Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tak i na IE i na FF, cache czyszczone.

Rozumiem, ze tylko ja mam od nastu dni "Piv Willemate- Ile Da Sie Wykrecic " jako najnowszy watek na forum?

Nie, ja też mam ten wątek jako najnowszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fipa to sie nazywa cieta riposta ;>

Co do problemu z watkami na portalu to ciesze sie chlopaki ze nie jestem z nim sam, ale w takim razie dobrze by bylo to naprawic bo jak ktos odwiedza sam portal wyglada to na martwe forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ponad 2 tygodni nie dziala RSS forum a razem z nim własnie ta lista.

Trzeba było dac tego http://www.nliteos.com/guides.html :-P

ale ostatnio sie obijasz i to rowno, jakas druga czesc czy cus takiego by sie zdalo :P dawno z softu nic nie bylo na portalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwis ma juz jak tu pisza prawie roczek . a tymczasem mimo szumnych zapowiedzi redaktora naczelnego dalej jedynym atutem jest forum , poziom samego serwisu jest poprostu zanujacy - sporadzycznie jakis ciekawy artykul , zero ciekawych testow itp

a ile to romek nie naobiecywal , co to sie nie bedzie dzialo , jakies platformy testujace zasilacze itp . no ale jak widac tylko na zapowiedziach sie skonczylo , a sam serwis przedstawia poziom jak za czasow tweaka -zmienila sie tylko nazwa

Szanowna Redakcjo!

Na forum i moderatorów póki co nie narzekamy.

Natomiast przykro nam się robi, że w redakcji jest 30 osób - które cierpią na braki czasu.

Z powodu ich zaniedbań (rocznych obecnie) upada cały serwis. Ciężka praca osób, które zajmują się administracją i moderacją jest narażona na zmarnowanie wraz z upadkiem ppc. Wasz szef od 2 tygodni nie zaglądnął do wątka, który głównie Jego dotyczy.

Jako, że mamy już przykre doświadczenia związane z niespodziewanym zniknięciem serwisu z internetu, uznaliśmy że wartoby się zainteresować sprawą. Jeśli jako rozwiązanie widzicie jedynie Bany i %, to może podziękujemy!

a w ramach konstruktywnej krytyki:

@lukasrz na naczelnego!

arty uzasadniają tę kwestię za mnie.

@ULLISSES

standardy w grupie wyznacza kierownik. I żeby wymagać od reszty ekipy najpierw trzeba z siebie dać. Nie wiem jak Ty, ale ja uważam, że charyzma, kontakty romka są niewystarczające.

Zresztą rozglądnij się - jego tutaj nie ma od dawna!

-to tak samo jak było rok temu! Tylko inny nick przy: redaktor naczelny.

Witam serdecznie panowie i panie.

Nie poległem, nie uciekłem tylko przez kilka dni byłem poza siecią, ponieważ siedziałem poza Warszawą i starałem się naprawić kilka rzeczy, które popsuły się przez kilka miesięcy w moich sprawach prywatnych. Naczelny też człowiek, musi mieć kilka dni wytchnienia, choć nie miałem ani jednego dnia gdzie mogłem się polenić i wstać później niż o 8 rano :( Już wam na wszystko odpowiadam, sporo tego naklepaliście i niestety większość nie na temat jaki jest tego topicu.

Dwóch z userów remix i robot strasznie bije w moją stronę jaki to ja zły, straszny i najlepiej mnie zabrać z tego stanowiska bo jestem nieudacznikiem. Spokojnie Panowie, tak źle ze mną nie jest. Zmiana Naczelnego? Hmm coś się komuś w głowie pomerdało, by user mówił co ma zrobić współwłaściciel :) O tym zapomnij.

Pytacie co z redakcją dalej. Odpowiadam. Od jakiegoś czasu wprowadzam zmiany i to niezłe. Kilka osób opuści szeregi redakcji a kilka nowych osób dojdzie. Nie tylko wy to zauważyliście, że coś jest nie tak. Ja również jak i cała redakcja pracująca codziennie. Wyliczać nie ma po co kto co zrobił na PPC, sam dobrze to widzę codziennie i dlatego podjąłem decyzję o restruORT: ORT: ORT: kturyzacji serwisu.

Czy portal to widmo? Może dla kilku na pewno. Dla mnie dopiero się rozwija. Ciężko od tak osiągnąć wiele w krótkim czasie. Wiem, że obiecywałem wiele (nie pamiętam, żebym użył takiego słowa), wyszło jednak inaczej niż zamierzaliśmy. Nie oznacza to jednak, że upadamy. Spokojnie, portal będzie istniał i przygotowujemy dal całego serwisu sporo zmian.

Ostatnio zmieniliśmy dwa serwery na wydajniejsze, bo wspominaliście Nam o ciągłych zamuleniach i długim ładowaniem forum i portalu. Problem od jakiegoś czasu nie powinien występować.

Co do portalu to faktycznie RSS się wysypał i dlatego info o nowych tematach na forum umarł. Poprawiamy to właśnie. Ostatnio przez przenosiny umarł również system mailowy co bardzo zdeorganizowało pracę redakcji bo wszystkie zamówienia schodziły mailami.

Nie mam co ukrywać przed Wami, że portal na dzień dzisiejszy ma małe problemy finansowe i nie może sobie pozwolić na to by testować sprzęt tak jak PCLab w biurze, codziennie po 8-10 godzin i zarabiać na tym. PurePC istnieje od niecałego roku z portalem. Redakcja jest porozrzucana po całej Polsce i nie jesteśmy w stanie tego tak ogarnąć jakbyśmy chcieli. Zastanawiam się dlatego jak udrożnić testy by pojawiały się na czas i z dużą częstotliwością lecz jest to trudne przy osobach dla których jest to hobby i prespektywa na przyszłość a nie codzienne zarabianie na chleb/szkołe/rodzinę.

Nie mówcie mi, że sprzętu nie możemy załatwić bo to nie prawda. Można wszystko, jak nie chcą dać w sklepie, to uderza się do dystrybutora, dystrybutor odmówi to producenta złapię za ucho. Jeśli wszyscy odmówią to wtedy mamy dylemat czy kupić czy olać ten produkt.

Pisaliście o testach najnowszych kart 8600 czemu się nie pojawiły. Prosta sprawa, osoba testująca karty graficzne u Nas od jakiegoś czasu nie może znaleźć chwili by coś testować więc temat w sumie umarł. Wymówka straszna lecz prawdziwa.

Jedyne co by Nas mogło uratować w testach wielu produktów to dwie oddzielne platformy testowe pod AMD i INTEL, dzięki czemu mielibyśmy miarodajne wyniki w testach danych produktów. To jest w planach lecz jak widać na to też pieniędzy zabrakło teraz.

Obiecywać nie chcę bo znów usłyszę, że obiecałeś więc żądamy od ciebie albo spadaj z stanowiska. Wiem co planuje i doprowadzę ten plan do końca. Czy wyjdzie to na dobre dla serwisu to zobaczymy lecz sporo pracy przed nami jeszcze by wszystko dopiąć do końca.

Na koniec chciałbym poprosić by nie wypowiadały się tu osoby, które pytają o OC, jak co zrobić lub skąd jego konto tu. Nie czas i nie miejsce w tym temacie. Macie pomysły jak usprawnić serwis, proszę bardzo piszcie, zawsze jestem otwarty na nowe pomysły. Wiecie dobrze, że nie gryzę i nie krzyczę, tylko słucham i poddaje pod dyskusję. Serwis PurePC tworzą userzy wraz z redakcją a nie sama redakcja jak ktoś wspomniał wcześniej. Serwis to również forum a tu ruch jest cały czas i nawet się nieraz powiększa (powoli ale jednak).

Tyle ode mnie drodzy userzy, jakieś pytania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że wypowiedź romka zadowoli wszystkich narzekających i ten temat przeztanie być wojną. ;>

Oj tam. Do stanu wojennego to jeszcze daleko. Zresztą służby specjalne czuwają i w razie jakby co, to co bardziej gorące główki trafiłyby na listę internowanych - czytaj ZKU, ewntualnie BAN. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Romek

hmm. dziękuję za odpowiedź. jak wcześniej napisałem pomysł z zmianami za najwyższych stanowiskach to była prowokacja, jednak ktoś powinien przejmować odpowiedzialność pod twoją nieobecność.

W ramach zmian sugeruję oddzielić od artykułów dział felietonów. Uporządkuje to ewentualne dyskusje na tematy takie jak "za co kochamy...".

Myślę, że jeśli chodzi o testy sprzętu to zrezygnujcie z odrabiania zaległości (np.8600) i czekamy na nowości (np.R600) równo z NDA - czy mozna liczyć, że ten test zobaczymy na czas?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W teście dysków twardych na wszystkich wykresach jest literówka w nazwie samsung (brakuje g na końcu).

edit: Sam test bardzo fajny, przyjemnie się czyta. Pozdro dla autora.

Edytowane przez grandzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, najważniejsze że cały komputer na bazie HD 2900 XT zużywa mniej, niż 400 W, więc nie trzeba kupować żadnego potwora, żeby zasilić nowe dziecko AMD.

1) Chyba są aktualnie targi?

2) Podobno tester graf jest niedyspozycyjny :P

3) Jak zwykle w tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z testem nowych kart ati ?

znowu 100 lat za murzynami na portalu sie pojawi ? jak to jest ze prawie wszyscy potrafia tylko nie pure ?

to samo co na tweaku . forum i nic pozatym. a tyle narzekan bylo....

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cala redakcja na targach . i chyba tylko purepc , bo jakos na innych portalach testy sa . wiec ich redakcje chyba nie pojechaly ?

takie tlumaczenia to az szkoda czytac . wybacz ze spodziewalem sie wiecej po portalu , bo w tej formie jakiej jest teraz - to rownie dobrze mogloby go nie byc .

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co Wy. dlaczego narzekacie?

Przecież testy najnowszego radeona to macie wszędzie, a ekstra fotorelację z targów to tylko na purepc zobaczycie! Już chłopaki mają głowę i wiedzą że trzeba zaprezentować coś innego niż konkurencja na tym trudnym rynku portali technologicznych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inteligencja się jak widzę nie którym włączyła. Kurcze zaczyna grzać normalnie, uważajcie tylko by nie poparzyła wam skóry na głowie.

Nie ma testów Radeona 2900XT na portalu PurePC.pl ponieważ nie składaliśmy nawet na niego zamówień z powodu zmiany organizacji redakcji. Mówicie wszędzie są a Pure sto lat za murzynami. Wszędzie znaczy gdzie? Nie licząc PCLab i FrazPC to gdzie zauważyliście test tych kart? Sorrka ale jak widzę macie jakieś lepsze informację niż reszta portali w sieci Polskiej.

Kolejna rzecz to proszę nie obrażać portalu bo konstruktywną krytyką to na pewno nie jest. Obraza jest ganiona mocno, konstruktywna krytyka jak najbardziej potrzebna.

BTW: Robot i Remix jak dobrze pamiętam to już Was raz tu upominałem, więc proszę bym kolejny raz nie musiał tego robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok juz sie wiecej krytycznie nie wypowiem bo to wielka obraza majestatu powiedziec prawde.

a co de serwisow w polsce - to jeszcze chociazby na egieldzie jest test . a poczekamy jeszcze troche i pewnie na innych tez bedzie . zgadnijmy na ktorym portalu sie pojawi jako ostatni albo wogole ?

romek -traktuj te wtpowiedzi jak sobie chcesz. ja wiem co pisales jak zabraliscie forum z tweaka -i jak to mialo byc pieknie -tym wieksze moje rozczarowanie tym co sie dzieje , nie mow ze rok to malo czasu na cokolwiek. zobacz taki techworks , ile tam sie artow pojawia nowych . i co myslisz ze tam redakcja z tego zyje ? a ile oni na rynku istenieja ?

Ile to bylo mowienia jak to lisek sie niczym nie interesowal , poratl upadal itp . a tymczasem co tu sie dzieje ?

gdyby nie forum , to poratlu juz dawnoby nie bylo i nikt nigdy by tu nie zagladal -taka prawda i zadne twoje tlumaczenia tego nie zmienia

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...