Skocz do zawartości
romek

Konkurs Na Nazwę Portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bardziej wydaje mi się, że samo głosowanie na nowa nazwę portalu nie było dobrym pomysłem. Zakładanie nowych kont - kantowanie. Redakcja powinna sama wymyślec nazwę portalu(przynajmiej jesli okaże się, że naprawde z tym dreamtech.pl to były jakieś przekręty). Albo zostawić PurePC.pl(mi sie całkiem podobało) :)

Jednakże wiara redakcji w uczciwość głosujących oraz prace nad umozliwieniem sprawiedliwym użytkownikom sprawiedliwego głosowania, jest godna podziwu.

Edytowane przez Dj paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu cos mi sie to dziwne wydawalo <_<

Najbardziej podejzany imo jest pomyslodawca nazwy... :26:

Chyba czas na nowa ankiete i mozliwosc glosowania tylko dla osob z jakims stazem na forum; np. 1-2 misiace :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo mojego głosu na DreamTech.pl to jestem za zamknięciem tej ankiety i pozostawieniem PurePC.pl

Nie chodzi o to, że zmieniłem swój głos, bo tak nie jest. Poprostu szkoda mi nerwów osób, które się tym zajmują od strony technicznej. Chcieli dobrze, a to że ktoś nawet w tak błachej sprawie nie potrafi być sprawiedliwy, to już niczyja wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tez trzymam kciuki za purepc :)))))))

A jesli chodzi o nagly przyplyw uzytkownikow - to mam nadzieje ze nasi admini wylapia wszystkich ,,oszustów'' i wypędzą na wieki z dozywotnim zakazem wstepu :)

głos na purepc jak wygra dreamtech to będzie śmiesznie bo ta nazwa nie jest zbyt fajna.

Edytowane przez ZiMatik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydało by się jakieś oświadczenie administracji w sprawie tych nowych kont.

Edit:

Dobrze już się nie odzywam.

Edytowane przez Efyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrzcie na listę - marco czy romek są usprawiedliwieni, odpowiadają na Wasze pytania, ale np. Efyr bije posta za postem...

Zavader prosił Was wszystkich kilkukrotnie o jakies zachowanie się godne usera naszego forum.. Przyjmijcie do wiadomosci, ze bicie piany w niczym nam nie pomaga. A chyba chcecie pomóc, prawda?

Uwierzcie, ze nie pozwolimy na nowe przekrety na tym forum. Bedziemy je likwidowac, bo juz mamy dosyc zaklamania.

@Efyr, tutaj także Cie pełno.. Potrzebujesz odpoczynku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo mojego głosu na DreamTech.pl to jestem za zamknięciem tej ankiety i pozostawieniem PurePC.pl

Nie chodzi o to, że zmieniłem swój głos, bo tak nie jest. Poprostu szkoda mi nerwów osób, które się tym zajmują od strony technicznej. Chcieli dobrze, a to że ktoś nawet w tak błachej sprawie nie potrafi być sprawiedliwy, to już niczyja wina.

To ja w tej sytuacji proponuje zmaknąc tą ankiete, a ostatecznego wyboru pomiędzy Pure.PC a DreamTech.pl dokonają moderatorzy na swoim subforum i ogłoszą wyniki, tak chyba bedzie najlepiej

p.s

Nie ukrywam ze z dwojga wole obecną nazwę te tech cośtam to bardziej pasuje mi jako nalepka do przediodowanych i przespojlerowanych samochodów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą osoba która robiła ten przekręt to tez nie pomyślała bo by zaatakowała ostatniego dnia i zapewne by nie było takich podejrzeń jak teraz. Chyba że planowała znokautować PurePC.

Mam nadzieję że sprawca zostanie złapany i ukarany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW dobrze napisałeś jaja wyszły przez debili niektórych bo inaczej ich nazwać nie można. Najlepsze rozwiązanie zamknąć temat niech ekipa rządząca podejmie decyzje i sprawa zostanie rozwiązana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ankieta powinna byc uniewazniona, uniemozliwic rejestracje nowych uzytkownikow na czas ankiety, zbanowac tamtych ktorzy zarejestrowali się tylko po to aby oddać głos, i zacząc ankiete od nowa. Takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW dobrze napisałeś jaja wyszły przez debili niektórych bo inaczej ich nazwać nie można. Najlepsze rozwiązanie zamknąć temat niech ekipa rządząca podejmie decyzje i sprawa zostanie rozwiązana.

No i wtedy sie zacznie

PurePC - "Bo chcieliscie zostawic nagrode, blebleble"

DreamTech - "Ta nazwa to jakas z [gluteus maximus], co za osiol ja wybral, blebleble"

Wiecie juz teraz po co byla ankieta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wtedy sie zacznie

DreamTech - "Ta nazwa to jakas z [gluteus maximus], co za osiol ja wybral, blebleble"

No to za takie posty %% i ZPP, proste :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wtedy sie zacznie

No jasne ... ale wiadomo, że do jednoznaczengo wyniku nigdy sie nie dojdzie. Zawsze jest część ludzi którym wynik sie nie bedzie podobał i bedą niezadowoleni. Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi bardziej podoba sie dreamtech :) ale głosowałem na PurePC z oczywistych względów. Ale nazwa dreamtech jakoś nieprzemawia do mnie że to serwis o oc. Tweak był nazwa idelaną bo krótką i dużo mówiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yhym dlatego z taka nagminnoscia zaczeli sie rejestrowac i oddawac tylko glos w ankiecie

IMO Powód tych rejestracji jest prosty. Na stronie jednego z naszych użytkowników widziałem ogłoszenie o konkursie na nazwę (ta stronka to dość liczne forum podobne do naszego - adresu nie pamiętam, historia wyczyszczona). To właśnie z tej strony prawdopodobnie pochodzi duża część nowych userów.

Edit:

Teraz sobie wyobraźcie, że kilku innych userów miało takie ogłoszenie na swojej stronce..

Żeby nie było - na stronkę trafiłem przez przypadek, z nudów.

Jeśli natomiast to oszustwo, to lekko się zdenerwuję. Podoba mi się DreamTech i myślałem, że wielu innym także. :|

O blokadzie rejestracji rzeczywiście można było pomyśleć. Teraz jest już po kwiatkach.

Unieważnienie sondy... hmm... wg mnie temat do przemyślenia. Ewentualnie (jeśli jest taka możliwość) wywalenie głosów userów ze statusem "początkujący". Jak ktoś ma 10 postów na krzyż, to IMO nie powinien mieć prawa wyboru w tej sprawie. Ryby i dzieci głosu nie mają...

Jeśli zaś chodzi o samą manipulację sondy..

1) Jeśli jesteś adminem/modem masz dość szeroki dostęp do forum... Szczególnie tym pierwszym..

2) Całe forum to nadal tylko "kilka skryptów php" - nic, czego nie dało by się obejść (nie będąc nawet zarejestrowanym)...

Edit2:

Rzuciłem okiem tutaj:KLIK

Ponad 150 userów, rejestracja co 3-6 minut, praktycznie wszystkie nazwy małymi literami, 0 postów, brak avatorów, namiarów, podpisów itd. Zbieg okoliczności? A TO już ewidentna przesada.

Wniosek:

1) Zostawić blokadę rejestracji.

2) Przeprosić ładnie, a następnie wywalić około 200 najnowszych userów (od 1 maja i nowszych). Będą mogli ponownie sie zarejestrować po skończeniu sondy (baza danych odetchnie). Ewentualnie zablokować dostęp do tego podforum (blokada głosowania i głupich postów w tym temacie).

3) Puścić sondę od nowa, poinformować o niej wszystkich zarejestrowanych (przez PW + mail) - aby nie było potem "ja nie wiedziałem.. a chciałem głosować".

4) Dostęp do sondy wycięty dla "początkujących" - powód kilka linijek wyżej.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą to jeżeli wygra przypadkiem DreamTech to będzie to jawny przekręt. Ciekawe kto zaproponował tą nazwę :twisted:

najwieksze jaja bylyby jesli 2 lub wiecej osob zaproponowalo taka nazwe, a jak wiadomo tylko 1-sza z nich (w kolejnosci nadeslania) bierze udzial w konkursie..

przekret natomiast mogla zaaranzowac inna osoba, myslac ze to jej nazwa :twisted:

niemniej jesli dreamtech wygra to nieuczciwie i mysle, ze powtorzenie 'wyborow' byloby dobrym wyjsciem, o ile jest to mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram swoich przedmówców ... jak wygra dreamtech to można by powtórzyć konkurs z wyłączeniem nowych userów (zarejestrowanych po 1 maja), bo jakoś dziwne że na poczatku było 200:100 dla purepc a teraz nagle sie zrobiło 230:230 (rejestracje nowych użytkowników co 3-5 minuty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostateczna decyzje w tej sprawie powinni podjac admini i koniec kropka. Oszustów nalezy ukarac a najlepiej...zrobicc czarna liste ;) hyhy - tak ku przestrodze :)

No tak a teraz ja przoduje w ilosci postow i bedzie ze znowu cos zle zrobilam...tylko jaki ma zwiazek ilosc postow w tym temacie z calym zamieszaniem ?? Nic nie poradze ze jak sie zdenerwuje albo wzburze to po prostu mam wewnetrzna potrzebe napisania :P

Edytowane przez ZiMatik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrzcie na listę - marco czy romek są usprawiedliwieni, odpowiadają na Wasze pytania, ale np. Efyr bije posta za postem...

Zavader prosił Was wszystkich kilkukrotnie o jakies zachowanie się godne usera naszego forum.. Przyjmijcie do wiadomosci, ze bicie piany w niczym nam nie pomaga. A chyba chcecie pomóc, prawda?

Uwierzcie, ze nie pozwolimy na nowe przekrety na tym forum. Bedziemy je likwidowac, bo juz mamy dosyc zaklamania.

@Efyr, tutaj także Cie pełno.. Potrzebujesz odpoczynku?

No i taki Mardok też co za koleś ja bym go zbanował, na co on sobie pozwala !

Każdy marudzi że wszystkie nowe konta to tylko po to aby DreamTech podskoczył w ankiecie tak jak by PurePC wcale głosy nie rosły, najbardziej podobają mi się wypowiedzi osób które nie mają żadnego dostępu do informacjo o głosowaniu (poza śledzeniem jego postępu) a od razu piszą że to wszystko po to aby Dream wyciągnąć. Ja wiem że to Polska ale bez przesady.

Osobiście ta nazwa mi się podoba i mam nadzieję że wygra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i taki Mardok też co za koleś ja bym go zbanował, na co on sobie pozwala !

Każdy marudzi że wszystkie nowe konta to tylko po to aby DreamTech podskoczył w ankiecie tak jak by PurePC wcale głosy nie rosły, najbardziej podobają mi się wypowiedzi osób które nie mają żadnego dostępu do informacjo o głosowaniu (poza śledzeniem jego postępu) a od razu piszą że to wszystko po to aby Dream wyciągnąć. Ja wiem że to Polska ale bez przesady.

Osobiście ta nazwa mi się podoba i mam nadzieję że wygra.

Hmmm nie dziwnym jest ze ~80 nowych userow to jedno i to samo IP??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok i po zawodach ... będzie co będzie .. moim zdaniem PPC wygra ... może i minimalnie ale jednak :D chociaż cholera go wie .. ja głosowałem na tę druga nazwę ale wcale nie będę płakał jak to będzie PPC :D też fajnie.

RE5PECT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za purepc bo reszta to tak jakoś dziwnie mi się kojarzy

ciekawe napewno ktoś zorganizował grupę by wygrać nagrodę która się rejestruje na forum po to by pomuc kumplowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi