Skocz do zawartości
kasa.ck

Chieftec Gps-450aa-101a - Dziwne Dzwieki

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktoś jakiekolwiek pojecie czemu ten szef wydaje dziwne dzwieki o wysokiej czestotliwosci (podobne do piskow) przy minimalizowaniu i maksymalizowaniu okien w windzie oraz podczas sprawdzania napiec w windzie everestem (w tych 2óch przypadkach jak narazie to zauważyłem, w everesie jak sa na nowo pobierane napiecia, badz jak recznie odświezam okno z czujnikami)?? Jeżeli ktokolwiek wie co to moze byc niech pisze(oczywiscie caly sprzet mam na stock).

Edytowane przez kasa.ck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak mam, właśnie przy minimalizowaniu i maksymalizowaniu okien, zasiłka to ModeCom 350GTF, gdy miałem Fortrona FSP250-60GTA(MDN) było tak samo (oczywiście mowa o moim kompie 2nd - patrz sig)

BTW Napięć nie mierzy się programami, tylko miernikiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale kurz :P

widzisz te druty nawiniete na to zółte? to jest to :)

z tyłu na to zielone też...

p.s.1 sanitarny może być. kolor dowolny ;)

p.s.2 trzeba było trochę uważać na fizyce :P

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym podkreślić , że połączenie cewka->sylikon->radiator był już wcześniej. Oczywiście ja troszkę tam dodalem. Mam takie jedno pytanie. Czy to normalne , że wentyl się nie kręci ? Chieftec-i mają coś takiego , że jak temp w zasilaczu nie est wysoka to się nie kręci wentylator ?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tu napaprales... :wink:

nastepnym razem to wez silikon bezbarwny

co do piszczenia - jest taka zasada "duzo nie znaczy dobrze" - w tym przypadku mogles zaaplikowac mniej silikonu, ale pod warunkiem zrobienia tego dokladnie a nie na "beton" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho bezbarwny silikon jest bardziej estetyczny

teraz to masz dwa wyjscia

1.albo "dokrecisz srubke na max" i wladujesz ten silikon gdzie sie jeszcze tylko da

2.jak to nie pomoze to bedziesz go wydlubywal (ba jak przykrecisz srubke na mx to potem mozna juz tylko odkrecac) :lol:

na twoim miejscu to poczekalbym pare dni - pod wplywem temperatury silikon "moze" sie jeszcze nieco ulozyc, ale jest to malo prawdopodobne

odpal zasilacz na krotko i szukaj zrodla halasu :wink:

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś dobry sposób na usunięcie sylikonu ? Nożyczki i nożyk śmierdzą :mur:

Jak utne cewki z podstawy , dokładnie usunę sylikon i następnie dobrze zaleje i przylutuje to będzie działać ? Może da się kupić inne cewki i zamontować ?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi