boczi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Witam Mam pewien problem. Od wczoraj, kiedy przeinstalowywałem sterowniki IDE w związku z moimi problemami z nagrywarką DVD Lite-ON (wolne nagrywanie). Wyskoczył mi bluescreen, że zrobić CHDSK /F , sprawdzic czy dysk jest nie uszkodzony itd. Nie pamiętam już dokładnie, niestety Jako, że mam dysk 250GB i Win2k SP4, może mi go nie wykrywać i rzeczywiście się coś pochrzaniło. Ale przed awarią działa. Podłączyłem też dla testu dysk 4GB, i też nie wykrywa. Grzebałem w BIOS-ie, ,ale to nic nie daje. Nie wiem, może dać go do ustawień fabrycznych? Update: Dałem do fabrycznych, na nic to. Taki mam układ: Pri Master ---- HDD 4GB Sec. Slave ---- HDD 250GB Pri Slave ---- ATAPI CDROM Sec Master ---- ATAPI CDROM Bardzo prosiłbym o jakiekolwiek porady Edytowane 1 Maja 2006 przez boczi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Spróbuj zresetować BIOS, tu odsyłam do manuala do plyty głównej. Sprawdź też czy wszystkie kable siedzą dobrze w złączach, oraz zworki na napędach czy są dobrze poustawiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Już to robiłem - i nic niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Z menadżera urządzeń usuń oba kanały IDE i restart.Wykryje na nowo.W biosie ustaw na Auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...