marco Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 4pc.pl zajeta activepc.pl wolna batch.pl wolna coolpc.pl zajeta cyberpc.pl wolna dreamtech.pl wolna easypc.pl zajeta elitepc.pl zajeta extremeoc.pl wolna fastpc.pl wolna forcomp.pl wolna futurecomp.pl wolna futurepc.pl wolna hardinfo.pl wolna hard-oc.pl wolna hcpc.pl wolna hi-tech.pl zajeta hi-tek.pl wolna homepc.pl wolna infinitypc.pl wolna justpc.pl wolna kompx.pl wolna laboc.pl wolna madpc.pl wolna maxpc.pl zajeta modder.pl wolna modpc.pl wolna modpc.pl wolna monsterpc.pl wolna mypc.pl zajeta oc.pl zajeta occenter.pl wolna oc-elite.pl wolna oc-extreme.pl wolna oc-fun.pl wolna ocgroup.pl wolna oclife.eu wolna ocmaniaks.pl wolna ocmaster.pl wolna oc-max.pl wolna ocmod.pl wolna ocplace.pl wolna ocportal.pl wolna ocsquad.pl wolna octeam.pl wolna octech.pl wolna ocwk.pl wolna ocworld.eu wolna oc-world.pl wolna oczone.pl wolna pc4you.pl zajeta pcdream.pl zajeta pcextreme.pl wolna pchardware.pl wolna pcholic.pl wolna pcmaniacs.pl wolna pcmaster.pl wolna pcmod.pl wolna pcmodding.pl wolna pcnation.pl wolna pcoc.pl wolna pcpassion.pl wolna pcportal.pl zajeta pcpower.pl wolna pcsquad.pl wolna pc-team.pl wolna pctech.pl zajeta pc-tech.pl wolna pctuning.pl zajeta pcvortal.pl zajeta podkrecaj.pl wolna pov.pl zajeta powerpc.pl zajeta prooc.pl wolna propc.pl zajeta pro-pc.pl wolna realpc.pl zajeta refresh.pl zajeta smartpc.pl wolna strefa-pc.pl wolna trendpc.pl wolna truepc.pl wolna tunelab.pl wolna tunepc.pl wolna tuningpc.pl zajeta unitedpc.pl wolna vtune.pl wolna xtremeoc.pl wolna xtremeoc.pl wolna yourpc.pl wolna zoompc.pl wolna To były posegregowane które przeszły przez etap zgodności z regulaminem i pierwszy odsiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Eh.. przynajmniej już nie ma nowych propozycji. Te 20 też chętnie bym zobaczył. (dopiska: no i widzę) A ostateczna rozgrywak między PurePC i DreamTech to ciekawy pomysł. Niby jest przewaga pierwszego, ale może część ludzi zmieniła zdanie? hcpc.plhwd.. :] Pomijając XtremeOc (które rzeczywiście przyciąga i szkoda, że nie ma go w grupie), to całkiem nieźle wybraliście. Co nie zmienia faktu, że wybór rzeczywiście był trudny - wiele nazw jest bardzo do siebie podobna. Dobrze, że nie padło na "podkrecaj.pl". Sorry, ale trochę nie ten poziom. A jeśli chodzi o polskie znaki w nazwach domeny, to (afaik) od pewnego czasu są dopuszczalne. Edytowane 1 Maja 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ja nie zmieniłem, nadal obstaję przy purepc.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Moje 2 nazwy byly :* :* oclife i ocworld :* (juz jakos sie podbudowalem :D :D) LOL ale nie wiem wam o co chodzi z tym konsultantami.Bardzo dobrze ze byli bo byli nie zalezni a nie jakas tam grupa trzymajaca wladze...... Takie nazwy sa wiec glosowac cieszcie sie ze macie wogule cos do powiedzienia :* :) Ps nie dawajcie cytatow bo wyjda nam tasemca :* Edytowane 1 Maja 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 oc-elite.pl wolna Ona nie jest zła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 @Soker i inni JUŻ KONIEC Z ZGŁASZANIEM NAZW. Ile razy można to pisać???? @Zayonnc Mam pytanie zagłosowałeś(tfu czy wysłałeś własną propozycje za mało snu) ? Są 2 odpowiedzi jeśli tak to widocznie domena była zajęta ? Jeśli nie głosowłeś..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Ales nerwowy rocznik.. Lepiej nic nie mowic.. Edytowane 1 Maja 2006 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Dokladnie. Podoba mi sie jeszcze octeam.pl. OCteam podobno coś takiego już jest ;) @Domik Ja tylko powiedziałem która nazwa podoba mi się spośród tych wszystkich które podał romek. Edytowane 1 Maja 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 @Zayonnc Mam pytanie zagłosowałeś ? Są 2 odpowiedzi jeśli tak to widocznie domena była zajęta ? Jeśli nie głosowłeś..... Nie zagłosowałem, bo nie wiem jeszcze na co. A co to ma do rzeczy? W ogóle to nie rozumiem o co Ci chodzi :? Jaka zajęta? nic nie kumam... Chyba, że chodzi Ci o to czy brałem udział w konkursie...jeżeli tak to napiszę, że nie brałem bo nie zdążyłem. Pozdr P.S. Dlaczego musiała być domena ***.pl? A nie np. org, com, net, info itp? Pytam z ciekawości. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Nie zagłosowałem, bo nie wiem jeszcze na co. A co to ma do rzeczy? W ogóle to nie rozumiem o co Ci chodzi :? Jaka zajęta? nic nie kumam... Chyba, że chodzi Ci o to czy brałem udział w konkursie...jeżeli tak to napiszę, że nie brałem bo nie zdążyłem. Pozdr P.S. Dlaczego musiała być domena ***.pl? A nie np. org, com, net, info itp? Pytam z ciekawości. Pozdr Bo *.pl jest prO i elO młodzieżowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 konkurs rozpoczyna się dnia 22 kwietnia 2006 roku i będzie trwał do 29 kwietnia 2006 włącznie. To jest bardzo mało czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 P.S. Dlaczego musiała być domena ***.pl? A nie np. org, com, net, info itp? Pytam z ciekawości. Bo 80 procent ludzi uznaje za domyślną .pl w przypadku polskiego serwisu. Nazwa musi być jednoznaczna czyli przykładowo nie może być: oc-super.pl w momencie gdy ocsuper.pl jest zajęte superpc.pl w momencie gdy pcsuper.pl jest zajęte costam.com gdy costam.pl jest zajęte (mało prawdopodobne ;) .com'a kupić graniczy z cudem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zgadzam się z niko w 100% i to mi też od początku chdziło. Sam miałem doczynienia trochę z marketingiem podczas mojej edukacji i wiem jakie cuda może zdziałać dobra nazwa. Z tych co podał marco można wybrać kilka o wiele lepszych, wcześniej już wspomniane oc-elite.pl, oc-master.pl, pcextreme, oc-maniak.pl i najlepsza moim zdaniem oc-max.pl ;) Trochę czasu spędziłem na tym forum i zapewne jeszcze wiele czasu spędzę i nie do końca obojętne jest mi jaką wizytówką będzie nazwa. Doceniam wkład jaki administracja wkłada w to forum, odwalacie naprawdę kawał dobrej roboty ;] Lecz nazwa imho powinna że tak się wyraże z nawiązaniem do elitarności i extremalności tego forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 widze ze moje dwie nazwy nawet sie nie zakwalifikowaly. a czemu? chyba dlatego ze na koncu nazwy nie dopisalem ".pl" poprostu swietnie ;) brawa dla jury ;) N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Wszystko sie moze zmienic - dreamtech.pl goni purepc.pl :))) a ..to dopiero 1 dzien glosowania :) Szkoda ze juz nie mozna wymyslac nowych nazw - np dreamextreme.pl B) eee - nie marudz - beda inne konkursy ;) Nie sadze zeby brakujace .pl bylo powodem odrzucenia i chyba ciut zbyt osobiście podchodzisz do sprawy :) Nos do gory ! widze ze moje dwie nazwy nawet sie nie zakwalifikowaly. a czemu? chyba dlatego ze na koncu nazwy nie dopisalem ".pl" poprostu swietnie ;) brawa dla jury ;) N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 pcextreme mi sie z psxextreme kojazy:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 oo faktycznie :)) i zwabiloby nie tych co trzeba :P pcextreme mi sie z psxextreme kojazy:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) To jest bardzo mało czasu. Jak widać dla niektórych za mało, wiesz nie każdy siedzi cały czas na forum... Pozdr EDIT: Poza tym wymyslenie dobrej nazwy czasem też wymaga czasu, szczególnie teraz gdy tyle już jest serwisów, że dużo nazw odpada. Edytowane 1 Maja 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 widze ze moje dwie nazwy nawet sie nie zakwalifikowaly. a czemu? chyba dlatego ze na koncu nazwy nie dopisalem ".pl" poprostu swietnie ;) brawa dla jury ;) N/C Do wszystkich nazw które nie zawierały .pl taki suffix był dopisywany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 No to były jednak fajne nazwy. Szkoda tylko, że odrzucono te które mają w sobie człony PC lub OC bo te są moim zdaniem najbardziej trafione, jest duży wybór, "mówią" coś o tematyce portalu i kojarzą się właściwie. Mogliście w regulaminie zgłoszeń napisać, że nie chcecie nazw z PC i OC, to by się myślało nad czymś innym i propozycje byłyby lepsze nawet bez oc i pc od chociażby (s)tinkera. Dobrze, że sa tu osoby, które wiedzą o co w tym temacie wszystkim "marudzącym" chodzi. To nie jest żaden atak na administrację, więc nie ma się co obrażać. Niektórym po prostu ZALEŻY, żeby ich ulubiony portal nazywał się godnie, oraz żeby człowiek, który tu nigdy nie był po ujrzeniu w wynikach wyszukiwania nazwy portalu powiedział "Mamy zwycięzcę, wchodzę". Pewnie, że nazwa najważniejsza nie jest, ale przestańcie gadać, że jest bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mam cichą nadzieję że „DreamTech.pl” wygra bo jakoś bardziej mi przez gardło przechodzi niż „PurePC.pl”, bo w zasadzie tylko te 2 opcje się liczą sądząc po dotychczasowych wynikach ankiety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 uzytkownikow mamy sporo.. tylko chyba nie chce im sie glosowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mozna tez zrobic druga ture glosowania w przypadku gdy zadna z nazw nie osiagnie >50% ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Teraz pewnie wiekszosc je tzw obiad :)) albo wyjechali na dlugi weeken - spoko - beda glosowali ;) Milo ze tyle osob sie zaangazowalo :D uzytkownikow mamy sporo.. tylko chyba nie chce im sie glosowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jak widać dla niektórych za mało, wiesz nie każdy siedzi cały czas na forum... Pozdr EDIT: Poza tym wymyslenie dobrej nazwy czasem też wymaga czasu, szczególnie teraz gdy tyle już jest serwisów, że dużo nazw odpada. No jak dla Ciebie tydzień to mało cóż. Myślisz że firma sponsorująca cieszyła by się jak by Romek powiedział no tak z 2 tyg (co by znowu przedłużyło "bezkrólewie"). Ale widać niektórzy wiedzą lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Bo 80 procent ludzi uznaje za domyślną .pl w przypadku polskiego serwisu. Nazwa musi być jednoznaczna czyli przykładowo nie może być: oc-super.pl w momencie gdy ocsuper.pl jest zajęte superpc.pl w momencie gdy pcsuper.pl jest zajęte costam.com gdy costam.pl jest zajęte (mało prawdopodobne ;) .com'a kupić graniczy z cudem) www.sybnet.com nasze osiedle to jakieś 50 mieszkań ;] jakoś się dało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Odkładanie ustalenia końcowej nazwy forum jest dla samego forum dość niekorzystne - dla porównania można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> firmę, która działa od miesiąca na rynku i nie ma nazwy - wyobraźcie to sobie. Gdyby patrzeć tylko na logikę, to zostało by purepc jako ostateczne. Ale nazwa budziła spore kontrowersje a forum jest w końcu dla użytkowników, dlatego konkurs, ale niestety musiał to dość mocno zostać czasowo ograniczone. Jednak jak widzieliście z propozycji które marco wypisał wyboru wielkiego nie było, tak samo wybór nazwy która już istnieje i działa w innej domenie - zwłaszcza jako forum/portal hardware nie jest dobrym pomysłem. Nie można też brać bardzo podobnych nazw, bo po pierwsze wzbudzi to negatywne komentarze, oraz w pewnych przypadkach mogą pojawić się pomyłki we wpisywaniu nazwy przez użytkowników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 activepc.pl wolna Hehe to moje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jescze a propos znaczen: Dream oznacza nie tylko "sen", ale rowniez "marzenie". DreamTech.pl = Technologia/Technika Marzen? Nie wydaje mi sie to taka glupia nazwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ano wymarzona :) - tak mi sie teraz wymyslilo...realtec.pl :)) Jescze a propos znaczen: Dream oznacza nie tylko "sen", ale rowniez "marzenie". DreamTech.pl = Technologia/Technika Marzen? Nie wydaje mi sie to taka glupia nazwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...