Skocz do zawartości
romek

Konkurs Na Nazwę Portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli zaczynam sie oswajać z tymi adresami, wolę zeby wygral DreamTech bo jak wygra Pure to cale zamieszanie zwiazane z konkursem nie bedzie mialo sensu :( Na PurePC tez z poczatku ludzie psioczyli ale po pewnym czasie sie przyzwyczaili a nawet jak widac w ankiecie polubili ta nazwe. Do pozostalych nazw tez sie juz przyzwyczajam i DreamTech nawet zaczyna mi sie podobac.

DreamTech nawet w przo. Nazwa orginalna i pozwalająca na stworzenie fajnego loga.

PurePC budzi kontrowercje i nie powinno nas reprezentowac.

Ja np. nie chciałbym nosic koszulki (t-shirt'a) z napisem PurePC :/ , ale DreamTech to juz jest ciekawsze.

P.S.: Nie ja wymyśliłem tą nazwe ... zeby nie było ze chce wygrac nagrode!

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że pracowałem jako konsultant. Jedna rzecz tutaj nie została zrozumiana przez nowych adminów.

Po pierwsze forum jak i serwis jest spuścizną po tweak.pl 50 tysięcy użytkowników ma utrwalone w swoim systemie nerwowym skojarzenie (podkręcenia, tweak, overclocking). Mimo, że nie podkręcają, wchodzą na to forum dla innych tematów jak i na odwrót, ale zostało pewne połączenie utrwalone w mózgu. Teraz admini mają nową wizję, bez oc albo przynajmniej nie tak jak ostatnio. Kogo to obchodzi jak kto ma wizje, licza sie oczekiwania innych, klientow.

Po drugie, nazwy podane są śmieszne i tragiczne z punktu marketingu. Mój były mentor mówi, że jeśli wymyślasz "słowo które ma sprzedawać, musi być dobrze kojarzone". nie komentuje tych nazw, bo sa poprawne, ale tragiczne i umniejszaja inteligencji pozostalych uzytkownikow.

Po trzecie. To co właściciel danej firmy sobie mysli jest malo istotne. Liczy sie klient i co podkreslam 'oczekiwania jakie ma'. Gdyby serwis powstawalby od nowa, bez spuscizny tweak, admini mogli by robic co chca. Tutaj sa tysiace oczekiwań, ktore admini musza spelnic.

moje nazwy przykladowo;

PCextreme.pl; OverBench.pl; PCHardware.pl (to sa nazwy wymyslone przez moich konsultantow). Nie może być nazwa zaczynająca się od T, bo robicie reklame, a od P kojarzy sie juz pure oraz PC. wiec wielkich zmian w móżgu nie ma.

nie spotkalem dobrych informatykow ktorzy znaliby sie na marketingu i handlu (znajdzice jakies biuro konsultingowe lub firme reklamowa, najlepiej duza bo tansza i wieksze doswiadczenie). Bo widzę, ze wyjdzie z tego kiszka nawet z tak duza baza mailingowa.

Głównym duchem bylego tweka i uruchomionego tweaka jest duch podkrecania, jesli zostanie zabity bo imho nowych adminów wizja jest inna, to niech sobie zakladaja nowy serwis z nowa wizja, bez tychze ludzi ktorzy tutaj pisza. Widzialem ambitnych wlascicieli firm, ktorzy mowili, pan sie nie zna zrobie jak ja uwazam za stosowne, to sobie rob, to nie moja pieniadze. Dlatego tak czesto jak pan "x" sprzedaje firme "y" , pan "z" nie moze poprawic wynikow sprzedazy a czesto firma ponosi kleske! Ja wiem dlaczego. Dlatego tweak bedzie dobrym serwisem po 5 lat na rynku moze dluzej utrwalił dość mocno pewne skojarzenia. Tak samo jak PO kojarzyl sie z inteligencja, to jest reklama i kotwice jakie zarzucal przez ponad 7 lat TUSK wsród uczelni i studentow. Ok koncze, bo przewazne rzeczy ktore pisze i daje sie za darmo sa olewane.

Pozdrawiam

I zycze jak najlepiej adminom

Podkresle

Uwarunkowania, oczekiwania klientów, duch firmy, misja firma. Ludzie nie lubią zmian i zmianom żadko się podporządkowują. Bardzo cięzko będzie wam z nowa nazwa osiagnac to samo co Tweak, przy uwadze ze Tweak znowu wystartuje. Jeszcze podkresle ludzie nie lubia zmian jeszze jak ida w gorszym kierunku.

Aaa napisze to wam za darmo: Odniesiecie sukces gdy zbudujecie markę na czymś takim: Serwis ......... (z oc,extreme,bench w nazwie) jest Ewolucja serwisu Tweak. To proste nie jest zmianą, nie jest czymś nowym, jest Ewolucją (każdy z nas lubi jak wychodzi wersja 1.1 lub uprade). Powodzenia

Mi sie osobiscie te 3 nazwy nie podobaja ale np bardzo mi sie spodobała nazwa którą zaproponowałes czyli PCextreme.pl

Izgadzaam sie z twoim postem w 1000 %%%%%%%%%

a w sondzie zagłosowałem bo poczuwam sie do obowiązku skoro z tego forum korzystam. Mój wybór padł na ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mizga82 takie tylko pytanie odnosnie tej koszulki :) To takie widzimisie czy jest jakis konkretny powod ze ta nazwa ci sie nie podoba?

Po pierwsze, nie jestem Mizga ..

A jesli chodzi o nazwe PurePC i napis na koszulce, to mi osobisie jakos to nie przechodzi przez gardło. Taka troche niezręczna i trudna do wymówienia nazwa.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry Miazga82.

Moze dreamtech wymawia sie latwiej ale purepc jest bardziej ambitna i oryginalna nazwa. Dream tech podchodzi mi pod nazwy w stylu "ExtremeOC, SuperKomp". Ale to tylko moje subiektywne odczucie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzegam każdy kto jeszcze raz poda jakąś nazwę, dostanie osobiście ode mnie 10% + 5 dni ZPP.

Z nudów...

Przykro mi to mówić, ale niestety, niektórzy z was są po prostu żałośni.

Piszecie jakieś [ciach!]ły i bzdety, bez czytnaia poprzednich wypowiedzi ani regulaminu.

Nazwy są jakie są. Nikt nie pyta o zdanie tylko o zagłosowanie na nazwę - tylko tyle!

Nudzi się wam? Dyskusja dyskusją, ale na litość - odrobina myślenia! Ostrzegam, jak ktoś jeszcze raz popisze się "myśleniem" zostanie ukarany.

Typowe, wszscy ktorym sie tu coś nie podoba są żalośni, pod tym względem to rzeczywiście te nowe forum jest kontynuacją Tweak-a, a niektorzy piszą ze najważniejsi są ludzi

Powiem tak nazwy jak dla mnie cienke, nie wiem czy tym stwierdzeniem zalicze się do gorna "bezmyślnych userow", mam to gdzieś, ale dziwi mnie to ze z jednej strony chcecie aby userzy pozostali na tym forum,a z drugiej strony walicie takie teksty, dajac do zroumienia wszystkim tym którym się coś nie podoba że są tępakami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naucz się czytać ?

Czujesz się dotknięty? Straszna szkoda... Mojego postra skierowałem do tych, którzy bezmyslnie zadawali pytania, nie czytając całej dyskusji i nie mając pojęcia o całęj sytuacji bądź okolicznościach...

Dyskusja jak najbardziej mile widziana - ale bez przesady - DYSKUSJA a nie proponowanie nazw czy debilne wręcz pytania...

Opinia "Nazwy są denne" jest dziecinne - nie podoba się - nie głosuj. A potem narzekaj. Takie są i już. Koniec - trudno.

Jak sie nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Esiu jak zwykle wpadniesz do tematu, nie przeczytasz i gadasz ;)

Zavader napisal to, co napisal, bo mimo kilkukrotnych prosb i grozb ludzie nie potrafili zrozumiec, ze czas na podaanie propozycji nazwy juz minal i nic zmieniane nie bedzie - obecnie jedyna metoda wplyniecia na nazwe jest glosowanie w ankiecie. Pol topicu to sa wlasnie takie czcze gadki "a ja byl wolal to czy tamto" :?

Jak sie nie dalo spokojnie, to trzeba kijem.

EDIT: przechrzcilem Zava na Domika - sorki :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja mile widzina, heh, jaka dyskusja?? daliście do wyboru 5 nazw które według was są najlepsze, a jak ktoś stwierdzi ze tak nie jest od razu się czepiacie, oczywiście niewspominając o użyciu jakże ważnego zawsze na tym forum atutu zpp

A co do głosowanie to właśnie tak zrobilem, pozatym jest to subforum o forum, tak wiec stwierdzenie ze dane nazwy są debilne nie jest wykroczeniem z mojej strony za ktore winno sie karac zpp a wrecz przeciwnie prawem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do głosowanie to właśnie tak zrobilem, pozatym jest to subforum o forum, tak wiec stwierdzenie ze dane nazwy są debilne nie jest wykroczeniem z mojej strony za ktore winno sie karac zpp a wrecz przeciwnie prawem

Ale takie teskty nie wnoszą niczego konstruktywnego do dyskusji, jedynie zaśmiecają temat.

Wystarczyło przeczytac cały topic od początku a zrozumiąbys w czym rzecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddajcie głos na DreamTech .. niech to zamieszanie sie zakończy

Panowie ale bez takich. Zamieszanie może i jest ale to tylko wymiana poglądów. Zauważcie że ten kto wchdzi już do tego działu wie że ma głosować na to co mu się spodoba a nie na coś innego pod wpływem innych ludzi. Dlatego wydaje mi się że po prostu nie powinno być czegoś takiego: "Zagłosuj na to i na to bo tak chce większość" czy np to co Miazga82 napisałeś. Sorry ale przynajmniej mi się takie coś nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to przeciez norma na tym forum ze moderzy stosuja restrykcje. Tylko ze mi to odpowiada. Szczerze mowiac bedac modem na jednym z for korzystam z tego samego modelu :) I to od samych poczatkow. Moze i pare osob sie czepialo i szlo pod prad, ale bylo tez pare tematow z pozdziekowaniami za sprawne dzialania i porzadek. Mi to jak najbardziej odpowiada.

Z gory zaznaczam ze, wbrew przyzwyczajeniom, nie przeczytalem wyjatkowo calego tematu - boje sie ze ktos go zamknie.

Przeczytalem pierwsza strone i pierwszy post - mysle ze reszta jest juz jasna i stanowisko jakie zaprezentuje administracja jest przeciez latwe do odgadniecia.

Do rzeczy. Troche sie wkurzylem ze ludzie zaczeli pisac teksty typu "pure pc wygrywa i to jaka przewaga" albo "dreamtech dogania ppc - mobilizujcie sie". Przez to jesli nawet jakas nazwa mi sie podobala lub mogla spodobac to czuje ze moj glos bylby zmarnowany. Tak tez moga sie czuc ci ktorzy wybrali cos innego niz te 2 opcje..

Swoj glos przemysle, i zgodnie z porada (chyba marca) poczekam i przemysle. Glos mam jeden a czasuy kupa. Po co byc pochopnym. Tak samo jak na poczatku nazwa ppc gryzla mnie po uszach na poczatku tak samo moge przyzywczaic sie do innej. Musze sie z nimi oswoic. Glos jak powiedzialem pcozeka jeszcze pare dni. Ale i tak go nie oglosze.

Powiem tyle - dzieki temu tematowi poznalem znaczenie ciszy wyborczej. Bo teraz tak naprawde bede musial wybrac miedzy 2 kandydatami. (choc w sumie bede czul ze moj glos cos znaczyl...)

Prosze was - przemyslcie oddanie glosu. Nie walcie odrazu po przeczytaniu ankiety. I nie wyskakujcie z czepianiem sie - macie wybor, podejmijcie decyzje i czekajcie na wyniki. Bo tak tworzy sie tylko nieprzyjemna atmosfera (jeszcze z tego wyniknie kolejny rozlam lub bog wie co...), a przez dobrze znacie jaki jest styl administrowania forum - nikt nie bedzie pertraktowal.

A co do marketingu- wszystko jest kwestia promocji. Wszystko zalezy od reklamy. DreamTech? Draeam - marzenie, sen i tech - technika, komputery. Mozna promowac jako miejcie gdzie mozna stworzyc wymarzony sprzecior czy to przez moda czy to przez oc i spelnic swoj dream - zostac #1 OC na swiecie. Naprawde to tylko kwestia przyzwyczajenia i wypromowania. (macie przyklad PPC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duzo ludzi psioczy na nowe nazwy. Przewaznie sa to osoby, ktore maja duzy staz na forum. Rozumiem, ze moga sie nie podobac im nowe nazwy, ale nie popadajmy w paranoje ;). Nowa nazwa serwisu niezaleznie jaka ona bedzie wcale nie musi spowodowac jego degradacji. Trzeba po prostu poczekac az sie przyjmie i bedzie kojarzona przez coraz wieksza liczbe internautow. Przeciez tweak tez nie od razu stal sie najlepszym forum o kompach i sama nazwa by nie wiele dala gdyby nie przyszli ludzie, ktorzy ja wypromowali swoimi dokonaniami. Nawet jak zostanie nazwa PurePC to nie znaczy, ze za rok czy dwa lata nie bedzie sie ona kojarzyc z najlepszym forum o O/C i kompach. Cztery lata temu pewnie malo ktoremu uzytkownikowi slowo tweak kojarzylo sie z O/C, byc moze tak samo bedzie z PurePC/DreamTech za lat kilka ;). Dzis malo mowiaca nazwa za 4 lata kultowa, czas pokaze. Trzeba byc dobrej mysli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duzo ludzi psioczy na nowe nazwy. Przewaznie sa to osoby, ktore maja duzy staz na forum. Rozumiem, ze moga sie nie podobac im nowe nazwy, ale nie popadajmy w paranoje ;). Nowa nazwa serwisu niezaleznie jaka ona bedzie wcale nie musi spowodowac jego degradacji. Trzeba po prostu poczekac az sie przyjmie i bedzie kojarzona przez coraz wieksza liczbe internautow. Przeciez tweak tez nie od razu stal sie najlepszym forum o kompach i sama nazwa by nie wiele dala gdyby nie przyszli ludzie, ktorzy ja wypromowali swoimi dokonaniami. Nawet jak zostanie nazwa PurePC to nie znaczy, ze za rok czy dwa lata nie bedzie sie ona kojarzyc z najlepszym forum o O/C i kompach. Cztery lata temu pewnie malo ktoremu uzytkownikowi slowo tweak kojarzylo sie z O/C, byc moze tak samo bedzie z PurePC/DreamTech za lat kilka ;). Dzis malo mowiaca nazwa za 4 lata kultowa, czas pokaze. Trzeba byc dobrej mysli ;)

gwoli ścisłości tweak miał (ma) więcej niż 4 lata ...

4 lata temu forum przeszło jakąś modernizację i baza została wyzerowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że nazwa nie jest najważniejsza.

No i zachęcam do "uczciowego" głosowania. Nie podsycajcie atmosfery...

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zagłosowałem na nazwę obecną: dlaczego? Otóż wg. mnie jest ona mniej 'kiczowata'[sorry] niż te trzy "faworytki".

A tak na marginesie "purepc" nie jest nazwą dobrą. Nie wpada w pamięć, itd. Zdaje mi się że redakcja nie rozumie kwestii dzisiejszego marketingu i reklamy. Otóż nazwa jest bardzo ważna i musi wpadać w ucho. Powinna być krótka, może [lecz nie musi!!] nawiązywać do tematyki serwisu. Coś na wzór "PcZone" "Tweak" "Izone" , czy czegoś w tym stylu. A nie kiczowate DreamTech[sory dla twórcy....e tam jakiego twórcy - trzeba szczerze przyznać, takie coś na googlach to jest aż nazbyt popularne!] Wklepcie Izone czy PcZone jest ? Jak jest to mało! Wpada w pamięć? Wpada!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem na PurePC, bo to moim zdaniem brzmi dość "profesjonalnie". Ale z tego co widze, drugie jest "DreamTech.pl". Przecież to jakaś masakra. Absolutny brak oryginalności, nazwa, która wymyśla zafascynowany "cool trendy inglish nazwami" dzieciak.

Mam nadzieję, że zostanie PurePC. DteamTech mówimy stanowcze NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A astray zaraz wygra od Zavadera nagrode pocieszenia... :twisted:

EDIT: too late ;]

@IAmWeasel - nie ma to jak pojechac po angielsko brzmiacej nazwie w momencie, gdy wszystkie propozycje nie maja w sobie nic z polsdkiego poza koncowka .pl :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o czym ty w ogole piszesz do mnie ?

Chcesz mi powiedziec , ze wykupili te cztery domeny ? :lol: To jestes glupi albo administracja nie popisala sie wiedza w temacie (w co watpie)

Przeciez mozesz sobie zarezerwowac domene i w przeciagu chyba ~7dni jak nie zaplacisz za nia to przepada wiec nie wiem nad czym wy tak placzecie ?

ja rejestruje tam gdzie sa promocje zawsze;)

rejestracjadomen.pl tutaj jest obecnie za 58,56 brutto.

Heat a ja myslalem cale zycie ze domena jest zarejestowana w momencie zaksiegowania wplaty....

Bo jest dopiero zarejestrowana jak zapłacisz. Nie wolno nam robić opcji na zasadzie rezerwacji a później powiedzenia, eee już jej nie chcę. Pomyślcie jeśli byście wybrali domene a ona zostaje podkupiona przez kogoś i nie możemy jej użyć, czyli szlak trafił kilka tygodni przygotowań. Tak wykupiliśmy 3 domeny dodatkowe czyli ~220 zł poszło na to, abyście tylko mieli wybór.

marco a czytałeś cały temat? (pyt. retoryczne)

post 160:

Jak widać nie ja jeden miałem takie wrażenie...a że się zgubiłeś to już było wcześniej widać przy odpowiedziach do Mardoka i yotomeczka :wink:

Pozdr

To ja pisałem o ludziach, którzy nam będą pomagać. Więc nie trafiłeś do kogo masz się przyczepić. Nie mogę powiedzieć kto, bo to niespodzianka. I proszę nie obrażaj mnie i Marco bo nie wypada to raz a dwa łamiesz regulamin tego forum. A ten 2111807[/snapback]
Dyskusja mile widzina, heh, jaka dyskusja?? daliście do wyboru 5 nazw które według was są najlepsze, a jak ktoś stwierdzi ze tak nie jest od razu się czepiacie, oczywiście niewspominając o użyciu jakże ważnego zawsze na tym forum atutu zpp

EsiuWWW ty żyjesz? Gdzie ty widzisz 5 nazw, sorry ale jak pisałem pierwszego posta to myslałem, że zrobiłem 4. Może się myle, wiesz skleroza. A przeczytałeś co ja napisałem kilkukrotnie o dodawaniu kolejnych nazw. Prosiłem, błagałem (co u mnie baaardzo żadkie) a większość i tak swoje. Już kilka razy chciałem zamknąć ten temat, ale nie widzę potrzeby. Posłucham waszych wypowiedzi i będę wiedział z kim mam do czynienia na forum.

gwoli ścisłości tweak miał (ma) więcej niż 4 lata ...

4 lata temu forum przeszło jakąś modernizację i baza została wyzerowana

Nie ma :P Od 4 lat jest pod tweak.pl wcześniej był jako dział na innym forum. Tweak powstał taki jaki widzicie 31 marca 2002 roku a rejestrować się można było od 1 kwietnia 2002 roku.

Ostatni raz zacytuje wam drodzy userzy regulamin, który pozostanie niezmienny:

Regulamin głosowania:

-------------------------------------------------------------

1. W głosowaniu może wziąć udział każdy użytkownik forum PurePC.pl

2. Można oddać głos tylko na jedną z 4 proponowanych nazw.

3. Zabrania się nakłaniania innych użytkowników do głosowania na wymyśloną przez kogoś nazwę.

4. Zabrania się sztucznego podbijania statystyk oddanych głosów za pomocą zdublowanych kont. Po ujawnieniu takiego procederu karą jest ban na konto i numer IP.

5. W razie wyboru liczbą głosów nazwy PurePC.pl nagroda rzeczowa zostaje przeniesiona na następny konkurs.

6. Nastąpiło wiele zgłoszeń z podobnymi nazwami, a więc zgodnie z obowiązującym regulaminem konkursu, nagrodę otrzyma osoba, która przesłała jako pierwsza swoją wymyśloną nazwę.

7. Wybór nazwy (ankieta) będzie trwać do 6 maja 2006 roku włącznie.

8. Wybrana przez Was nazwa zostanie ogłoszona dnia 7 maja 2006 roku w dziale: „O serwisie i forum”. Wraz z nią zostanie podane imię i nazwisko osoby, która wygrała konkurs.

-------------------------------------------------------------

PS. Mi nie wolno głosować, więc proszę mi nie pisać na PW dlaczego nie głosuje na kogoś nazwę :/

Akcja: Polska czyta dzieciom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi