Skocz do zawartości
DrKleiner

Na temat serwisu PurePC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanko :-P

Dlaczego po wpisaniu w nazwie tematu ATI Radeon HD 2900XT/XTX, forum mnie poprawia i ustawia Ati Radeon Hd 2900xt/xtx ??

edit

i jeszcze jedno, dlaczego moderatorzy mają możliwość pisania postów w HTML, a "MY" nie ??

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego po wpisaniu w nazwie tematu ATI Radeon Hd 2900XT/XTX, forum mnie poprawia i ustawia Ati Radeon Hd 2900xt/xtx ??

Sposób na wszystkich piszących tematy z włączonym caps lockiem, zwłaszcza na giełdzie. Niestety takie ma skutki uboczne... Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie można tego ustawić tylko na Giełdę ??

Nie.

Zamiast tego zgłoś się do któregoś moderatora (np mnie ;)). Podaj linka do tematu, nazwę tematu jaka ma być, a moderator już sobie poradzi. :)

Edit: OK, nazwa już zmieniona. Jakby były takie prośby na przyszłość, to do moderatora na pw.

Co do HTMLa dla Was - zapytaj admina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

i jeszcze jedno, dlaczego moderatorzy mają możliwość pisania postów w HTML, a "MY" nie ??

Bo nie. Uzywając htmla mozna zrobic wiele 'ciekawych' rzeczy, których uzytkownicy robic nei mogą i nie powinni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zawsze uprzejmy i szarmancki nasz SGJ.

Nie wolno dać dostępu do htmla bo po kilku wpadkach jakie wynikły z kodem na zagranicznych stronach z IPB woleliśmy się zabezpieczyć na tą ewentualność.

Zakaz pisania tematów dużymi literami? Zdarzyło się nie raz, że nasi pro elo młodzieżowi userzy pisali tematy z włączonym caps lock lub typu PoCzYTAj mI MaMO. Szewskiej pasji można dostać czytając tego typu nagłówki więc opcja została wyłączona umyślnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ktos mysli, że uzytkownicy powinni mieć dostep do htmla to daje bardzo prosty przykład dlaczego NIE MOGĄ mieć do niego dostepu

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=235313

Dla wyjasnienia.

Nie, to nie jest nowa skórka! Wszystko co nie wygląda normalnie znajduje się tylko w jednym poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie odnośnie stron portalu. mam wrażenie, że zmieniła się nieco kolorystyka. wcześniej linki były czerwone, a teraz są niebieskie (przynajmniej u mnie). przez to strona wydaje mi się taka chłodna i naprawdę przez nie chce mi się czytać newsów i artykułów. czy to u mnie tylko jest?

załączam screena

pozdrawiam

m

post-25549-1180964046_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tymczasowy kolor. Za jakiś czas zastąpi odsłona nowego lay-u ale o tym powiemy już nie długo. Czerwony wg większości userów był bardzo ostry więc zmieniliśmy kolor na spokojny niebieski. Naszym zdaniem jest cieplejszy i nie rzuca się tak mocno w oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tymczasowy kolor. Za jakiś czas zastąpi odsłona nowego lay-u ale o tym powiemy już nie długo.

to czekam z niecierpliwością na nowy layout.

ps. moim zdaniem czerwony i tak był lepszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tymczasowy kolor. Za jakiś czas zastąpi odsłona nowego lay-u ale o tym powiemy już nie długo. Czerwony wg większości userów był bardzo ostry więc zmieniliśmy kolor na spokojny niebieski. Naszym zdaniem jest cieplejszy i nie rzuca się tak mocno w oczy.

Łe nowy layout tylko po co ? ;). Ten jest naprawde dobry. Pamiętam jak kiedyś prosiłem o zmiane layout'u to nikt nie chciał a teraz gdy jest dobrze to go zmieniaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez uwazam ze obecny lay jest dobry i obawiam sie, ze zmiana bedzie na gorsze. No ale zobaczymy :)

Co z wywiadami z redakcja? Juz o to pytalem, byly zapowiedzi na kolejne czesci 'wkrotce' i jak nie bylo tak nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko z innej beczki. Co z konkursem na slogan? Bo jakos przycichlo i od ponad tygodnia zadnych nowych info w tej sprawie nie ma.

Konkurs hmm zakończył się, jutro postaram się pokazać wyniki. Redakcja z moderacją wybrała prawie jednogłośnie hasło dla serwisu, czekamy tylko na wkomponowanie go w logo a osoba, która je wymyśliła otrzyma ode mnie kilka upominków ale o tym się dowie już sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhm sądziłem że bedzie jeszcze jedna ankieta wraz ze wszystkimi finalowymi propozycjami, w której będzie głosować społeczność forum, bo nota bene to właśnie ona miała taką decyzję podjąć. No ale skoro już pod sprawie to nvm. Pzdr.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CAleb ;-) tez myslalem ze tak bedzie, troche taka zmiana zasad w czasie gry.

Ale romek hmm moglbys na moje pytanie odpisac chocby 'nie ma na to teraz czasu' czy co tam rzeczywiscie jest powodem. Takie zostawianie bez echa prostego pytania jakos mi szczerze mowiac nie lezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez uwazam ze obecny lay jest dobry i obawiam sie, ze zmiana bedzie na gorsze. No ale zobaczymy :)

Co z wywiadami z redakcja? Juz o to pytalem, byly zapowiedzi na kolejne czesci 'wkrotce' i jak nie bylo tak nie ma.

CAleb ;-) tez myslalem ze tak bedzie, troche taka zmiana zasad w czasie gry.

Ale romek hmm moglbys na moje pytanie odpisac chocby 'nie ma na to teraz czasu' czy co tam rzeczywiscie jest powodem. Takie zostawianie bez echa prostego pytania jakos mi szczerze mowiac nie lezy.

Po wszystkich słowach w redakcji i przejrzeniu naprawdę wszystkich waszych typów zrobionych wg reguł jakie podałem, ludzie z redakcji wybrali jedną która ich zdaniem była najlepsza i będzie godnie reprezentować nasz serwis. W sumie jeśli tak bardzo chcecie to możemy wyselekcjonować dla was 3 do 5 najlepszych naszym zdaniem haseł ale moim skromnym zdaniem to, które się u Nas przyjęło będzie najlepsze do umieszczenia na gadżetach i na serwisie.

Wywiady z redakcją... hmm faktycznie pomysł upadł, postaram się go reaktywować jak najszybciej jeśli wywarł na Was takie wrażenie. Jak już pewnie kilku z Was zauważyło skład redakcji wczoraj się zmienił. Kilka osób odeszło do "Aleja zasłużonych" a kilku do współpracowników. Za jakiś miesiąc zawita do nas kolejna ekipa nowych redaktorów bo rąk do pracy się trochę przyda.

Rozważamy również dodanie kilku newsmanów bo ilość informacji ze świata ostatnio drastycznie spadła i trzeba jak najszybciej nadrobić ten przestój. Wiele osób twierdzi, że będzie pisała masę newsów i w ciągu 3 dni lub tygodnia słuch o nich ginie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez ten Wasz olbrzyymi nowy banner na głównej niemożliwością staje się wejście do podmenu "Nawigacja"

NC :-|

post-4065-1181054306_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...