Skocz do zawartości
romek

Konkurs Na Nazwę Portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko sie moze zmienic - dreamtech.pl goni purepc.pl :))) a ..to dopiero 1 dzien glosowania :) Szkoda ze juz nie mozna wymyslac nowych nazw - np dreamextreme.pl B)

eee - nie marudz - beda inne konkursy ;) Nie sadze zeby brakujace .pl bylo powodem odrzucenia i chyba ciut zbyt osobiście podchodzisz do sprawy :) Nos do gory !

widze ze moje dwie nazwy nawet sie nie zakwalifikowaly. a czemu? chyba dlatego ze na koncu nazwy nie dopisalem ".pl" poprostu swietnie ;) brawa dla jury ;) N/C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest bardzo mało czasu.

Jak widać dla niektórych za mało, wiesz nie każdy siedzi cały czas na forum...

Pozdr

EDIT: Poza tym wymyslenie dobrej nazwy czasem też wymaga czasu, szczególnie teraz gdy tyle już jest serwisów, że dużo nazw odpada.

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze moje dwie nazwy nawet sie nie zakwalifikowaly. a czemu? chyba dlatego ze na koncu nazwy nie dopisalem ".pl" poprostu swietnie ;) brawa dla jury ;) N/C

Do wszystkich nazw które nie zawierały .pl taki suffix był dopisywany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to były jednak fajne nazwy. Szkoda tylko, że odrzucono te które mają w sobie człony PC lub OC bo te są moim zdaniem najbardziej trafione, jest duży wybór, "mówią" coś o tematyce portalu i kojarzą się właściwie. Mogliście w regulaminie zgłoszeń napisać, że nie chcecie nazw z PC i OC, to by się myślało nad czymś innym i propozycje byłyby lepsze nawet bez oc i pc od chociażby (s)tinkera.

Dobrze, że sa tu osoby, które wiedzą o co w tym temacie wszystkim "marudzącym" chodzi. To nie jest żaden atak na administrację, więc nie ma się co obrażać. Niektórym po prostu ZALEŻY, żeby ich ulubiony portal nazywał się godnie, oraz żeby człowiek, który tu nigdy nie był po ujrzeniu w wynikach wyszukiwania nazwy portalu powiedział "Mamy zwycięzcę, wchodzę". Pewnie, że nazwa najważniejsza nie jest, ale przestańcie gadać, że jest bez znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pewnie wiekszosc je tzw obiad :)) albo wyjechali na dlugi weeken - spoko - beda glosowali ;) Milo ze tyle osob sie zaangazowalo :D

uzytkownikow mamy sporo.. tylko chyba nie chce im sie glosowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać dla niektórych za mało, wiesz nie każdy siedzi cały czas na forum...

Pozdr

EDIT: Poza tym wymyslenie dobrej nazwy czasem też wymaga czasu, szczególnie teraz gdy tyle już jest serwisów, że dużo nazw odpada.

No jak dla Ciebie tydzień to mało cóż. Myślisz że firma sponsorująca cieszyła by się jak by Romek powiedział no tak z 2 tyg (co by znowu przedłużyło "bezkrólewie"). Ale widać niektórzy wiedzą lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo 80 procent ludzi uznaje za domyślną .pl w przypadku polskiego serwisu.

Nazwa musi być jednoznaczna czyli przykładowo nie może być:

oc-super.pl w momencie gdy ocsuper.pl jest zajęte

superpc.pl w momencie gdy pcsuper.pl jest zajęte

costam.com gdy costam.pl jest zajęte (mało prawdopodobne ;) .com'a kupić graniczy z cudem)

www.sybnet.com

nasze osiedle to jakieś 50 mieszkań ;] jakoś się dało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkładanie ustalenia końcowej nazwy forum jest dla samego forum dość niekorzystne - dla porównania można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> firmę, która działa od miesiąca na rynku i nie ma nazwy - wyobraźcie to sobie. Gdyby patrzeć tylko na logikę, to zostało by purepc jako ostateczne.

Ale nazwa budziła spore kontrowersje a forum jest w końcu dla użytkowników, dlatego konkurs, ale niestety musiał to dość mocno zostać czasowo ograniczone.

Jednak jak widzieliście z propozycji które marco wypisał wyboru wielkiego nie było, tak samo wybór nazwy która już istnieje i działa w innej domenie - zwłaszcza jako forum/portal hardware nie jest dobrym pomysłem. Nie można też brać bardzo podobnych nazw, bo po pierwsze wzbudzi to negatywne komentarze, oraz w pewnych przypadkach mogą pojawić się pomyłki we wpisywaniu nazwy przez użytkowników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano wymarzona :) - tak mi sie teraz wymyslilo...realtec.pl :))

Jescze a propos znaczen:

Dream oznacza nie tylko "sen", ale rowniez "marzenie".

DreamTech.pl = Technologia/Technika Marzen? Nie wydaje mi sie to taka glupia nazwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jescze a propos znaczen:

Dream oznacza nie tylko "sen", ale rowniez "marzenie".

DreamTech.pl = Technologia/Technika Marzen? Nie wydaje mi sie to taka glupia nazwa.

Nazwa jest w porządku i jak widać ostro goni PurePC w ilości głosów... O tyle jest też dobra, że jest dość nietypowa /oryginalna jak na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzegam każdy kto jeszcze raz poda jakąś nazwę, dostanie osobiście ode mnie 10% + 5 dni ZPP.
Z nudów...

Przykro mi to mówić, ale niestety, niektórzy z was są po prostu żałośni.
Piszecie jakieś ciach!ły i bzdety, bez czytnaia poprzednich wypowiedzi ani regulaminu.
Nazwy są jakie są. Nikt nie pyta o zdanie tylko o zagłosowanie na nazwę - tylko tyle!

Nudzi się wam? Dyskusja dyskusją, ale na litość - odrobina myślenia! Ostrzegam, jak ktoś jeszcze raz popisze się "myśleniem" zostanie ukarany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj blad. Juz posprzatalem zeby bajzlu nie robic :)

Nie bede sie powtarzal ze nazwy kipawe i zawsze starzy userzy beda tesknic do tweaka. Nawet ja, tak krotko na forum a nie moge sie przyzwyczaic do purepc.

PS. zavader pilnuje porzadku niczym komisarz Zawada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinna byc do wyboru opcja "zadna z wymienionych nazw mi sie nie podoba" i takowa bym wybral :P

zavader dalczego? To jest dyskusja. Co w tym zlego ze ktos mowi co mu sie podoba a co nie? Na tym m.in. polega dyskusja.

PS Jesli wygra PurePC to kto wygra sprzeci0r?

Ostrzegałem - CZYTAĆ! Uczą tego w podstawówce... Zobaczymy się za 5 dni.

// zavader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie wypowiadam sie w tym temacie, bo ten temat to smiech na sali.

Wszystko bylo napisano czarne na bialym, ale niektorzy maja problem z czytaniem mimo n-tego przypominania co i jak.

To teraz pojedynek PurePC czy DreamTech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli zaczynam sie oswajać z tymi adresami, wolę zeby wygral DreamTech bo jak wygra Pure to cale zamieszanie zwiazane z konkursem nie bedzie mialo sensu :( Na PurePC tez z poczatku ludzie psioczyli ale po pewnym czasie sie przyzwyczaili a nawet jak widac w ankiecie polubili ta nazwe. Do pozostalych nazw tez sie juz przyzwyczajam i DreamTech nawet zaczyna mi sie podobac.

Edytowane przez moreno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli zaczynam sie oswajać z tymi adresami, wolę zeby wygral DreamTech bo jak wygra Pure to cale zamieszanie zwiazane z konkursem nie bedzie mialo sensu :( Na PurePC tez z poczatku ludzie psioczyli ale po pewnym czasie sie przyzwyczaili a nawet jak widac w ankiecie polubili ta nazwe. Do pozostalych nazw tez sie juz zaczynam przyzwaczajac i DreamTech nawet zaczyna mi sie podobac.

Ankieta bedzie miala sens bo dzieki niej ludzie przestana psioczyc na purepc i zauwaza ze moglo byc znacznie gozej (patrz 3 pozostale propozycje adresow) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi