Varrol Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jescze a propos znaczen: Dream oznacza nie tylko "sen", ale rowniez "marzenie". DreamTech.pl = Technologia/Technika Marzen? Nie wydaje mi sie to taka glupia nazwa. Nazwa jest w porządku i jak widać ostro goni PurePC w ilości głosów... O tyle jest też dobra, że jest dość nietypowa /oryginalna jak na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Swoja droga duzo gloso na purepc jest pewnie od osob ktorych propozycje nazw nieznalazly siew pierwszej 5 :P i teraz nie chca aby ktokolwiek zgarnal nagrode. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 insektcc - czemu ma sluzyc to podawanie kolejnych nazw? Propozycje zostaly wybrane, glosowanie w toku, nic juz zmieniane nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 2111474[/snapback] ano wymarzona :) - tak mi sie teraz wymyslilo...realtec.pl :)) 'Troche' sie kojarzy z firma produkujaca k. sieciowe. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ostrzegam każdy kto jeszcze raz poda jakąś nazwę, dostanie osobiście ode mnie 10% + 5 dni ZPP. Z nudów... Przykro mi to mówić, ale niestety, niektórzy z was są po prostu żałośni. Piszecie jakieś ciach!ły i bzdety, bez czytnaia poprzednich wypowiedzi ani regulaminu. Nazwy są jakie są. Nikt nie pyta o zdanie tylko o zagłosowanie na nazwę - tylko tyle! Nudzi się wam? Dyskusja dyskusją, ale na litość - odrobina myślenia! Ostrzegam, jak ktoś jeszcze raz popisze się "myśleniem" zostanie ukarany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Moj blad. Juz posprzatalem zeby bajzlu nie robic :) Nie bede sie powtarzal ze nazwy kipawe i zawsze starzy userzy beda tesknic do tweaka. Nawet ja, tak krotko na forum a nie moge sie przyzwyczaic do purepc. PS. zavader pilnuje porzadku niczym komisarz Zawada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Powinna byc do wyboru opcja "zadna z wymienionych nazw mi sie nie podoba" i takowa bym wybral :P zavader dalczego? To jest dyskusja. Co w tym zlego ze ktos mowi co mu sie podoba a co nie? Na tym m.in. polega dyskusja. PS Jesli wygra PurePC to kto wygra sprzeci0r? Ostrzegałem - CZYTAĆ! Uczą tego w podstawówce... Zobaczymy się za 5 dni. // zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mr X - tez dalbym ci 10% i zpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 :[[[[[ czytaj !! regulamin !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dlatego nie wypowiadam sie w tym temacie, bo ten temat to smiech na sali. Wszystko bylo napisano czarne na bialym, ale niektorzy maja problem z czytaniem mimo n-tego przypominania co i jak. To teraz pojedynek PurePC czy DreamTech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Powoli zaczynam sie oswajać z tymi adresami, wolę zeby wygral DreamTech bo jak wygra Pure to cale zamieszanie zwiazane z konkursem nie bedzie mialo sensu :( Na PurePC tez z poczatku ludzie psioczyli ale po pewnym czasie sie przyzwyczaili a nawet jak widac w ankiecie polubili ta nazwe. Do pozostalych nazw tez sie juz przyzwyczajam i DreamTech nawet zaczyna mi sie podobac. Edytowane 1 Maja 2006 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Powoli zaczynam sie oswajać z tymi adresami, wolę zeby wygral DreamTech bo jak wygra Pure to cale zamieszanie zwiazane z konkursem nie bedzie mialo sensu :( Na PurePC tez z poczatku ludzie psioczyli ale po pewnym czasie sie przyzwyczaili a nawet jak widac w ankiecie polubili ta nazwe. Do pozostalych nazw tez sie juz zaczynam przyzwaczajac i DreamTech nawet zaczyna mi sie podobac.Ankieta bedzie miala sens bo dzieki niej ludzie przestana psioczyc na purepc i zauwaza ze moglo byc znacznie gozej (patrz 3 pozostale propozycje adresow) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Dreamtech bardzo dobra nazwa mam nadzieję że 50 typa się zmobilizuje :D Edytowane 1 Maja 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 No jeden juz sie zmobilizowal :) W sumie jak teraz na to popatrze to purepc jest calkiem zgrabna, pozytywnie brzmiaca nazwa. Jest oryginalna, dreamtech troche banalna, aczkolwiek i tak ladnie brzmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Powoli zaczynam sie oswajać z tymi adresami, wolę zeby wygral DreamTech bo jak wygra Pure to cale zamieszanie zwiazane z konkursem nie bedzie mialo sensu :( Na PurePC tez z poczatku ludzie psioczyli ale po pewnym czasie sie przyzwyczaili a nawet jak widac w ankiecie polubili ta nazwe. Do pozostalych nazw tez sie juz przyzwyczajam i DreamTech nawet zaczyna mi sie podobac.DreamTech nawet w przo. Nazwa orginalna i pozwalająca na stworzenie fajnego loga. PurePC budzi kontrowercje i nie powinno nas reprezentowac. Ja np. nie chciałbym nosic koszulki (t-shirt'a) z napisem PurePC :/ , ale DreamTech to juz jest ciekawsze. P.S.: Nie ja wymyśliłem tą nazwe ... zeby nie było ze chce wygrac nagrode! Edytowane 1 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mizga82 takie tylko pytanie odnosnie tej koszulki :) To takie widzimisie czy jest jakis konkretny powod ze ta nazwa ci sie nie podoba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jako, że pracowałem jako konsultant. Jedna rzecz tutaj nie została zrozumiana przez nowych adminów. Po pierwsze forum jak i serwis jest spuścizną po tweak.pl 50 tysięcy użytkowników ma utrwalone w swoim systemie nerwowym skojarzenie (podkręcenia, tweak, overclocking). Mimo, że nie podkręcają, wchodzą na to forum dla innych tematów jak i na odwrót, ale zostało pewne połączenie utrwalone w mózgu. Teraz admini mają nową wizję, bez oc albo przynajmniej nie tak jak ostatnio. Kogo to obchodzi jak kto ma wizje, licza sie oczekiwania innych, klientow. Po drugie, nazwy podane są śmieszne i tragiczne z punktu marketingu. Mój były mentor mówi, że jeśli wymyślasz "słowo które ma sprzedawać, musi być dobrze kojarzone". nie komentuje tych nazw, bo sa poprawne, ale tragiczne i umniejszaja inteligencji pozostalych uzytkownikow. Po trzecie. To co właściciel danej firmy sobie mysli jest malo istotne. Liczy sie klient i co podkreslam 'oczekiwania jakie ma'. Gdyby serwis powstawalby od nowa, bez spuscizny tweak, admini mogli by robic co chca. Tutaj sa tysiace oczekiwań, ktore admini musza spelnic. moje nazwy przykladowo; PCextreme.pl; OverBench.pl; PCHardware.pl (to sa nazwy wymyslone przez moich konsultantow). Nie może być nazwa zaczynająca się od T, bo robicie reklame, a od P kojarzy sie juz pure oraz PC. wiec wielkich zmian w móżgu nie ma. nie spotkalem dobrych informatykow ktorzy znaliby sie na marketingu i handlu (znajdzice jakies biuro konsultingowe lub firme reklamowa, najlepiej duza bo tansza i wieksze doswiadczenie). Bo widzę, ze wyjdzie z tego kiszka nawet z tak duza baza mailingowa. Głównym duchem bylego tweka i uruchomionego tweaka jest duch podkrecania, jesli zostanie zabity bo imho nowych adminów wizja jest inna, to niech sobie zakladaja nowy serwis z nowa wizja, bez tychze ludzi ktorzy tutaj pisza. Widzialem ambitnych wlascicieli firm, ktorzy mowili, pan sie nie zna zrobie jak ja uwazam za stosowne, to sobie rob, to nie moja pieniadze. Dlatego tak czesto jak pan "x" sprzedaje firme "y" , pan "z" nie moze poprawic wynikow sprzedazy a czesto firma ponosi kleske! Ja wiem dlaczego. Dlatego tweak bedzie dobrym serwisem po 5 lat na rynku moze dluzej utrwalił dość mocno pewne skojarzenia. Tak samo jak PO kojarzyl sie z inteligencja, to jest reklama i kotwice jakie zarzucal przez ponad 7 lat TUSK wsród uczelni i studentow. Ok koncze, bo przewazne rzeczy ktore pisze i daje sie za darmo sa olewane. Pozdrawiam I zycze jak najlepiej adminom Podkresle Uwarunkowania, oczekiwania klientów, duch firmy, misja firma. Ludzie nie lubią zmian i zmianom żadko się podporządkowują. Bardzo cięzko będzie wam z nowa nazwa osiagnac to samo co Tweak, przy uwadze ze Tweak znowu wystartuje. Jeszcze podkresle ludzie nie lubia zmian jeszze jak ida w gorszym kierunku. Aaa napisze to wam za darmo: Odniesiecie sukces gdy zbudujecie markę na czymś takim: Serwis ......... (z oc,extreme,bench w nazwie) jest Ewolucja serwisu Tweak. To proste nie jest zmianą, nie jest czymś nowym, jest Ewolucją (każdy z nas lubi jak wychodzi wersja 1.1 lub uprade). Powodzenia Mi sie osobiscie te 3 nazwy nie podobaja ale np bardzo mi sie spodobała nazwa którą zaproponowałes czyli PCextreme.pl Izgadzaam sie z twoim postem w 1000 %%%%%%%%% a w sondzie zagłosowałem bo poczuwam sie do obowiązku skoro z tego forum korzystam. Mój wybór padł na .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Mizga82 takie tylko pytanie odnosnie tej koszulki :) To takie widzimisie czy jest jakis konkretny powod ze ta nazwa ci sie nie podoba?Po pierwsze, nie jestem Mizga .. A jesli chodzi o nazwe PurePC i napis na koszulce, to mi osobisie jakos to nie przechodzi przez gardło. Taka troche niezręczna i trudna do wymówienia nazwa. Edytowane 1 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ja zaglosowałen na PurePC, ale teraz żałuje. Teraz DreamTech.pl nawet lepiej brzmi niż PurePc Głosujcie na DreamTech!! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Najlepiej, zeby ankieta byla bez mozliwosci komentowania, bo z tego co widze wszyscy nakrecacie siebie i innych na nazwe dreamtech.pl ... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Sry Miazga82. Moze dreamtech wymawia sie latwiej ale purepc jest bardziej ambitna i oryginalna nazwa. Dream tech podchodzi mi pod nazwy w stylu "ExtremeOC, SuperKomp". Ale to tylko moje subiektywne odczucie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 @Kosiarz_1987 czytałeś poprzednie posty ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ostrzegam każdy kto jeszcze raz poda jakąś nazwę, dostanie osobiście ode mnie 10% + 5 dni ZPP. Z nudów... Przykro mi to mówić, ale niestety, niektórzy z was są po prostu żałośni. Piszecie jakieś [ciach!]ły i bzdety, bez czytnaia poprzednich wypowiedzi ani regulaminu. Nazwy są jakie są. Nikt nie pyta o zdanie tylko o zagłosowanie na nazwę - tylko tyle! Nudzi się wam? Dyskusja dyskusją, ale na litość - odrobina myślenia! Ostrzegam, jak ktoś jeszcze raz popisze się "myśleniem" zostanie ukarany. Typowe, wszscy ktorym sie tu coś nie podoba są żalośni, pod tym względem to rzeczywiście te nowe forum jest kontynuacją Tweak-a, a niektorzy piszą ze najważniejsi są ludzi Powiem tak nazwy jak dla mnie cienke, nie wiem czy tym stwierdzeniem zalicze się do gorna "bezmyślnych userow", mam to gdzieś, ale dziwi mnie to ze z jednej strony chcecie aby userzy pozostali na tym forum,a z drugiej strony walicie takie teksty, dajac do zroumienia wszystkim tym którym się coś nie podoba że są tępakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Naucz się czytać ? Czujesz się dotknięty? Straszna szkoda... Mojego postra skierowałem do tych, którzy bezmyslnie zadawali pytania, nie czytając całej dyskusji i nie mając pojęcia o całęj sytuacji bądź okolicznościach... Dyskusja jak najbardziej mile widziana - ale bez przesady - DYSKUSJA a nie proponowanie nazw czy debilne wręcz pytania... Opinia "Nazwy są denne" jest dziecinne - nie podoba się - nie głosuj. A potem narzekaj. Takie są i już. Koniec - trudno. Jak sie nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Esiu jak zwykle wpadniesz do tematu, nie przeczytasz i gadasz ;) Zavader napisal to, co napisal, bo mimo kilkukrotnych prosb i grozb ludzie nie potrafili zrozumiec, ze czas na podaanie propozycji nazwy juz minal i nic zmieniane nie bedzie - obecnie jedyna metoda wplyniecia na nazwe jest glosowanie w ankiecie. Pol topicu to sa wlasnie takie czcze gadki "a ja byl wolal to czy tamto" :? Jak sie nie dalo spokojnie, to trzeba kijem. EDIT: przechrzcilem Zava na Domika - sorki :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) nazwy sa denne [; zaglosowalem na ppc i mam nadzieje ze zostanie. Tinker tez mogl by byc. zostane bez wzgledu na nazwe:P chyba ze zmienicie na trwamPC.pl czy cos w tym stylu [; wtedy pojde szukac innego forum :D Edytowane 1 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dyskusja mile widzina, heh, jaka dyskusja?? daliście do wyboru 5 nazw które według was są najlepsze, a jak ktoś stwierdzi ze tak nie jest od razu się czepiacie, oczywiście niewspominając o użyciu jakże ważnego zawsze na tym forum atutu zpp A co do głosowanie to właśnie tak zrobilem, pozatym jest to subforum o forum, tak wiec stwierdzenie ze dane nazwy są debilne nie jest wykroczeniem z mojej strony za ktore winno sie karac zpp a wrecz przeciwnie prawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 A co do głosowanie to właśnie tak zrobilem, pozatym jest to subforum o forum, tak wiec stwierdzenie ze dane nazwy są debilne nie jest wykroczeniem z mojej strony za ktore winno sie karac zpp a wrecz przeciwnie prawemAle takie teskty nie wnoszą niczego konstruktywnego do dyskusji, jedynie zaśmiecają temat. Wystarczyło przeczytac cały topic od początku a zrozumiąbys w czym rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dajcie pokrzyczeć naszemu always-opposite user, bez tego sie nie obejdzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Oddajcie głos na DreamTech .. niech to zamieszanie sie zakończy Panowie ale bez takich. Zamieszanie może i jest ale to tylko wymiana poglądów. Zauważcie że ten kto wchdzi już do tego działu wie że ma głosować na to co mu się spodoba a nie na coś innego pod wpływem innych ludzi. Dlatego wydaje mi się że po prostu nie powinno być czegoś takiego: "Zagłosuj na to i na to bo tak chce większość" czy np to co Miazga82 napisałeś. Sorry ale przynajmniej mi się takie coś nie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...