tomasz Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 CO to moze być?????? Gdy wkładam do niej nagraną płytę, rozpoznaje ją bez problemu i wszystko z niej czyta. Problemy zaczynają się, gdy chcę coś nagrać na czystej płycie. Odpalam np. Nero (lub inny program do nagrywania), czysta płyta jest dobrze rozpoznana, kopiuję pliki do zgrania z zamiarem ich wypalenia. W momencie gdy zaczyna się wypalanie coś się zaczyna dziać. Nagrywarka LG32x zaczyna obracać płytkę, mruga zółta dioda, rozpędza płytkę do dużych prędkości i zwalnia. I tak cały czas i nic się nie wypala. TAk jakby nagrywara chciała coś usilnie wyczytać z tej płyty. Sam nie mogę tego procesu zatrzymać:glaszcze: . Naciskając na przycisk w nagrywarce nie mozna wyjąć płyty :? . Muszę naciskać CTRL+ALT+DEL, żeby wyjsć z programu i wyłączam komputer bo płyta rozpedza się do dużej prędkości w nagrywarce. :!: Niedawno miałem wirusa C.I.H na moim kompie. Zlikwidowałem go poprzez NortonAV. CZyżby to on sprawił takie problemy z tą nagrywarką :?: ?. Czy ewentualny wstrząs nagrywarki może uszkodzić nagrywarkę??? A moze to czytnik jest brudny? Proszę Was o odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 a moze plyta zbyt cienka (czyt. tania;-))? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 A po usunięciu wirusa robiłeś reinstall Windowsa ? Bo może coś zostało uszkodzone. Co do nośnika, to oczywiście pierwsza sprawa to próbować na innym (czy. droższym :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 mam tą samoą nagrywarkę już prawie rok i nie mam problemów. Ale do tematu: jeśli rozpoznaje płyty po włożeniu dość szybko to sprawa zabrudzeń odpada. Może to wina płytek, spróbuj z mniejszą prędkością. na speedzie 16x nawet najbardziej wybredne się wypalają. Jeśli i to nie działa to spróbuj zainstalować nagrywarkę na innym kompie, bo może to być wina nieprawidłowej konfiguracji. I najważniejsze HDD i CDRW postaraj się podpiąć na osobnych kablach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Problem występuje na wszystkich typach nośników z płytami CDRW włącznie. Mogę czasami wypalać (jeśli nagrywarka okarze mi łaskę) przy maksymalnej prędkości 8x. Ale to tylko czasami. Płyty Audio wypala się bez problemu. System przeinstalowywałem, nagrywarka jest podpięta na jednej taśmie z CD ROM-em (też LG52x) z tym, że nagrywarka na master. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 to musi byc jakis konflikt w systemie ze strony programowej, badz sprzetowej i dlatego sie wiesza, albo sama nagrywarka jest padnieta, zareklamuj ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...