jak jest mało userów, a śmiało mogę powiedzieć że to nie jest wina mojego łącza.

Przed chwilą zrobiłem takiego screnna:

Generalnie nie wszystkie formy wyszukiwania możemy przenieść do naszego systemu wyszukującego.

Wyszukiwanie:

1) wszystkich postów użytkownika

2) wszystkich tematów użytkownika

3) IP ;) (tego nie widzicie ;>>>

i kilku dużo mniejszych rzeczy odbywa się prosto na mySQLu. Niestety przy tej a nie innej ilości rekordów to trwa długo i na to nie ma rady (oprócz zawężania kryteriów wyszukiwania ;) [ew. pomóc mogła by macierz dysków SAS i jakiś xeon quad-core z 4 GB RAMu ;))) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kliknąłem zobacz posty usera...

Jak Kaeresa to nic dziwnego. :ploom:

SGJ widzę też aktywny. ;)

Niestety, szybkość działania forum jest od ~wtorku tragiczna. Podczas otwierania topicu herbatę można wypić. O otwieraniu kilku topiców jednocześnie nawet nie myślę. :/

Czyżbyś pił w tym czasie kilka herbat? B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mnie wlasnie kopara do ziemi opadla - 307,4715 sec - czas ladowania watku. Jak na godzine 5 rano to chyba 'troche' dlugo :|

O godzinie 5tej rano jest największe obciążenie serwera ;))

Tak zupełnie serio między 4 a 5:30 przerabiane są logi, przebudowywany indeks wyszukiwarki, rozsyłane dzienne backupy itp.

Z naszych statystyk wynikało, że właśnie w tych godzinach jest najmniejsza oglądalność i dlatego takie godziny zostały wybrane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzę dzisiaj rano na forum a tutaj taki [ciach!]... :mur:

post-104975-1167988478_thumb.jpg

Przed chwilą dostałem "500 - Internal Server Error", ale na szczęście był to jakiś przypadek 1 na milion. Forum nadal śmiga :]

Również u mnie to kiedyś występowało ale za to ostatnimi czasy tego nie widzę. :P

A u mnie chodzi wszystko pięknie i jestem zadowolony. [;

Szczęściarz. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O godzinie 5tej rano jest największe obciążenie serwera ;))

Tak zupełnie serio między 4 a 5:30 przerabiane są logi, przebudowywany indeks wyszukiwarki, rozsyłane dzienne backupy itp.

Z naszych statystyk wynikało, że właśnie w tych godzinach jest najmniejsza oglądalność i dlatego takie godziny zostały wybrane :)

spokojna wasza głowa, mimo tego wszystkiego działa dobrze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie forum nadal chodzi jak burza, te problemy o których niektórzy pisali chyba miały charakter jednostkowy.

Na marginesie, kiedy wy sypiacie, skoro w nocno - świtowych godzinach jesteście obecni na forum??

Edytowane przez wheelerfan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...