kain Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Problem jednorazowy nie byl niestety bo sie powtarza. wheeler osobiscie jestem na nogach od 28 godzin. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez kain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Znaczy chyba byl [; A spimy za dnia w trumnach albo glebokich piwnicach bo takie sa wymogi... [; Gee a powaznie 4h na dobe i mnooostwo kawusi...Slodkiej kawusiii. Dobra, koncze. IGORZE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Co do problemów z dostępem do serwera, problem pojawia się nad wyraz rzadko ale faktycznie kilku osobą może się pojawić w czasie najwyższego ruchu. Co do szybkości ładowania się forum czy przełączania się pomiędzy tematami to dokładnie dwa dni temu był mały problem z logami na dysku i szybkość odczytu była o wiele wiele mniejsza co doprowadziło do opóźnień w wyświetlaniu strony forum. Problem został rozwiązany przez Marco. Oczywiście nie mówię, że nie będzie problemów z szybkością serwerów, już planujemy na 3 miesiące w przód migracje na mocniejszą maszynę bo coraz więcej osób nas odwiedza co powoduje większe obciążenie maszyny i dłuższy czas ładowania strony (tylko w godzinach największego ruchu). Będzie lepiej to mogę obiecać. Marco wspierany przez Paranoika i SGJ pracują nad przyspieszeniem działania forum co możecie zaobserwować w szukajce, która działa wyśmienicie. Za jakiś czas będzie nas czekała migracja na IPB 2.2. lecz do czasu wypuszczenia w miarę stabilnej wersji i poprawieniu kilku bugów zostajemy na wersji 2.1.7, która została przez nas wyposażona w kilka bardzo dobrych udoskonaleń dla moderacji i userów. Chyba na tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 poprawcie w newsie te Ghz na GHz, bo to aż nie wypada na vortalu o tej tematyce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 poprawcie w newsie te Ghz na GHz, bo to aż nie wypada na vortalu o tej tematyce. No faktycznie, mały szczegół, ale w oczy kole ;) Tak sobie szperałem po wikipedii Overclocking :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Szybkie pyanie - dostal ktos dzisiaj spam przed godzina 17:00? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Z forum? Nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Co do problemów z dostępem do serwera, problem pojawia się nad wyraz rzadko ale faktycznie kilku osobą może się pojawić w czasie najwyższego ruchu. Co do szybkości ładowania się forum czy przełączania się pomiędzy tematami to dokładnie dwa dni temu był mały problem z logami na dysku i szybkość odczytu była o wiele wiele mniejsza co doprowadziło do opóźnień w wyświetlaniu strony forum. Problem został rozwiązany przez Marco. Oczywiście nie mówię, że nie będzie problemów z szybkością serwerów, już planujemy na 3 miesiące w przód migracje na mocniejszą maszynę bo coraz więcej osób nas odwiedza co powoduje większe obciążenie maszyny i dłuższy czas ładowania strony (tylko w godzinach największego ruchu). Będzie lepiej to mogę obiecać. Marco wspierany przez Paranoika i SGJ pracują nad przyspieszeniem działania forum co możecie zaobserwować w szukajce, która działa wyśmienicie. Za jakiś czas będzie nas czekała migracja na IPB 2.2. lecz do czasu wypuszczenia w miarę stabilnej wersji i poprawieniu kilku bugów zostajemy na wersji 2.1.7, która została przez nas wyposażona w kilka bardzo dobrych udoskonaleń dla moderacji i userów. Chyba na tyle... U mnie problem z szybkościa w ostatnich dniach objawia się nadwyraz. Pisząc to teraz, czuję sie jak bym siedział na komputerze z 5x szybszym łączem niż te ktore mam w domu - z uwagi na pore. W dzien forum potrafi się po prostu zatrzymać, wczytują sie same naglowki, reszta stop. Pare razy trzeba odświeżyc stronę zeby zaskoczyło. Podobnie ma się sprawa z czytaniem tematów. Czasem strona nie załaduje kilku ostatnich postów i wyglada to tak jak by je ktoś usunał, no ale przy dluzszej chwili uwagi mozna zauwazyć ze strona jest obcięta. To narazie tyle mojego biadolenia i nudzenia, więz życze... POWODZENIA! (z nowym sprzętem) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wazelina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 w domu forum chodzi ok, ale w domu jestem przed 9 lub po 18 ;) a jak siedze w pracy - 2,5MB to moge szewskiej pasji dostac. ostatnio jak kliknalem pokaz nowe posty to zdazylem zrobic kawe i na papierosa wyjsc i dopiero sie strona zaladowala :| a bylo to ok ~13 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No ja na moim DSL 2 mbit to jak za różowo nie mam. Zależy od pory. Jak to ja jak siedzę w robocie (łącze z 10 mbit ) to zaglądam sobie na PPC i w godzinach bardziej popołudniowych to jest tragedia. Najpierw się pojawia tło ,logo i baner na górze ,a czasem dopiero po minucie cała reszta. Czasem jal u Pluska wyświetla tylko część postów czasem bez niektórych awatarów i tylko odświeżanie pomaga by doczytało cała resztę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) No ja na moim DSL 2 mbit to jak za różowo nie mam. Zależy od pory. Jak to ja jak siedzę w robocie (łącze z 10 mbit ) to zaglądam sobie na PPC i w godzinach bardziej popołudniowych to jest tragedia. Najpierw się pojawia tło ,logo i baner na górze ,a czasem dopiero po minucie cała reszta. Czasem jal u Pluska wyświetla tylko część postów czasem bez niektórych awatarów i tylko odświeżanie pomaga by doczytało cała resztę. Ciekawe że u mnie na łączu o przepustowości 1-2Mb/s PurePC ładuje się w 1-2s, u dziewczyny na neo 512kbps nieco dłużej... W ademikach u znajomych z uczelni na 1Mb/s również szybko chodzi. Forum również śmiga. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Lukasrz tu nie o to chodzi. Sprawa wynika z przepustowości łącz providerów dostarczających tym osobą net. To jest tylko mały odsetek ale istnieje. Najważniejsze jest to, że nieraz mamy duży ruch na portalu i forum + lecą recenzję i ściąganie jakś prezentacji. W tym momencie serwer przy dużej (bardzo dużej) ilości zapytań dostaje zadyszki i kończy się to niedoładowaniem strony, czekaniem w kolejce czy nawet otrzymaniem błedu 500 (nieraz występuje). Już planujemy mocniejszą maszynę na pierwszy rok PurePC, czy się uda ją zakupić lub wynająć to zobaczymy. Plany są. Co do łącz pod jakie są podłączone serwery nasze to tu nikt nie może mieć zastrzeżeń. Są to naprawdę przepustowe maleństwa, z których używa kilka dużych niemieckich i polskich firm, więc nie ma tu mowy o jakiś zastojach lub wolnemu dostępowi przez przepustowość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) widze, że pojawiło się parę nowych emot i nie rozumiem dlaczego nie wrzuciliście od razu emot, o które prosiłem 2006-07-16 FS#41 — nowe emoty sprawe spoilera też olaliście (po wciśnięciu ikonki spoiler nic się nie dzieje-Invision) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez cavarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 widze, że pojawiło się parę nowych emot i nie rozumiem dlaczego nie wrzuciliście od razu emot, o które prosiłem 2006-07-16 FS#41 — nowe emoty sprawe spoilera też olaliście (po wciśnięciu ikonki spoiler nic się nie dzieje-Invision) 1) bo nie można znaleźć licencji tych emot? 2) bo ikonek nikt nie ruszał i nie ma zamiaru do 2.2? 3) miło, że wyedytowałeś posta. generalnie im bardziej mnie ktoś obraża tym mniej mi się chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Są ważniejsze rzeczy niż jakieś ta emotki. Ta jedna jest i nawet fajna. A po drugie przecież administracja nikogo nie olewa wiec w czym masz problem. Jakby olewali to byś juz dawno nie wszedł na purepc. <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 No ja na moim DSL 2 mbit to jak za różowo nie mam. Zależy od pory. Jak to ja jak siedzę w robocie (łącze z 10 mbit ) to zaglądam sobie na PPC i w godzinach bardziej popołudniowych to jest tragedia. Najpierw się pojawia tło ,logo i baner na górze ,a czasem dopiero po minucie cała reszta. Czasem jal u Pluska wyświetla tylko część postów czasem bez niektórych awatarów i tylko odświeżanie pomaga by doczytało cała resztę. W ostatnich dniach z tego co widziałem były jakieś dziwne problemy z ruchem pomiędzy tpnet'em a częścią niemieckich providerów. ZTCW zestawili nowe łącze via D. Telekom i w tych okolicach pojawiają się czasem spore straty pakietów. Niestety nie mamy absolutnie żadnego wpływu na politykę peeringową Telekomunikacji Polskiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 1) bo nie można znaleźć licencji tych emot? 2) bo ikonek nikt nie ruszał i nie ma zamiaru do 2.2? 3) miło, że wyedytowałeś posta. generalnie im bardziej mnie ktoś obraża tym mniej mi się chce. sorry nie widziałem, że to taki skomplikowany proces :-P Są ważniejsze rzeczy niż jakieś ta emotki. Ta jedna jest i nawet fajna. A po drugie przecież administracja nikogo nie olewa wiec w czym masz problem. Jakby olewali to byś juz dawno nie wszedł na purepc. <_< wazelinka z rana :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 wazelinka z rana :lol2: Jaka wazelina, przecież sam widzisz co robi administracja, nie śpi po nocach. Widze nie czytasz dogłębnie tematu. B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) "Przepraszamy nie masz uprawnień do edycji" - OK... znaczy co ?? dostałem warna czy jak ?? za co i kiedy miałem PW z tym ?? :D A tak na poważnie: jest widze problem z edycją postów, w których zawarty jest obrazek. Da się cośz tym zrobić bo mi się zmieniło w bazie cpu-z walidacji i chciałem do max oc zapodać ... i nie mogę :( EDIT: oj się narobiło cosik ... chciałem dodać w nowym poscie żeby potem to wyedytować a w ogóle nie mam prawa do dodawania w temacie :( coś się zamknęło ?? Pozdrawiam. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez PC_Speaker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 A moze podasz tak jeszcze dokładnie na jakim forum i w jakim temacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 1. co do emotek to dodajemy te, które mogą się komponować z IPB i naszymi skórami. Jak było widać w temacie o tamtej emotce były problemy z wyświetlaniem w darkness i trochę to zajeło nim się udało mi to zrobić. Nie mogę wrzucać wszystkich bo niektóre są własnością innych osób a praw darmowego wykorzystywania nie ma. Postaramy się po sesjach zrobić mały przegląd emotek i wybranie przez was jakie chcecie na forum. Druga sprawa to migracja na IPB 2.2, która już nie długo u nas (pierw muszą kilka błędów poprawić) i dopiero w sumie wtedy dodamy kilka nowych rzeczy na forum, które już są przygotowane. 2. PC_Speaker nie rozumiem o co chodzi, warna nie masz, blokady również też nie widzę u ciebie. Podaj dokładnie z linkami co nie działa i kiedy, przy jakich zmianach przez ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 A słuchajcie czy to normalne, że jak siedzę sobie na forum (w jakimś konkretnym temacie) to przychodzą do mnie powiadomienia o każdym napisanym poście z innego tematu który subskrybuje? Aha powiadomienie opóźnione :mur: i zawala mi skrzynkę masą bezsensownych maili a późniejw dodatku odsyła przeważnie sporo dalej niż ostatni czytany post (tzn omija mi kilka nowych postów i muszę szukać które już czytałem a które nie). pomijam już fakt, że forum faktycznie często muli... Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Takie troche glupie pytania: Dlaczego, glupie (bezsensowne) tematy, sa zamykane, a nie kasowane od razu? Czy moderzy nie maja do tego uprawnien czy jak? No bo po co taki temat np. o majtkach ma lezec w bazie? A moze sa one kasowane jak juz temat zejdzie z pierwszej strony? A moze chodzi o spojnosc bazy? Koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Takie troche glupie pytania: Dlaczego, glupie (bezsensowne) tematy, sa zamykane, a nie kasowane od razu? Czy moderzy nie maja do tego uprawnien czy jak? No bo po co taki temat np. o majtkach ma lezec w bazie? A moze sa one kasowane jak juz temat zejdzie z pierwszej strony? A moze chodzi o spojnosc bazy? Koniec. Moderzy mają uprawnienia. Nie ma to też nic wspólnego ze spójnością bazy. Przy kasowaniu tematy są przenoszone do subforum o wdzięcznej nazwie "Śmietnik". Subforum te jest widoczne tylko dla moderacji i administracji. Powód jest bardzo prosty. Pozostawienie takiego debilnego tematu na jakiś czas ma charakter pedagogiczny. Następny user pomyśli zanim założy równie "inteligentny" temat i dostanie propozycję skierowania swych zapędów literackich np. na bravo.pl. :twisted2: Poza tym co rok jest organizowany konkurs na topic roku i ten o gaciach ma IMHO duże szanse zdobyć punktowane miejsce. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Takie tematy leżą jeszcze jakiś czas, a potem są usuwane. Sam osobiscie co jakis czas przeglądam forum z filtrem, by widziec tylko tematy zamknięte i je systematycznie usuwaj. Nie martw się o to. Pytanie nie bylo glupie, wiec odpowiedz tez mam nadzieje wyczerpująca. Gdybys przejrzal inne subfora to zauwazylbys, ze tematów zamknietych jest na prawde bardzo mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ok, dzieki za odpowiedzi, od dawna mnie to nurtowalo, teraz wszystko jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 co do emotek to dodajemy te, które mogą się komponować z IPB i naszymi skórami. Jak było widać w temacie o tamtej emotce były problemy z wyświetlaniem w darkness i trochę to zajeło nim się udało mi to zrobić. Nie mogę wrzucać wszystkich bo niektóre są własnością innych osób a praw darmowego wykorzystywania nie ma. Postaramy się po sesjach zrobić mały przegląd emotek i wybranie przez was jakie chcecie na forum. To nawet na głupie emotki trzeba mieć licencje Nawet o tym nie wiedziałem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 A czy jest planowany update IPB do najnowszej wersji? (wybaczcie, ale nie śledze wątku strona po stronie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 A czy jest planowany update IPB do najnowszej wersji? (wybaczcie, ale nie śledze wątku strona po stronie)I to jest błąd, że nie śledzisz. Tak, jest planowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 I to jest błąd, że nie śledzisz. Tak, jest planowany. ah, no to dobrze. A jakies konkretne terminy na to już są? P.S. Teraz juz zaczne śledzić, będe grzeczny :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...